بیماری ها و درمان آنها

حساسیت به قارچ و درمان خانگی آن (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

حساسیت به قارچ و نشانه های آن

حساسیت به قارچ ممکن است حتی پس از سال‌ها مصرف بدون مشکل قارچ، به وجود آید. این مسئله معمولاً زمانی پیش می‌آید که بخش‌های داخلی و تیره قارچ به خوبی تمیز نشده‌اند. حساسیت به قارچ می‌تواند باعث بروز واکنش‌هایی شود که شباهت زیادی به آنچه که افراد در مواجهه با کپک و هاگ از خود نشان می‌دهند، دارد.

قارچ یک ماده یکپارچه است و اگر قسمت پایه آن جدا شود، به سرعت خراب می‌شود. محققان می‌گویند که قارچ گیاهی خاص است که نمی‌توان آن را با هیچ گیاه دیگری مقایسه کرد و ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد. قارچ ریشه، برگ و گل ندارد و سبز رنگ نیست، اما با وجود اینکه از بقایای گیاهان تغذیه می‌کند، ارزش غذایی و درمانی بالایی دارد و مصرف آن انرژی و احساس خوشی را در انسان افزایش می‌دهد و همچنین سیر کننده خوبی است.

گفته شده که کربوهیدرات‌های موجود در قارچ‌ها، مانند کیتین که دیواره سلولی قارچ‌ها را تشکیل می‌دهد، به تحریک و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. همچنین قارچ‌ها حاوی ریزمغذی روی هستند که به حفظ سلامتی پوست و مو و ایمنی بدن کمک می‌کند. گفته می‌شود ترکیبات و ریزمغذی‌های مختلفی مانند سلنیوم در قارچ‌های خوراکی، از بروز سرطان و رشد تومورهای بدخیم جلوگیری می‌کنند. قارچ‌ها حاوی ویتامین‌های B، C و D و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. همچنین قارچ‌های خوراکی منبع پروتئینی خوبی دارند و دارای گلیکوژن هستند. قارچ‌ها کم کالری هستند و به همین دلیل ماده غذایی مناسبی به شمار می‌روند.

حساسیت به قارچ احتمالاً یکی از نادرترین انواع حساسیت‌های غذایی است، به ویژه اگر به صورت خالص باشد. با این حال، در بین افرادی که سابقه حساسیت به دیگر مواد غذایی حساسیت‌زا دارند، رایج‌تر است.

علت حساسیت به قارچ

این حساسیت معمولاً در افرادی که به شکل روزمره با قارچ سر و کار دارند، مشاهده می‌شود. افرادی که در صنعت فرآوری و بسته‌بندی غذا مشغولند، بیشتر در معرض این حساسیت هستند. اگرچه مصرف قارچ یکی از اصلی‌ترین دلایل حساسیت است، اما هاگ‌های موجود در هوا نیز می‌توانند باعث بروز واکنش حساسیتی شوند. این وقتی اتفاق می‌افتد که بدن شما نمی‌تواند پروتئین قارچ را از مواد آلرژی‌زا تشخیص دهد. این موضوع ممکن است به مشکلاتی مانند درماتیت، کهیر، مشکلات تنفسی و حتی در موارد شدیدتر، آنافیلاکسی منجر شود. احتمال مواجهه با حساسیت به قارچ شما بیشتر است اگر:

۱. خانواده‌تان سابقه حساسیت داشته باشند.
۲. ارتباط خوبی با قارچ‌ها و هاگ‌ها نداشته باشید.
۳. سابقه حساسیت غذایی داشته باشید.
۴. قارچ خام مصرف کنید، به ویژه در سالادهایی که از بیرون خریداری می‌کنید.
۵. در حین دست زدن به قارچ یا بسته‌بندی آن، هاگ‌ها را استنشاق کنید.

علائم حساسیت به قارچ

ممکن است به دلیل تماس مستقیم با قارچ یا از طریق هوا، به حساسیت به قارچ دچار شوید. معمولاً پس از نیم ساعت از اولین تماس با قارچ، علائم شروع می‌شود. برخی از شایع‌ترین علائم این حساسیت عبارتند از:

۱. خارش

به محض اینکه قارچ با بدن شما تماس پیدا کند، شما احساس خارش می‌کنید و زودتر از آنچه که فکر می‌کنید، ممکن است دچار کهیر و دانه‌های پوستی شوید.

۲. تورم دردناک اندام‌ها

بافت‌های پاها و دست‌های شما ممکن است نازک و متورم شوند.

۳. مشکل در تنفس

در موارد حساسیت ناشی از هوا، لوله‌های تنفسی شما می‌توانند مسدود شوند. این باعث تنگی نفس و احساس سنگینی در سینه می‌شود.

۴. احساس ناراحتی

حساسیت به قارچ و درمان خانگی آن (2 نکته مهم)

“““html

معده شوید

مثل دیگر حساسیت‌ها، معده شما نیز ممکن است دچار ناراحتی شود. این ناراحتی‌ها می‌تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، اسهال و حتی گرفتگی باشد.

همچنین علائم دیگری وجود دارند که به طور کلی نادر هستند. این علائم شامل موارد زیر می‌باشند:
۱. فشار خون بالا یا افت شدید فشار خون
۲. آنافیلاکسی
۳. سرگیجه
۴. از دست دادن هوشیاری
۵. غش

این علائم اگرچه نادر هستند اما اگر کسی به این وضعیت‌ها دچار شد، باید به مرکز درمانی نزدیک برود تا تزریق آدرنالین یا اپینفرین انجام شود تا از آسیب جلوگیری شود.

حساسیت به قارچ

بهترین روش پخت قارچ

پژوهشگران می‌گویند که کباب کردن یا مایکروویو کردن قارچ بیشتر مواد آنتی‌اکسیدان آن را نگه می‌دارد، ولی آب‌پز یا سرخ کردن آن می‌تواند این مواد را کاهش دهد. سرخ کردن قارچ می‌تواند باعث از بین رفتن آنتی‌اکسیدان‌ها، پروتئین و کربوهیدرات‌ها در روغن شود و به همین دلیل ارزش غذایی آن کاهش می‌یابد، هرچند که طعم آن خوشمزه‌تر می‌شود. همچنین، پختن با آب نیز مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان و پروتئین را از بین می‌برد، اما ممکن است گلوکان را افزایش دهد که می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی کمک کند.

قارچ به خاطر دیر هضم بودن و گازآور بودن، برای افرادی که مزاج سرد دارند یا معده‌های ضعیفی دارند، باید با احتیاط مصرف شود تا از درد معده و قولنج جلوگیری شود. همچنین افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است هر روز قارچ نخورند، ولی مصرف آن گهگاه در کنار غذاهای دیگر اشکالی ندارد.

درمان‌های خانگی حساسیت به قارچ

اگر کسی در خانه به این نوع حساسیت دچار شود، درمان‌های خاصی وجود دارند که می‌توانید تا زمان رسیدن پزشک انجام دهید تا وضعیت را بهبود ببخشید.

به ویژه در موارد دانه‌های پوستی، خارش و کهیر:
۱. مصرف مقداری آنتی هیستامین بدون نسخه برای جلوگیری از فعالیت‌های هیستامینی مفید است.
۲. استفاده از لوسیون کالامین به صورت موضعی نیز می‌تواند برای کاهش خارش و دانه‌های پوستی کمک کند.
۳. اضافه کردن ۳ فنجان جو دوسر به وان حمام گرم و نشستن بیمار در آن، می‌تواند احساس خارش را کاهش دهد.
در همین زمان، با پزشک تماس بگیرید. اگر فردی دچار تنگی نفس شد، باید به سرعت اقدام کنید. همچنین، باید مراقب باشید که بیمار دچار اضطراب نشود، چون این وضعیت را بدتر می‌کند.

قارج و حساسیت

درمان دارویی حساسیت به قارچ

عدم تحمل قارچ با حساسیت به قارچ متفاوت است. اگر دچار درد و سوء هاضمه می‌شوید، در واقع تحمل قارچ را ندارید. در اینجا یک روش درمانی عمومی برای حساسیت به قارچ وجود دارد:

  • اجتناب از هر گونه تماس با قارچ.
  • مصرف داروهای تجویزی آنتی هیستامین برای کاهش دانه‌های پوستی و کهیر.
  • برای درمان ضایعات، از استروئیدهای موضعی تجویز شده استفاده کنید.
  • اگر دچار علائم شدید شدید، باید تزریق آدرنالین یا اپی نفرین انجام دهید.

پیشگیری از حساسیت به قارچ

اگر شما یا دوستان‌تان به این حساسیت دچار شده‌اید، باید در رستوران یا مکان‌هایی که بیرون غذا می‌خورید، در مورد این حساسیت اطلاع دهید. همچنین برای مواقعی که به طور ناخواسته قارچ مصرف می‌کنید، آنتی هیستامین‌های بدون نسخه را همراه داشته باشید. در صورت بروز واکنش‌های شدید، فوری برای کمک‌های پزشکی تماس بگیرید.

“`

حساسیت به قارچ در بین افراد زیاد نیست. ولی همیشه بهتر است که از شرایطی که ممکن است استرس‌زا باشد، دوری کنیم.

divider

برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید:

divider

این مطلب توسط بخش سلامت گردآوری شده است

از مجله رضیم

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا