تغذیه سالم

حساسیت به میوه هلو چه خطراتی را ایجاد میکند ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آلرژی به هلو

به طور کلی میوه هلو از میوه‌های پرطرفدار در ایران و در سرتاسر جهان است و به ویژه در فصل تابستان، طرفداران زیادی دارد. طبق آمار جهانی، هلو یکی از محبوب‌ترین میوه‌هاست.

نام علمی هلو، پرونوس پرسیکا (Prunus Persica)، به معنای “آلوی ایرانی” است. هلو یک میوه هسته‌دار است و به خانواده روساسیه (Rosaceae) تعلق دارد.

اعضای دیگر این خانواده شامل سیب، زردآلو، آلو، گلابی و گیلاس می‌باشند.

انواع هلو

به طور کلی پوست میوه هلو دارای کرک است و این میوه بر اساس اینکه آیا هسته آن به گوشت میوه چسبیده است یا جدا می‌شود، به دو نوع هلو با هسته جدا و هسته چسبان تقسیم می‌گردد.

در ایران، انواع مختلفی از هلو وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از: هلو ولدآبادی، هلو انجیری، هلو زعفرانی، هلو آلبرتا، هلو حاج کاظمی و هلو فرانسه.

انواع حساسیت و آلرژی به میوه هلو

مطالعات نشان داده‌اند که حساسیت و آلرژی به هلو ممکن است به دو شکل بروز کند.

اولین نوع حساسیت به هلو به این صورت است که فرد به مواد موجود در خود میوه هلو حساس است.

اما دومین نوع آلرژی به هلو بعضی اوقات به دلیل شباهت مواد موجود در هلو با گرده گیاهان، به ویژه گرده درخت غان، ایجاد می‌شود.

این یعنی فرد به گرده درخت حساسیت دارد، اما چون مواد موجود در گرده و میوه هلو مشابه هستند، هنگام مصرف هلو هم واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهد!

برای اطلاعات بیشتر در مورد مواد غذایی و گرده گیاهانی که با میوه هلو واکنش می‌دهند، می‌توانید به نوشتار راهنمای جامع واکنش متقاطع مواد حساسیت‌زا مراجعه کنید.

مواد حساسیت‌زای موجود در هلو

تاکنون پنج آلرژن از میوه هلو به نام‌های Pru p 1، Pru p 2، Pru p 3، Pru p 4 و Pru p 7 در بانک جهانی آلرژن‌ها (www.allergen.org) ثبت شده‌اند.

ماده حساسیت‌زای Pru p 3 مهم‌ترین عامل حساسیت‌زای موجود در میوه هلو است و همچنین عامل اصلی واکنش متقاطع بین میوه هلو و گرده درخت غان می‌باشد.

حساسیت به میوه هلو چه خطراتی را ایجاد میکند ؟ (2 نکته مهم)

افرادی که به این ماده حساس هستند، در اثر تماس با گرده درخت غان یا مصرف میوه هلو دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند.

لازم به ذکر است که گاهی اوقات حرارت می‌تواند خصوصیات بعضی از مواد حساسیت‌زای هلو را کاهش دهد، که این ممکن است باعث شود افراد حساس بتوانند فرآورده‌های حرارت‌دیده از هلو را تحمل کنند.

علائم حساسیت و آلرژی به میوه هلو

عموماً واکنش‌های آلرژیک به میوه هلو شامل خارش در دهان و گلو، خارش، قرمزی و تورم لب‌ها هستند که معمولاً ۵ تا ۱۵ دقیقه بعد از مصرف هلو ظاهر می‌شوند.

این علائم ممکن است بعد از ۱۵ دقیقه تا یک ساعت دوباره مشاهده شوند. این علائم به عنوان “سندرم آلرژی دهانی” شناخته می‌شود که معمولاً در موارد حساسیت به میوه‌های تازه دیده می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این بیماری، می‌توانید به نوشتار حساسیت یا آلرژی به میوه‌های تازه (سندرم آلرژی دهانی) مراجعه کنید.

در برخی موارد، واکنش‌های آلرژیک می‌توانند شدیدتر باشند و پوست، معده، یا ریه‌ها را درگیر کنند و فرد ممکن است واکنش آنافیلاکسی هم داشته باشد.

شخص ممکن است دچار کهیر همراه یا بدون آنژیوادم (تورم بافت‌ها) شود.

علائم حساسیت هلو در دستگاه گوارش

علائم در دستگاه گوارش شامل درد و نفخ شکم، حالت تهوع و گاهی اسهال می‌باشند.

در مواردی که بینی درگیر می‌شود، علائم به صورت عطسه مکرر، خارش، گرفتگی و آبریزش بینی بوده و علامت ریه نیز به شکل تنگی نفس، سرفه و مشکلات تنفسی (آسم) به نمایش درمی‌آید.

تشخیص حساسیت و آلرژی به میوه هلو

تشخیص دقیق حساسیت و آلرژی به هلو پس از معاینه بالینی توسط پزشک متخصص و بررسی تاریخچه بیماری بیمار انجام می‌شود. پزشک ممکن است برای تشخیص بهتر، آزمایش‌های پوستی و خونی را توصیه کند.

برای مطالعه بیشتر در مورد این آزمایش‌ها، می‌توانید به نوشتار آزمایش‌های رایج خونی و پوستی مراجعه نمایید.

“`html

برای تشخیص بیماری‌های آلرژیک مراجعه نمایید.

درمان آلرژی به میوه هلو

پیشگیری و درمان حساسیت و آلرژی به میوه هلو

مطمئن‌ترین راه درمان حساسیت و آلرژی به میوه هلو این است که از خوردن آن خودداری کنید. برای افرادی که به این میوه حساسیت شدید دارند، پرهیز از مصرف میوه هلو و هرگونه محصول غذایی تهیه شده از آن بسیار مهم است!

اگر علائم و عوارض آلرژیک شدید نباشند، پزشک به طور معمول داروهای ضد حساسیت (آنتی هیستامین) تجویز می‌کند.

همچنین برای کنترل و رفع علائم مربوط به بینی، معمولاً اسپری‌های بینی ضد التهاب و ضد آلرژی تجویز می‌گردد.

اما اگر علائم بسیار شدید مانند واکنش‌های آنافیلاکسی بروز کند، نیاز به مراقبت‌های فوری و اورژانسی خواهید داشت که در نوشتار مربوط به داروهای اورژانسی برای واکنش‌های شدید آلرژیک توضیح داده شده است.

توصیه‌های مهم برای کنترل و پیشگیری از حساسیت و آلرژی به میوه هلو

  • اگر به هلو حساسیت دارید، باید از مصرف دیگر محصولاتی که از میوه هلو تهیه شده‌اند، مانند آب میوه، شیرینی‌جات و محصولات آرایشی و بهداشتی که حاوی اسانس هلو هستند، خودداری کنید.
  • در برخی موارد، افراد مبتلا به آلرژی به هلو ممکن است بتوانند برای مثال مربا یا کمپوت هلو که حرارت دیده‌اند را تحمل کنند. اما بهتر است ابتدا مقدار کمی از آن را امتحان کنند و اگر هیچ علامت حساسیتی نداشتند، می‌توانند ادامه دهند.
  • تحقیقات نشان داده است که برخی از مواد آلرژی‌زا در پوست هلو وجود دارد. بنابراین حذف پوست هلو ممکن است حساسیت‌زایی آن را کاهش دهد.
  • بهتر است در زمان اوج گرده‌افشانی گیاهان، به‌ویژه درخت غان، از خوردن هلو پرهیز شود. زیرا برخی از مواد حساسیت‌زا در گرده درخت غان با هلو شباهت دارند و ممکن است واکنش‌های آلرژیک را تشدید کنند.
  • افراد مبتلا به آلرژی به میوه هلو ممکن است به میوه‌های تازه دیگری مانند سیب، گلابی، زردآلو، گیلاس و آلو نیز واکنش حساسیتی نشان دهند. بنابراین باید در مصرف این میوه‌ها نیز احتیاط کرد.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا