ترفند های آشپزی

ترفند تازه نگه داشتن کرفس برای دو هفته (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

تازه نگه داشتن کرفس برای دو هفته (و حتی بیشتر) کاملاً ممکنه، اگر از چند ترفند ساده و مؤثر استفاده کنی. در ادامه، بهترین روش‌های خانگی برای نگهداری کرفس تازه رو برات نوشتم:


🥬 ترفندهای مؤثر برای تازه نگه داشتن کرفس تا ۲ هفته:


✅ 1. بستن کرفس در فویل آلومینیومی

🔹 روش:

  • کرفس رو کامل نشور (یا فقط با دستمال مرطوب تمیز کن).

  • ساقه‌ها رو از بوته جدا نکن، همون‌طور یک‌جا نگه دار.

  • کرفس رو کاملاً در فویل آلومینیومی بپیچ، نه پلاستیک!

  • در یخچال (قسمت سبزیجات) نگه‌داری کن.

🔸 چرا جواب می‌ده؟
فویل باعث می‌شه گازهایی که کرفس در طول زمان آزاد می‌کنه، خارج بشن و روند پژمرده شدن کُند شه.

✅ ماندگاری: تا ۲–۳ هفته تازه و ترد می‌مونه.


✅ 2. در ظرف آب در یخچال

🔹 روش:

  • کرفس رو خرد کن (به قطعات موردنیاز).

  • داخل یک ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی بریز و روش آب سرد بریز.

  • در ظرف رو ببند و داخل یخچال بذار.

  • هر ۲–۳ روز یک‌بار آب رو عوض کن.

🔸 چرا خوبه؟
آب باعث می‌شه کرفس ترد و آبدار بمونه.

ترفند تازه نگه داشتن کرفس برای دو هفته (2 نکته مهم)

✅ ماندگاری: تا ۱۰–۱۴ روز تازه می‌مونه.


✅ 3. پیچیدن در حوله یا دستمال مرطوب + کیسه زیپ‌دار

🔹 روش:

  • کرفس رو نشور، فقط با دستمال پاک کن.

  • در یک دستمال پارچه‌ای کمی مرطوب بپیچ و داخل کیسه زیپ‌دار بذار.

  • هواگیری کن و در قسمت پایینی یخچال قرار بده.

✅ ماندگاری: بیش از ۱۰ روز بدون پلاسیدگی.


🟠 نکته‌های طلایی:

  • کرفس شسته رو زود مصرف کن؛ شستن زودتر باعث افت کیفیت می‌شه.

  • از فریزر استفاده نکن مگر برای پخت، چون بعد از یخ‌زدایی بافتش خراب می‌شه.

  • برگ‌های کرفس رو جداگانه نگه‌داری کن، چون زودتر پژمرده می‌شن.


 

روش‌های تازه نگه داشتن کرفس

به گزارش رضیم: کرفس یک سبزی کم‌کالری است که به خاطر مقدار بالای آبش معروف است. این سبزی دارای مواد مغذی زیادی است و برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در کرفس می‌توانند به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کنند. افزودن کرفس به رژیم غذایی شما می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، التهاب را کم کند، سلامت قلب و عروق را بهبود بخشد و به گوارش بهتر کمک کند.

روش اول: چگونه کرفس‌ها را با استفاده از آب تازه نگه داریم؟

1. مواد لازم برای ذخیره کرفس در آب را جمع‌آوری کنید

برای نگهداری کرفس در آب، نیاز به مواد زیادی ندارید. هر چه زودتر کرفس را در یخچال قرار دهید. باید یک کاسه شیشه‌ای بزرگ یا یک ظرف پلاستیکی درب‌دار پیدا کنید. هر یک از این گزینه‌ها برای نگهداری کرفس مناسب است. اگر ظرف درب ندارد، باید آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید. می‌توانید از کیسه پلاستیکی پر از آب نیز استفاده کنید، اما این روش راحت نیست. به آب تمیز نیاز دارید و بهتر است از آب تصفیه‌شده استفاده کنید. حتی کرفس‌هایی که کمی پژمرده شده‌اند، با گذاشتن در آب می‌توانند دوباره تازه شوند. کرفس‌هایی را که ساقه‌های صاف و محکم دارند، انتخاب کنید. برگ‌ها باید تازه باشند و نباید بوی تند یا ناخوشایند داشته باشند.

2. قسمت‌های مختلف کرفس را جدا کنید

برای تازه نگه داشتن کرفس‌ها، باید ساقه‌های کرفس را از ریشه جدا کنید. ریشه‌ای که جدا کردید را خرد کنید. سپس، برگ‌ها را از ساقه جدا کنید. این کار را با چاقوی آشپزخانه انجام دهید و مراقب باشید. بعد، ساقه‌ها را به دو نیم کنید. باید تا نصف اندازه‌ای که در هنگام اتصال به ریشه داشتند، برش بزنید. حالا کرفس‌های بریده شده را در داخل ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی قرار دهید و حدود ۲.۵ سانتیمتر فاصله بین کرفس‌ها و بالای کاسه بگذارید.

3. به کاسه آب اضافه کنید

به اندازه کافی آب تازه و تمیز را در ظرف بریزید. درب ظرف را ببندید و یا اگر درب ندارد، قسمت بالای آن را با کیسه پلاستیکی بپوشانید. قرار دادن کرفس در یک ظرف عایق هوا بدون آب خوب عمل نمی‌کند و احتمال دارد کرفس در نهایت خشک شود. هر روز یا حداقل هر دو روز یک‌بار آب را عوض کنید تا کرفس تازه‌تر بماند. وقتی به کرفس نیاز داشتید، کافی است که آن را از آب خارج کرده، شسته و استفاده کنید. اگر هنوز کرفس در ظرف باقی مانده باشد، درب ظرف و کیسه پلاستیکی را روی آن قرار دهید.

4. از یک لیوان آب استفاده کنید

روش دیگری برای نگهداری کرفس این است که قبل از گذاشتن ساقه‌ها در یک لیوان آب، قسمت انتهایی کرفس را جدا کنید. کرفس به این روش می‌تواند ۱ تا ۲ هفته در یخچال و فریزر باقی بماند. برای این کار، کل دسته کرفس را در یک لیوان بزرگ یا پارچ آب قرار دهید. در هنگام نگهداری کرفس، آن را در سردترین قسمت یخچال قرار ندهید زیرا ممکن است منجمد شود. حداقل هر چند روز یک‌بار آب را عوض کنید، این کار به ترد ماندن کرفس کمک می‌کند، زیرا کرفس آب را جذب می‌کند. این روش برای ریشه سایر سبزیجات مانند چغندر یا هویج نیز موثر است.

روش دوم برای تازه نگه داشتن کرفس: بسته‌بندی کرفس

1. کرفس را در فویل آلومینیومی بپیچید

بسیاری از افراد در آشپزخانه‌های خود فویل آلومینیومی دارند. نگهداری کرفس در آن، حتی تا هفته‌ها می‌تواند کرفس را سالم نگه دارد. به سادگی کرفس را چه به صورت خرد شده و چه در صورت کامل در داخل فویل بپیچید. ممکن است بخواهید کرفس را قبل از پیچیدن در فویل، بر روی یک حوله کاغذی مرطوب قرار دهید تا بهتر بماند. کرفس‌های بسته‌بندی شده را در یخچال قرار دهید. فویل باعث می‌شود تا هورمونی به نام اتیلن آزاد شود. این هورمون باعث تازه ماندن کرفس‌ها می‌شود.

می توانید از کاغذ فویل برای نگهداری چند دسته کرفس استفاده کنید. کیسه های پلاستیکی به خوبی عمل نمی کنند زیرا گاز اتیلن نمی تواند از آن خارج شود و این باعث می شود که کرفس زودتر فاسد شود. کرفس های پیچیده شده در فویل را در کشوی یخچال بگذارید.

تازه نگه داشتن کرفس

2. کرفس را در یک حوله کاغذی بپیچید

اگر فویل آلومینیومی در دسترس ندارید، می توانید از روش دیگری برای نگهداری کرفس استفاده کنید. ابتدا انتهای دسته کرفس را ببرید تا ساقه ها از هم جدا شوند. می توانید ساقه ها را نصف کنید، اما این کار ضروری نیست.
یک حوله کاغذی را کمی مرطوب کنید. رطوبت بسیار مهم است. کرفس را در حوله کاغذی بپیچید و سپس آن را در یک کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید. کیسه را ببندید و در یخچال بگذارید. برای نگهداری قسمت‌های بالای کرفس و برگ‌ها هم، آنها را جدا کرده و در یک کیسه زیپ دار منجمد کنید. می توانید از این بخش‌ها برای تهیه سوپ استفاده کنید.

3. ریشه کرفس (انتهای کرفس) را بکارید

شما می توانید ریشه کرفس را جدا کنید و این کار به دلیل آنکه می توانید از آن برای کاشت کرفس های جدید استفاده کنید، خوب است. ریشه کرفس را با دقت بشویید و سپس آن را در یک کاسه کوچک آب گرم بگذارید. آن را نزدیک یک پنجره آفتابی قرار دهید، به طوری که انتهای ریشه به سمت پایین باشد. هر دو روز یک بار آب را عوض کنید. بعد از حدود یک هفته تا ده روز، برگ‌های کوچکی از ریشه شروع به رشد می‌کنند و رنگ آنها به سبز تیره تغییر می‌کند. زمانی که برگ‌ها تقریباً 1.5 سانتیمتر شدند، می‌توانید آن را در یک گلدان بکارید و با خاک بپوشانید، به طوری که برگ‌ها از خاک بیرون باشند. به آن آب بدهید و منتظر رشد آن باشید!

حتماً بخوانید:

معرفی کالری، ارزش غذایی و خواص شگفت انگیز کرفس

معرفی کالری، ارزش غذایی و خواص شگفت انگیز کرفس

کرفس یکی از سبزیجات بسیار پرخاصیت است که عده ی زیادی از افراد آن را به عنوان چربی سوز مصرف می کنند. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا شما را با…

روش سوم: منجمد کردن کرفس

1. کرفس را ضد عفونی کنید

این یعنی باید کرفس را قبل از منجمد کردن به مدت سه دقیقه در آب جوش بگذارید. بعد از آن، کرفس را به سرعت در یک کاسه پر از آب سرد و یخ بگذارید تا خنک شود. این کار به کامل شدن روند ضد عفونی کمک می‌کند. آب اضافی را خالی کنید. حالا آماده‌اید که کرفس را در یک کیسه فریزری یا یک ظرف مناسب قرار دهید تا منجمد کنید. کیسه فریزری حاوی کرفس را در فریزر بگذارید. بهتر است از کرفس‌های منجمد شده در تهیه غذاها استفاده کنید، زیرا ممکن است تردی خود را پس از انجماد از دست بدهند. احتمالاً تمایل دارید دیگر سبزیجات خرد شده را هم قبل از منجمد کردن ضد عفونی کنید.

تازه نگه داشتن کرفس

2. کرفس را منجمد کرده تا آن را حفظ کنید

انجماد به خودی خود کرفس را تازه نگه نمی‌دارد اما از پژمردگی و فاسد شدن آن جلوگیری می‌کند. ابتدا کرفس را بشویید تا هر گونه آلودگی از روی آن پاک شود و سپس بسته‌بندی آن را باز کنید. ریشه کرفس را جدا کنید و ساقه‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید. برگ‌ها را نیز جدا کنید. برای انجماد، می‌توانید کرفس را به قطعات 2.5 تا 3.5 سانتیمتر برش دهید. همچنین می‌توانید کرفس را خرد کرده و روی یک ورقه پخت روغنی بگذارید. ورق‌ها را در فریزر بگذارید…

کرفس ها را منجمد کنید. بعد از این که کرفس ها کاملاً یخ زدند، آن ها را خارج کرده و در یک کیسه پلاستیکی بگذارید. سپس کیسه پلاستیکی را در فریزر قرار دهید.

3. کرفس را مصرف کنید

کرفس های منجمد شده می توانند تا یک سال و نیم بدون خراب شدن در فریزر سالم بمانند. نگهداری غذاها در دمای صفر درجه فارنهایت برای مدت طولانی‌تری ایمن‌تر است، اما برای بهترین کیفیت توصیه می‌شود در 12 تا 19 ماه مصرف شوند. وقتی کرفس را از فریزر خارج کردید، ممکن است کمی نرم شود. در مقایسه، کرفس در یخچال فقط چند هفته دوام می‌آورد. کرفس در زمان‌های قدیم ارزش زیادی داشت و به عنوان یک گیاه دارویی شناخته می‌شد. این گیاه به خاطر یک پادشاه ایرانی پرورش یافت. حدود 94 درصد کرفس از آب تشکیل شده است، اما همچنین حاوی فیبر و ویتامین‌های زیادی مثل A، C، B- کمپلکس و E به همراه مواد معدنی است. بنابراین از خوردن این سبزی خوشمزه لذت ببرید!

 

سایت آموزش آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا