تفاوت و فرق نودل و ماکارونی چیست؟ (2 نکته مهم)

نودل و ماکارونی هر دو از غذاهای پرطرفدار در سراسر جهان هستند که شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند. این دو ماده غذایی پایه، در کشورهای مختلف با تنوع بالایی مصرف میشوند و اغلب جایگزین یکدیگر قرار میگیرند. اما در واقع، تفاوتهایی قابلتوجه از نظر مواد اولیه، روش تهیه، طعم، ارزش غذایی و نوع مصرف دارند.
اگرچه ممکن است در نگاه اول نودل و ماکارونی بسیار شبیه به هم باشند، اما شناخت تفاوتهای آنها به انتخاب بهتر در آشپزی، رژیم غذایی و سلیقه کمک میکند. در ادامه این مقاله، تفاوتهای کلیدی این دو نوع پاستا را با جزئیات بررسی میکنیم.
تفاوتهای اصلی بین نودل و ماکارونی
ویژگی | نودل | ماکارونی |
---|---|---|
خاستگاه | شرق آسیا (چین، ژاپن، کره) | ایتالیا |
مواد اولیه | آرد برنج، آرد گندم، آرد ذرت یا سیبزمینی + نمک و آب | آرد سمولینا یا گندم دوروم + آب و گاهی تخممرغ |
طعم پایه | ملایم، گاهی کمی شور | خنثی با بافت سنگینتر |
پخت | سریعپز، معمولاً با آب جوش یا بخارپز | جوشاندن در آب زیاد، سپس آبکش |
شکل | باریک، صاف، موجدار یا رشتهای | متنوع: رشتهای، لولهای، صدفی، پاپیونی و… |
مصرف رایج | همراه با سوپ، سرخشده، یا در وعدههای فوری | همراه با سس، پخت در فر، یا سالاد ماکارونی |
مدت زمان نگهداری | بستهبندیهای فوری: ماندگاری بالا | ماکارونی خشک: ماندگاری طولانی، تازه: کمتر |
توجه: نودل فوری اغلب دارای مواد نگهدارنده و سدیم بالا است که برای مصرف روزانه توصیه نمیشود.
تفاوت نودل و ماکارونی چیست؟
نودل یا رشته فرنگی یک غذای اصلی و از قدیم در آسیا تهیه شده است و از برش خمیر فطیر درست میشود. رایجترین نوع نودل نوارهای نازک و بلندی است که شبیه به اسپاگتی بوده و به سادگی میتوان آن را در آب جوش به همراه کمی نمک و روغن پخت. نودل به دلیل قیمت پایین، پخت آسان و طعم لذیذش بسیار محبوب بوده و به ویژه برای افراد شاغل گزینه مناسبی است.
ماکارونی نیز یکی از غذاهای اصلی بوده و نوعی پاستای خشک است که در اشکال، طعمها و رنگهای مختلفی تهیه میشود. در کشور ما، ماکارونی به انواع مختلف مانند اسپاگتی، ماکارونی طرح دار، نوار، و میلهای گفته میشود.
۱. تفاوت در شکل نودل و ماکارونی
نخستین اختلاف نودل و ماکارونی در ظاهر آنهاست. نودلها به شکل نوارهای نازک و بلند یا اشکال مختلفی مانند لولهای، رشتهای و صدفی در بازار موجودند. در حالی که ماکارونی که نوع خاصی از پاستای خشک است به صورت لولههای نازک، نوار، و شکلهای مختلف تهیه میشود.
علاوه بر شکل، رنگ نودل و ماکارونی نیز متفاوت است. آرد نودل از نوعی آرد نرم تهیه میشود، در حالی که ماکارونی از آرد سخت و زبر به نام آرد سمولینا ساخته میشود. این موضوع موجب میشود که نودل رنگ روشنتری داشته و بافتش نرم و لطیف باشد، در حالی که ماکارونی رنگ طلایی و بافتی لاستیکی و سفت دارد.
۲. تفاوت در مواد تشکیلدهنده
یکی دیگر از تفاوتها میان ماکارونی و نودل در مواد تشکیلدهنده آنهاست. معمولا برای تهیه ماکارونی از آرد سمولینا که از نوعی گندم به نام دوروم تهیه میشود، استفاده میشود.
برخی از ماکارونیها فقط با ترکیب آب و آرد تولید میشوند که به آنها ماکارونی ساده گفته میشود. اما برای تهیه برخی دیگر از ماکارونیها، آرد را با موادی مثل تخممرغ و آب و در بعضی موارد با سبزیجات مخلوط میکنند تا غنیتر شود. عموما به خمیر ماکارونی نمک افزوده نمیشود.
نودل یا رشته فرنگی از ترکیب آردهای نشاسته دار با آب، نمک و برخی اوقات تخممرغ تهیه میشود. میتوان از آرد گندم، آرد برنج، آرد ذرت یا آرد نشاستهای دیگری برای تهیه نودل استفاده کرد. در کشور ما معمولاً از آرد گندم یا برنج برای تهیه نودل بهره میبرند.
۳. طرز پخت متفاوت ماکارونی و نودل
برای تهیه ماکارونی، تنها کافی است آن را در آب بجوشانید و بعد میتوان آن را با سسهای مختلفی مثل سس سبزیجات، گوشت، سویا و یا دیگر سسها طعمدار کرد.
اما برای پخت نودل روشهای مختلفی وجود دارد. سادهترین روش پخت نودل، جوشاندن آن در آب با کمی نمک، روغن و ادویه است. همچنین نودل را میتوان سرخ کرد یا در تهیه سالاد نودل یا سوپ نودل به کار برد.
۴. تفاوت در ارزش غذایی نودل و ماکارونی
هر دو غذا منبع خوبی از کربوهیدرات هستند و میتوانند انرژی بدن را تامین کنند. به همین دلیل، بسیاری از ورزشکاران قبل از مسابقه نودل یا ماکارونی میخورند تا انرژی لازم را داشته باشند. اما ارزش غذایی و کالریهای این دو نیز متفاوت است.
۵ مورد از خواص بی نظیر آرد سمولینا + روش استفاده از آرد سمولینا
مقایسه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم نودل و ماکارونی پخته شده
اطلاعات تغذیهای ماکارونی نودل
کالری ۱۵۸ ۱۳۸
چربی کل ۰.۹ گرم ۲.۱ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم ۲۹ میلی گرم
کربوهیدرات کل ۳۱ گرم ۲۵ گرم
پروتئین ۶ گرم ۴.۵ گرم
۵. ماکارونی و نودل با دو منشا متفاوت
در نهایت، یکی دیگر از تفاوتها در منبع این دو غذاست. ماکارونی اصالتی ایتالیایی دارد اما نودل اصالتاً آسیایی و به ویژه از کشور چین نشأت میگیرد.