تفاوت چای و دمنوش در چیست ؟ (2 نکته مهم)

تفاوت چای و دمنوش
نوشیدنیها به ویژه چای و دمنوش، از دیرباز مورد توجه مردم در سراسر جهان بودهاند. در ایران و به طور کلی در آسیا، خصوصاً آسیای شرقی، چای جایگاه ویژهای دارد. اما چه تفاوتی بین چای و دمنوش وجود دارد؟ چای یک نوشیدنی است که از برگ گیاهی به نام کاملیا سیننسیس تهیه میشود، مانند چای سیاه و چای سبز.
دمنوشها اما نوعی نوشیدنی دیگر هستند. آنها از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوست میوه یا بخشهای مختلف گیاهان دارویی که در آب حل میشوند، تهیه میشوند. این مواد میتوانند خشک یا تازه باشند. بسیاری از دمنوشها کافئین ندارند و بیشتر برای درمان بیماریها استفاده میشوند.
انواع چای
چای انواع مختلفی دارد:
چای سیاه
چای سیاه، پرمصرفترین چای در جهان است. این چای در واقع چای سبز است که برگهایش بیشتر خشک شده و این کار باعث تغییر طعم و رنگ آن میشود. چای سرشار از آنتیاکسیدان است و گفته میشود که دو فنجان آن به اندازه پنج وعده سبزی، آنتیاکسیدان دارد. از دیگر فواید چای میتوان به جلوگیری از حمله قلبی، سکته مغزی و خاصیت آرامشبخشی آن اشاره کرد.
چای سبز
چای سبز نوعی دیگر از چای است که از جوانهها و برگهای تازه چای تهیه میشود. در تهیه این چای اکسیداسیون کمتری انجام میگیرد. معروفترین چایهای سبز شامل چای سبز ژاپنی و چینی هستند. محققان اعتقاد دارند چای سبز میتواند از ابتلا به سرطان جلوگیری کند، زیرا آنتیاکسیدانهای موجود در آن بسیار مؤثرتر از ویتامین C و E هستند.
چای سبز خواص بسیاری دارد که از آن جمله میتوان به خاصیت ضد پیری، کمک به کاهش وزن، پایین آوردن کلسترول، بهبود پوست و جلوگیری از آلزایمر و بیماریهای کبدی اشاره کرد.
چای سفید
چای سفید از برگهای چای که هنوز بهطور کامل باز نشدهاند، تهیه میشود. این غنچهها قبل از خشک شدن بخار داده میشوند و به همین دلیل به آنها چای سفید میگویند. چون کرکهای موجود بر روی غنچهها بعد از خشک شدن، سفید رنگ میشوند.
انواع چای سفید
- گل صد تومانی سفید (white peony)
- ماه طلایی (golden moon)
- سوزن نقرهای (silver needle)
- ابر سفید (white cloud)
چای سفید دارای خواص مفیدی از جمله کاهش قند خون، پیشگیری از مشکلات قلبی، افزایش انرژی و کاهش استرس است. این چای همچنین میتواند به درمان سرطانهای مختلف کمک کند.
در تهیه دمنوش، گیاه را کمی خرد کرده و در آب جوشیده شده به مدت چند دقیقه در ظرفی بسته میگذارند تا دم بکشد و سپس از صافی عبور میدهند.
محبوبترین دمنوشها در آمریکا شامل: بابونه آلمانی، سنای اسکندریه، زنجبیل و… است. همچنین در ایران، دمنوشهایی مثل گل گاوزبان، سنبل الطیب و دارچین محبوب هستند.
دمنوشها البته میتوانند به صورت چای کیسهای، گیاه خشک شده، گیاه تازه یا چای سرد تهیه شوند. اما باید توجه داشت که مصرف دمنوشها هم مانند داروهای شیمیایی نیاز به آگاهی و اطلاعات دارد.
عمل آنها باشد.
تفاوتهای چای و دمنوش
ما گفتیم که مهمترین تفاوت چای و دمنوش در این است که چای از برگهای گیاه کاملیا سیننسیس درست میشود، اما دمنوش میتواند برگ، گل، ریشه یا ساقه گیاهان دارویی و حتی ادویهجات باشد. یکی دیگر از تفاوتهای آنها مقدار کافئین است. چای معمولاً حاوی مقداری کافئین است که باعث افزایش انرژی و جلوگیری از خواب میشود. اما دمنوشها معمولاً کافئین ندارند.
ما ایرانیها معمولاً برای رفع خستگی از چای استفاده میکنیم. خیلی از ما به محض بیدار شدن، چای درست کرده و مینوشیم. در حالی که دمنوش بیشتر برای آرامش و ایجاد حس خوب استفاده میشود. دمنوشها معمولاً خواص دارویی دارند و در طب سنتی هم به افراد توصیه میشوند.
آیا چای بهتر است یا دمنوش؟
ما تفاوتهای چای و دمنوش را برایتان توضیح دادیم. حالا اگر بپرسید کدام یک بهتر است، باید بگوییم که هر دوی آنها برای سلامتی خوب هستند. اکثر پزشکان موافق مصرف زیاد چای سیاه نیستند. دمنوشها میتوانند جایگزین مناسبی برای چای سیاه باشند، چرا که عاری از کافئین هستند.
دمنوشها به شما کمک میکنند تا بدنتان هیدراته بماند و مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای زیادی را به بدنتان برسانید. سعی کنید در روز بهطور مرتب از دمنوشها هم استفاده کنید و تنها به چای سیاه یا قهوه بسنده نکنید.
منبع : داروخانه مثبت سبز