ترشی سیر | ۵ روش طلایی و متفاوت برای تهیه سیر ترشی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ترشی سیر هفت ساله و فوری
تهیه ترشی سیر یکی از بهترین راهها برای نگهداری سیر به مدت طولانی است و روشهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. با ما همراه باشید.
دستور تهیه سیر ترشی به روش اصولی
روش اول: سیر ترشی با سرکه سفید
مواد مورد نیاز جهت سیرترشی با سرکه سفید
- سیر: ۷۰۰ گرم
- سرکه: به میزان لازم
- نمک: یک قاشق چایخوری
- شکر: یک قاشق غذاخوری
دستور تهیه سیر ترشی با سرکه سفید
- سیرها را خوب تمیز میکنیم. بعد پوست آنها را میگیریم و حبه حبه میکنیم.
- یک شیشه تمیز انتخاب کرده و همه سیرها را داخل آن میریزیم.
- سپس سرکه سفید، نمک و شکر را مخلوط کرده و روی سیرها میریزیم تا تمامشان را بپوشاند.
- در شیشه را محکم میبندیم و بعد از ۲ ماه سیرترشی آماده میشود.
- هر چه بیشتر بماند، خوشمزهتر خواهد شد.
نکته:
بهتر است این سیرترشی را در جایی روشن، کنار پنجره قرار دهید تا خوشمزهتر و تردتر شود.
روش دوم: ترشی سیر با رب گوجه
مواد لازم جهت تهیه ترشی سیر با رب گوجه
- ۲.۵ کیلو سیر پاک کرده و نگینی
- ۳ قوطی رب گوجه
- ۳.۵ کیلو سرکه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- حدود ۲ قاشق غذاخوری ادویه ترشی
- ۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
رب گوجهها را روی سیرها میریزید و بعد سرکه را هم اضافه میکنید.
نمک، فلفل، ادویه ترشی و زردچوبه را هم اضافه کنید.
هر چه بیشتر بماند، تندتر و خوشمزهتر خواهد شد.
روش سوم: درست کردن سیرترشی با پوست و بدون پوست
مواد لازم:
- سیر
- سرکه
- نمک
- فلفل سیاه
- سبزی معطر (ترخون)
دستور تهیه ترشی سیر بدون پوست
سیرها را چند ساعت در آب بخیسانید تا پوست آنها راحتتر کنده شود. بعد از پوست کنی، آنها را شسته و بگذارید خشک شوند.
سیرهای پاکشده را درون شیشهای مناسب بریزید. سپس دانههای فلفل، سبزی معطر و کمی نمک را روی سیرها بریزید. در نهایت سرکه را اضافه کنید تا روی سیرها را بپوشاند.
شیشه سیرترشی را در جایی مناسب قرار دهید (اگر زیر نور آفتاب باشد، به مرور زمان نرمتر و خوشمزهتر میشود و اگر در سایه باشد، سفتتر خواهد ماند). برای مصرف سیرترشی معمولاً ۱ سال زمان نیاز است و اگر ۷ سال بماند، خاصیت دارویی زیادی پیدا میکند.
میتوانید از انواع سرکهها مانند سرکه انگور یا سرکه سیب برای تهیه سیرترشی استفاده کنید. اگر میخواهید سیرترشی شما زودتر برسد، آن را در زیر نور آفتاب قرار دهید.
سیر ترشی با پوست
ریشه بوته سیر و لایه ضخیم ورقهای آن را جدا میکنیم (بهتر است طوری انجام دهید که شکل غنچهای سیرها حفظ شود) و آن را درون سرکه قرار میدهیم. در این صورت دیگر نیازی به استفاده از فلفل نیست.
رفع بوی تند سیر
اگر در اثر خوردن سیر…
“““html
اگر میخواهید بوی سیر را از بین ببرید، مقداری چای خشک را روی زبانتان بریزید و بمکید.
روش چهارم : ترشی سیر با رب انار و تمبر هندی
مواد لازم برای تهیه ترشی سیر با رب انار
- رب انار ۱ لیوان
- شیره خرما ۱ لیوان
- سرکه به اندازه ی روی سیرها
- قارا به اندازه ۲ قوطی کبریت
- تمر هندی ۱ بسته شیره گرفته با سرکه
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- سیر ۵ کیلو (حبهحبه و بدون پوست)
- خرما نیم کیلو (هسته گرفته)
- شکر ۲ لیوان
دستور تهیه سیر ترشی با رب انار
- تمام مواد را در قابلمه بریزید و سرکه را روی آنها بریزید تا مواد را بپوشاند.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید و به مدت ۱ ساعت بپزد.
- حرارت را خاموش کنید و قابلمه را به مدت ۱ روز کنار بگذارید؛ سپس مواد را در بشکه یا ظرف دربسته بگذارید.
برای تهیه سیر ترشی هفت ساله به ۲ نوع سرکه یعنی سرکه بالزامیک و سرکه خرما نیاز داریم. سرکه بالزامیک به ترشی کمک میکند تا با مرور زمان رنگ تیرهتری بگیرد. استفاده از سرکه خرما نیز باعث میشود طعم ترشی شیرینتر شود.
نکته اصلی بعدی استفاده از سس سویا است. این سس باعث میشود فرآیند تخمیر سریعتر انجام شود و نتیجه نهایی را در ۴۰ روز به دست آورید.
بهتر است برای تهیه این ترشی از کله سیر کامل استفاده کنید. فقط کافی است پوست خارجی سیر را تمیز کنید و پس از شستن و خشک کردن، آماده استفاده خواهد بود.
اگر سرکه بالزامیک و سرکه خرما در دسترس نبود، میتوانید به همان مقدار از سرکه قرمز و شکر قهوهای یا عسل استفاده کنید و سرکه خرما را حذف کنید.
روش پنجم : ترشی سیر با شیره و عسل
این ترشی را تقریباً ۳ سال پیش درست کردم. سیر تازه خریدیم، شستیم و خشک کردیم.
سیرها را در شیشه ریختیم و روی آنها مخلوطی از سرکه و کمی نمک اضافه کردیم (به ازای هر لیتر سرکه، ۱ قاشق غذاخوری نمک).
من همیشه سرکه را کمی میجوشانم تا تیزیاش گرفته شود.
سرکه را که روی سیر ریختیم، در شیشه را محکم میبندیم و آن را در مکان گرم و تاریک به مدت ۱ سال نگه میداریم.
بعد از یک سال شیره و عسل را به شیشه اضافه میکنیم.
یعنی یک مقدار از سرکه روی سیرها را خالی کرده و به جایش شیره انگور و عسل میریزیم و دوباره در شیشه را میبندیم (به عنوان مثال اگر یک لیوان از سرکه بردارید، به جای آن ۱ لیوان شیره و ۲ قاشق عسل اضافه کنید).
حدود ۳ سال گذشته و ما یک شیشه را باز کردیم. این سیر اگر ۷ سال بماند بهتر میشود، اما همین حالا هم خیلی خوشمزه است و با طعم شیرینیاش آب میشود!
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ترشی گل کلم و لبو با طعمی عالی
دستور تهیه ترشی لبو با انار + خواص آن
دستور تهیه پیاز ترشی (پیاز سفید) مرحله به مرحله
دستور تهیه ترشی سیر شمالی با شیره انگور