تشخیص ادویه تقلبی؛ ترفندها و نشانههایی که باید بدانید

“`html
ادویهها جزء چاشنیهای محبوب در غذاها هستند و تقریبا هیچ غذایی بدون ادویه تهیه نمیشود. به همین دلیل، استفاده از ادویههای با کیفیت و سالم بسیار مهم است. ادویههای تقلبی فقط طعم و عطر خوبی ندارند، بلکه ممکن است به سلامت شما آسیب برسانند. در این مقاله از مجله رضیم، راههای شناسایی ادویههای تقلبی را با شما در میان میگذاریم. با ما همراه باشید.
روشهای شناسایی ادویههای تقلبی
استفاده از ادویهها در آشپزی بسیار رایج است و همین موضوع باعث شده تا برخی افراد از این فرصت سو استفاده کنند و ادویههای تقلبی را به بازار عرضه کنند. باید به خصوص در مورد ادویههایی مثل فلفل سیاه، پونه کوهی، پودر فلفل، زعفران، زردچوبه، دارچین و زیره بسیار دقت کنید. در ادامه به توضیحات بیشتری درباره هر یک میپردازیم.
۱- زردچوبه
زردچوبه یکی از ادویههای پرکاربرد در آشپزی است. برای تشخیص زردچوبه اصل، به ظاهر آن توجه کنید. زردچوبه اصلی خیلی نارنجی نیست و عطر خوبی دارد. همچنین باید بافتی صاف و نرم داشته باشد. زردچوبه تقلبی معمولاً با ترکیب نان خشک، پوست پسته یا پودر هویج درست میشود.
شما میتوانید برای تشخیص اصل بودن زردچوبه، آن را با سرکه سفید یا اسید هیدروکلریک ترکیب کنید. در این صورت حبابهای دیاکسید کربن تشکیل میشود و اگر گچ در آن وجود داشته باشد، نمایان میشود.
اگر رنگ زردچوبه خیلی شدید بود، احتمال تقلبی بودن آن وجود دارد. برای مطمئن شدن، یک قاشق چایخوری زردچوبه را در یک لیوان آب جوش بریزید و هم بزنید. اگر بعد از چند ثانیه رنگ آب زرد شد، نشانه وجود رنگهای شیمیایی در زردچوبه است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پسته شور زعفرانی در خانه
۲- دارچین
دارچین عطر خوشی دارد و در غذاها و نوشیدنیها به کار میرود. یکی از سادهترین راهها برای تشخیص دارچین اصل، استفاده از چوب آن است. اگر چوب دارچین در دسترس شما نیست، میتوانید به رنگ آن دقت کنید. دارچین اصل رنگ قهوهای تیره ندارد و باید عطر ماندگاری داشته باشد که حتی بعد از یک ساعت از تماس با دست، بوی آن حس شود. دارچین تقلبی ممکن است با آرد نشاسته و پوست حصیر ترکیب شده باشد.
۳- پودر فلفل قرمز
برای اطمینان از اصل بودن فلفل قرمز، کمی از آن را در دستتان بریزید. اگر احساس سوزش یا خارش کردید و هنگام بوییدن آن گلوی شما به سوزش افتاد، یعنی فلفل اصل است. فلفل قرمز تقلبی معمولاً با پودر گوجه خشک و رنگهای شیمیایی ترکیب میشود و بنابراین تاثیر مشابهی ندارد.
بیشتر بخوانید: استفاده از انواع پیاز در آشپزی
۴- فلفل سیاه
شناسایی فلفل سیاه اصل ممکن است کمی دشوار باشد. بعضی اوقات این ادویه را با دانههای پاپایا ترکیب میکنند تا قیمت آن کاهش یابد. همچنین ممکن است از خاک اره و پودر پوست گردو و فندق در آن استفاده کنند. فلفل سیاه بعد از آسیاب شدن، به قسمتهای چرب و درشت تبدیل میشود. دانههای سفید فلفل باید رنگی خامهای و قهوهای داشته باشند و اگر خیلی سفید بودند، احتمال تقلبی بودن وجود دارد.
۵- زعفران
زعفران یکی از محبوبترین ادویههاست که به خاطر رنگ زیبا، عطر و خاصیت آرامشبخشی که دارد مورد استفاده قرار میگیرد.
“““html
برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی، میتوانید به چند نکته توجه کنید: ظاهر، طعم، بو، رنگدهی در آب و قیمت آن. زعفران اصل معمولاً شکل شیپوری و رنگ زندهای دارد. اگر زعفران را با انگشت خود فشار دهید و دستانتان خیلی سریع زرد یا نارنجی شود، این نشاندهنده اصل بودن زعفران است.
یکی دیگر از راههای تشخیص زعفران، طعم و بوی آن است. زعفران عطر شیرینی دارد، اما باید توجه داشته باشید که طعم آن نباید شیرین باشد. طعم تلخ یکی از نشانههای اصلی زعفران اصل به حساب میآید.
برای بررسی رنگدهی زعفران، مقداری از آن را در آب ولرم بریزید و کمی صبر کنید. اگر آب به سرعت تغییر رنگ نداد، یعنی زعفران اصل است و رنگهای مصنوعی و شیمیایی ندارد.
در این مقاله از مجله رضیم، روشهای شناسایی ۵ ادویه تقلبی از اصل را بررسی کردهایم. حتماً با توجه به نکاتی که گفته شد، ادویه مورد نیاز خود را تهیه کنید تا از سلامت خود و خانوادهتان مراقبت کنید.