تشخیص روغن کرچک اصل : چگونه از دانه کرچک روغن بگیریم ؟ (2 نکته مهم)

تشخیص روغن کرچک اصل
روغن کرچک اصل و خالص به طور کلی در سیستم گوارشی خیلی خوب جذب نمیشود و بیشتر آن در رودهها باقی میماند. این روغن میتواند به تحرک عضلات دستگاه گوارش کمک کند و با جمع شدن آب درون روده، باعث میشود که مدفوع نرمتر شده و مشکلات یبوست را برطرف کند.
روغن کرچک اصل همچنین برای مراقبت از پوست و مو استفاده میشود.
روغن کرچک Castor oil یک نوع روغن گیاهی است که از دانههای گیاه کرچک به دست میآید و حدود 90 درصد ترکیبات آن را اسیدهای چرب ریسینولیک تشکیل میدهند که چربهای اشباع نشده هستند.
در نگاه اول شاید این روغن را بیشتر به عنوان یک ملین در زمان آزمایشهای شکمی و رادیوگرافی بشناسیم. به همین خاطر، بیمارانی که باید آزمایش بکنند، معمولاً قبل از مراجعه به آزمایشگاه یا عمل جراحی از روغن کرچک استفاده میکنند تا همه محتویات معده خود را تخلیه کنند. اما باید بدانید که این روغن کاربردهای دیگری هم دارد که در ادامه بررسی میکنیم.
جالب اینجاست که فقط یک درصد از این روغن برای مصارف دارویی استفاده میشود، که بیشتر به عنوان درمان یبوست و یا به عنوان مادهای است که باعث استفراغ میشود. همچنین از این روغن در تهیه روغنهای هیدرولیک، روغن ترمز، رنگهای جواهرات، تولید مواد پلاستیکی مقاوم در برابر سرما، تولید واکس و نایلون، عطر و… نیز بهره میبرند.
تشخیص روغن کرچک اصل از تقلبی
بسیاری از روغنهای گیاهی که به عنوان روغن خوراکی یا غیر خوراکی عرضه میشوند، معمولاً تقلبی هستند.
دلیلش این است که این روغنها به هیچوجه برای مصرف خوراکی مناسب نیستند.
اگر کسی از آنها استفاده کند ممکن است دچار مشکلات معده شود، در حالی که روغن اصل واقعاً خوراکی است و میتوان آن را خورد.
کارشناسان میگویند که روغنهای گیاهی هیچگاه نباید ارزانتر از قیمت خود میوه یا گیاه باشند.
علاوه بر این، باید از روغنهای دستساز پرهیز کرد، زیرا این روغنها معمولاً شامل پارافین و اسانسهای مختلف هستند که نه تنها مفید نیستند بلکه عوارض زیادی هم به همراه دارند.
همچنین فراموش نکنید که:
طرز تهیه روغن کرچک اصل در خانه
قسمتهای مورد استفاده از گیاه کرچک شامل برگ و دانههای آن است.
به طور کلی روغن کرچک اصل با فشار دادن دانههای کرچک به دست میآید.
در مرحله اول، دانههای بدون پوست این گیاه را در دماهای پایین فشار داده و روغنی تولید میشود.
این روغن پس از تصفیه، بیرنگ شدن و عبور بخار آب به نام روغن کرچک دارویی (Pharmaceutical Castor Oil) شناخته میشود.
باقیمانده روغن دانه را به روشهای دیگر استخراج کرده و به کارهای صنعتی میرسانند.
لازم به ذکر است که فقط ۱ درصد از روغن کرچک تولید شده در دنیا برای مصارف دارویی یا تولید محصولات مفید برای سلامت استفاده میشود.
روغنهای با طبیعت گرم، خوراکی هستند و روغنهای با طبیعت سرد، برای مصارف صنعتی مانند روغنکاری و روانسازی چرخها و لولاها به کار میروند.
این روغن به جامدات چسبیده و در برابر سرما تغییر نمیکند. اگر میخ آهنی را مدتی در این روغن بگذارید، زنگ میزند.
استفاده از روغن صنعتی سبب بالا رفتن چربی خون و ایجاد چربیهای مضر میشود، زیرا دمای بدن انسان حدود ۴۰ درجه است و این روغنها در این دما چسبنده میشوند.
روغنهای خوراکی در سرما یخ میزنند، اما در برابر گرما مقاوم بوده و نمیسوزند و دود نمیکنند، همچنین باعث زنگ زدن میخ آهنی نمیشوند.
روغنهای خوراکی در زمان پخت و پز ممکن است به سطوح مختلف مانند دیوار یا سطح اجاق گاز پاشیده شوند.
این روغنها پس از چند روز به راحتی پاک میشوند و نمیچسبند، اما روغنهای صنعتی به سختی از سطوح پاک میشوند.
استفاده از روغنهای خوراکی اصل برای افرادی که دچار کبد چرب هستند، به کاهش چربیهای اضافی در کبد و تنظیم سطوح ترانس آمینازهای کبدی کمک میکند.

عوارض مصرف روغن کرچک
با وجود خواص زیادی که این روغن دارد، عوارض استفاده از روغن کرچک شامل موارد زیر است:
افرادی که التهاب روده دارند، باید از مصرف روغنهای کرچک پرهیز کنند.
روغن کرچک خاصیت ملین دارد و در شرایط زیر نباید مصرف شود:
- آپاندیسیت
- خونریزی روده
- بیماریهای قلبی
- دیابت نوع دوم
- فشار خون بالا
- حالت تهوع و استفراغ
و همچنین در دوران بارداری نباید از آن استفاده کرد.
مکانهای مناسب فروش روغن کرچک اصل
احتمالا اکنون که این مقاله را میخوانید و از فواید روغنهای کرچک برای سلامتی و زیبایی مطلع هستید، برایتان سوال پیش آمده که از کجا میتوانید روغن کرچک با کیفیت بخرید.
احتمال دارد روغن کرچکی که در مکانهای دیگر به فروش میرسد، برای مصرف خوراکی مناسب نباشد.
اگر به دنبال روغنهای کرچک با کیفیت و ایمن هستید، حتماً به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید.
به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از روغن کرچک برای درمان، حتماً با پزشک مشورت کنید.
بیشتر بخوانید :