تفاوت چاقاله بادام و زردآلو همراه با روش تشخیص آنها!

“`html
چاقاله بادام و چغاله زردآلو هر دو در فصل بهار به بازار میآیند و طعمی و حتی ویژگیهای مشابهی دارند. اما همانطور که در این مقاله بررسی خواهیم کرد، روشهایی برای تشخیص چاقاله بادام از چغاله زردآلو وجود دارد. بهطور کلی خواص این دو میوه به هم نزدیک است و موارد استفاده آنها نیز تقریباً مشابه است. چطور میتوانید در هنگام خرید تشخیص دهید که چاقالهای که انتخاب میکنید از بادام است یا زردآلو؟
با این مقاله از رضیم بلاگ همراه باشید تا تفاوتها و شباهتهای چاقاله بادام و چاقاله زردآلو را بررسی کنیم.
تفاوت چاقاله بادام و زردآلو چیست؟
این دو میوه نارس که یکی به هسته سفت بادام و دیگری به بافت نرم زردآلو تبدیل میشود، خیلی به هم شبیه هستند. اما تفاوتهای ظاهری خاصی دارند که تشخیص آنها را آسان میکند. بزرگترین تفاوت ظاهری این است که چاقاله بادام دارای پرزهای ریزی روی پوست خود است و معمولاً شکل آن گردتر یا بادامی میباشد. در حالی که چاقاله زردآلو به طوری صاف و بدون پرز است و شکلی بیضی و مسطحتر دارد.
بهترین زمان برای خرید چاقاله بادام و چاقاله زردآلو چه هنگامی است؟
هر دو این میوهها در فصل بهار به بازار میآیند و بهترین انواع آنها اوایل بهار یافت میشود. چاقالههای کوچک و ترد که تفاوت آنها در پرزها (چاقاله بادام دارای پرز است و چغاله زردآلو ندارد) و شکل آنها (چاقاله بادام گردتر و چاقاله زردآلو بیضی است) مشهود است. البته در برخی مناطق زردآلو ممکن است تا آخر تابستان هم موجود باشد، اما چاقاله بادام فقط تا اواسط خرداد در دسترس است.
طبع چاقاله بادام و چاقاله زردآلو چیست؟
در حالی که بادام成熟 طبع گرم و خشک و زردآلو طبع سرد و خشک دارد، چاقاله این دو میوه دارای طبع سرد و خشک است. به همین دلیل نباید در مصرف آنها زیادهروی کنید؛ زیرا ممکن است باعث سردی معده و دلدرد شود.
بیشتر بخوانید: خواص مهم آلو که تا به حال نمیدانستید!
چاقاله بادام چیست؟
چاقاله بادام میوه نارس درخت بادام است که در فصل بهار پیدا میشود. این میوه پوستی سبز و کرکی دارد و طعم آن کمی ترش و شیرین است. مغز چاقاله بادام نرم و سفید است. چاقاله مرغوب معمولاً ریز و ترد است. چاقاله جوانتر رنگی روشنتر و طعمی ترشتر دارد. هر چه چاقاله بزرگتر شود، بافتش سفتتر و طعمش تلختر خواهد شد؛ بنابراین بهتر است چاقاله بادام را در اوایل بهار تهیه کنید.
چاقاله بادام به دلیل وجود کرک روی پوستش، باید در آب خیس شود تا این کرکها از بین بروند. باید مدتی آب روی آن بریزید تا بعد از چند ساعت پرزها جدا شوند و بافت سبز و یکدست آن نمایان شود.
“““html
شود.
بیشتر بخوانید: خواص چاقاله بادام برای سلامت و شادابی پوست
خواص چاقاله بادام
چاقاله بادام پرست از ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر میباشد.
چون طبع آن سرد است، برای افرادی که مزاج گرم دارند، خوب است.
این میوه میتواند به تنظیم قند خون، کاهش کلسترول بد، تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به سلامت قلب و عروق یاری دهد.
خواص ضد سرطانی و ضد التهابی هم دارد.
مصرف چاقاله بادام
چاقاله بادام را میتوان به صورت خام، پخته یا نمکی و حتی در ترشیها استفاده کرد.
چاقاله بادام پخته را میتوان در خورش استفاده کرد و چاقاله خام را روی سالاد ریخت.
چاقاله بادام نمکی هم به عنوان تنقلاتی خوشمزه و مفید شناخته شده است.
چاقاله زردآلو چیست؟
چاقاله زردآلو میوهای نارس از درخت زردآلو است که در بهار یافت میشود. این میوه پوستی سبز با پرزهای بسیار ریزتر نسبت به چاقاله بادام دارد. طعم آن ترش و گاهی متمایل به شیرین است که به طعم چاقاله بادام شباهت دارد. مغز چاقاله زردآلو هم سفید و نرم است.
بیشتر بخوانید: آیا چاقاله بادام همان بادام است؟
خواص چاقاله زردآلو
چاقاله زردآلو نیز سرشار از ویتامین C، ویتامین E، آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ال کارنیتین، پروتئین و فیبر است.
چون طبع آن سرد است، برای افراد گرم مزاج مناسب است.
این میوه میتواند به تنظیم قند خون، کاهش کلسترول بد، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهتر شدن سلامت قلب و عروق کمک کند.
خواص ضد سرطانی و ضد التهابی نیز دارد.
مصرف چاقاله زردآلو
چاقاله زردآلو را میتوان به صورت خام، پخته، نمکی یا در ترشیها مصرف کرد.
چاقاله زردآلو پخته شده را میتوان در خورش به کار برد و نوع خام آن برای سالادها استفاده میشود.
چاقاله زردآلو نمکی هم به عنوان یک میان وعده خوشمزه و سالم شناخته شده است.
مضرات چاقاله زردآلو
مصرف زیاد چاقاله زردآلو ممکن است باعث دل درد، اسهال و نفخ شود.
افراد با مزاج سرد باید در مصرف چاقاله زردآلو دقت کنند.
زنان باردار و شیرده هم باید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت داشته باشند.
نکات تشخیص چاقاله بادام و چاقاله زردآلو:
- در خرید چاقاله زردآلو و چاقاله بادام به رنگ سبز و پرزها و همچنین شکل گرد یا مسطح آنها توجه کنید.
- چاقاله زردآلو به خاطر مسطحتر بودن کمی بزرگتر از چاقاله بادام است.
- طعم چاقاله زردآلو ترشتر از چاقاله بادام است.
- مغز چاقاله زردآلو کمی سفتتر از مغز چاقاله بادام است.
امیدواریم که مقاله فوق برایتان مفید واقع شده باشد.