ترشی گیلاس : دستور تهیه ۳ مدل ترشی گیلاس در منزل (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه ترشی گیلاس خوشمزه و متفاوت
ترشی گیلاس یک ترشی خوشمزه است که میتوانید در فصل تابستان تهیه کنید. دستور تهیه ترشی گیلاس هم مانند دیگر ترشیها خیلی ساده است. با ما همراه شوید.
دستور تهیه ترشی گیلاس خوشمزه در منزل
۱. دستور تهیه ترشی گیلاس (روش اول)
مواد لازم |
|
گیلاس | ۱ کیلو |
شکر سفید | ۳ قاشق غذاخوری |
سرکه | ۱/۵ لیتر |
فلفل سیاه | کمی |
برگ مو و رزماری تازه | چند عدد |
آب | ۱ استکان |
زمان لازم برای تهیه ترشی ۱ ساعت و آماده شدن آن حداقل ۳ هفته
دستور تهیه :
- ابتدا گیلاسها را خوب بشویید و دم آنها را جدا کنید. سپس آنها را روی یک پارچه تمیز بگذارید تا خشک شوند.
- پس از خشک شدن، گیلاسها را داخل یک شیشه تمیز بریزید و لابهلای آنها برگ بو، برگ رزماری و کمی فلفل بگذارید.
- آب را با شکر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس سرکه را اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد. بعد از آن از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
- مایه خنک شده را روی گیلاسها بریزید.
- در شیشه را محکم ببندید تا هوایی داخل نشود.
- بعد از حداقل دو تا سه هفته میتوانید در ترشی را باز کنید.
- ترشی گیلاس را میتوانید با انواع غذاها سرو کنید.
۲. روش دوم برای تهیه ترشی گیلاس
مواد لازم | |
گیلاس درشت و سالم | ۲ کیلو |
فلفل سبز | ۲۰۰ گرم |
سرکه | به مقدار لازم |
ترخان | مقداری |
نمک | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده کردن ترشی ۴۵ دقیقه و آماده شدن آن حداقل ۲ هفته
دستور تهیه
- گیلاسها را بشویید و دم آنها را جدا کنید. آنها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی گرفته شود و خشک شوند.
- سپس گیلاسها را در یک ظرف دربسته بریزید و بین آنها ترخان و فلفل قرار دهید.
- سرکه و نمک را خوب مخلوط کنید تا نمک حل شود و سپس آن را به گیلاسها اضافه کنید.
- در ظرف را محکم ببندید تا هوا داخل نشود.
- ظرف را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید تا ترشی جا بیفتد.
- بعد از حداقل دو تا سه هفته میتوانید در ترشی را باز کنید.
- به یاد داشته باشید که هر چه ترشی بیشتر بماند، بهتر جا میافتد.
“““html
3 . دستور تهیه ترشی گیلاس (روش سوم)
مواد لازم | |
گیلاس | ۱ کیلو |
شکر | ۲۵۰ گرم |
وانیل | یک سر قاشق چایخوری |
سرکه | ۱ لیتر |
زمان لازم برای آمادهسازی ۴۵ دقیقه و رسیدن ترشی حداقل ۲ هفته است.
دستور تهیه :
- گیلاسهایی که کمی کال هستند را انتخاب کنید، آنها را بشویید و دم آنها را بگیرید.
- صبر کنید تا گیلاسها خشک شوند، سپس ردیف ردیف آنها را در یک شیشه بچینید و کمی شکر بین هر ردیف اضافه کنید.
- بعد از آن، ظرف را با سرکه پر کنید و کمی وانیل روی آن بریزید.
- در ظرف را محکم ببندید و آن را در سایه و هوای آزاد بگذارید.
- در هفت روز اول چند بار محتویات ظرف را هم بزنید تا شکر حل شود و دوباره در ظرف را محکم ببندید.
- بعد از دو هفته میتوانید ترشی را همراه با غذا میل کنید.
فواید ارزشمند خوردن گیلاس
علاوه بر خاصیت آنتیاکسیدانی، این میوه منبع طبیعی ملاتونین است، که هورمونی برای تنظیم خواب و بیداری در بدن میباشد.
در اینجا میتوانید 8 دلیل برای مصرف بیشتر گیلاس در تابستان بیابید:
کمک به بهبود ورم مفاصل و بیماریهای التهابی :
مصرف مرتب گیلاس میتواند سطح اکسید نیتریک را که با آرتریتها مرتبط است، کاهش دهد. این میوه به کاهش حملات نقرس نیز کمک میکند، زیرا میزان اسید اوریک را پایین میآورد.
اسید اوریک مادهای زائد است که در اثر هضم غذا در بدن تولید میشود و اگر زیاد شود، به کریستالهایی در مفاصل تبدیل میشود که باعث درد و ورم میشود.
کاهش قند خون در افراد دیابتی:
گیلاس دارای آنتوسیانین است؛ رنگدانهای طبیعی با خواص درمانی که تولید انسولین را در بدن افزایش میدهد و کنترل قند خون را بهبود میبخشد. قند گیلاس از نوع سوربیتول است که 70 درصد آن بدون تبدیل به گلوکز مصرف میشود.
کاهش خطر بیماریهای قلبی:
گیلاس به سلامت قلب کمک میکند و مانند داروهایی که برای تنظیم چربی و قند خون تجویز میشوند، عمل میکند. مصرف منظم آن همچنین خطر سکته مغزی را کاهش میدهد.
کاهش خطر سرطان روده بزرگ:
فیبر موجود در گیلاس میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند. همچنین، مصرف مرتب آن به کنترل وزن کمک میکند.
کمک به بهبود حافظه:
گیلاس منبع خوبی از آنتوسیانین برای بهبود حافظه و عملکرد حرکتی است.
پیشگیری از پیری زودرس:
آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند.
“““html
رادیکالهای آزاد مولکولهای ناپایداری هستند که به سلولهای سالم بدن آسیب میزنند. این آسیب به خاطر رادیکالهای آزاد، باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و تسریع پیری سلولها میشود.
خواب خوب شبانه:
ملاتونین موجود در گیلاس به تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن و چرخه خواب کمک میکند. خوردن یک فنجان گیلاس در روز میتواند خواب شبانه را بهبود بخشد.
پیشگیری از پوسیدگی دندان:
عصاره گیلاس خواص ضدباکتریایی دارد که به جلوگیری از فساد و پوسیدگی دندان کمک میکند. تحقیقات نشان داده است که این عصاره میتواند تا 89 درصد فعالیت آنزیمهایی که باعث تشکیل پلاک دندان میشوند را متوقف کند.
کمک به کاهش وزن:
آلبالو و گیلاس کم کالری و کم چربی هستند و مقدار زیادی آب دارند. تحقیقات نشان میدهند که افزایش مصرف آب میتواند انرژی و متابولیسم بدن را بالا ببرد و در نتیجه، کالری بیشتری بسوزاند.
بسیاری از افراد اثرات مثبت این میوهها را که آب زیادی دارند، در روند کاهش وزن خود مشاهده کردهاند.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه ی ترشی سیر شمالی با شیره انگور
ترشی هفت بیجار : ترشی محبوب و فوری گیلانی
دستور تهیه ی ترشی قارچ خوشمزه و دلچسب