تغذیه سالم

خاصیت کله ماهی : آیا سر ماهی خوردنی است؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

علاوه بر این، با خوردن ماهی یک مقدار خوب از ویتامین A که یک آنتی‌اکسیدان قوی است، به دست می‌آورید که به سیستم ایمنی بدن شما و سلامت چشمانتان کمک می‌کند. همچنین خوردن ماهی به محیط زیست هم کمک می‌کند، زیرا کارخانه‌های فرآوری ماهی به نسبت کمتری از زباله‌ها را تولید می‌کنند.

به گفته انجمن پزشکان قلب و عروق آمریکا، در کله ماهی ماده‌ای از دو نوع اسید آمینه وجود دارد که می‌تواند تأثیر آنزیم‌های افزایش‌دهنده فشار خون را کاهش دهد. این تأثیر روی افرادی که فشار خون ۲۰۰ دارند آزمایش شده و پس از سه بار مصرف، فشار خون آنها به ۱۷۰ کاهش یافته است.

۵ دلیل برای خوردن سر ماهی

در آمریکا، برداشت سر ماهی یک عادت رایج است. برخی افراد سر ماهی را دوست ندارند! اما در دیگر نقاط دنیا، خوردن سر ماهی کاملاً عادی است و واقعاً برایتان خوب است.
پیش از این، به یاد داشته باشید که سر یک بخش دیگر از بدن است. خوردن سر ماهی این ۵ مزیت را برای بدن شما به همراه دارد.

۱. دارای پروتئین سالم است

هیچ شکی نیست که ماهی یک منبع عالی از پروتئین است. اما بیشتر افراد فقط فیله ماهی را می‌خورند. اگر سر ماهی را هم مصرف کنید، می‌توانید پروتئین بیشتری دریافت کنید.

در مقایسه با دیگر منابع گوشت، ماهی گزینه‌ی سالم‌تری است. از لحاظ چربی اشباع کم است و بنابراین بر روی کلسترول شما تأثیر منفی نمی‌گذارد. در واقع، اگر گوشت قرمز را با ماهی عوض کنید، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن کاهش می‌یابد.

۲. سرشار از چربی‌های امگا ۳

از دیگر مزایای خوردن سر ماهی این است که اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری دریافت می‌کنید. دلیل این امر این است که شما از تکه‌های بیشتری از گوشت استفاده می‌کنید و سر ماهی چربی بیشتری نسبت به سایر بخش‌ها دارد.

بدن شما نمی‌تواند امگا ۳ بسازد، بنابراین باید آن را از طریق غذا تامین کنید. این ماده برای کارکرد سالم مغز و جلوگیری از کاهش توان ذهنی ضروری است. طبق برخی تحقیقات، ممکن است حتی به کنترل افسردگی و اختلال کم توجهی / بیش فعالی کمک کند.

چربی‌های امگا ۳ همچنین به حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کنند. این ماده می‌تواند کلسترول و فشار خون بالا را کاهش دهد که دو عامل کلیدی در ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. همچنین خطر بیماری‌های قلبی دیگر مانند سکته مغزی و ضربان نامنظم قلب را کاهش می‌دهد.

فایده خوردن سر ماهی

۳. غنی از ویتامین A

مغز و چربی موجود در سر ماهی بسیار غنی از ویتامین A هستند.
این ویتامین برای سیستم ایمنی بدن شما بسیار مهم است و به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی، به مبارزه با رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو کمک می‌کند. این به این معناست که بدن شما راحت‌تر می‌تواند در برابر بیماری‌ها مقاومت کند.

ویتامین A برای داشتن بینایی سالم نیز ضروری است. خوردن مقدار کافی از آن سرعت کاهش بینایی را که معمولاً افراد مسن‌تر را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کاهش می‌دهد و به‌ویژه از تخریب ماکولای وابسته به سن، که یکی از عوامل شایع از دست دادن بینایی است، جلوگیری می‌کند.

۴. طعم خوشمزه

چربی موجود در سر ماهی واقعاً خوشمزه است. گوشت این بخش از ماهی نرم‌تر و لذیذتر است و همچنین نگه‌داشتن سر ماهی باعث افزایش عطر و طعم آن می‌شود. هرچند این بخش در آمریکای شمالی و بیشتر اروپا خیلی محبوب نیست، اما در مناطق جنوب شرقی آسیا به‌طور مرتب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خاصیت کله ماهی : آیا سر ماهی خوردنی است؟ (2 نکته مهم)

۵. مقرون به صرفه و جلوگیری از دورریز

فرآوری صنعتی ماهی می‌تواند هزینه‌بر باشد. به‌طور قابل توجهی، تا ۷۰ درصد از ماهی‌ها دور ریخته می‌شوند! اما اگر سر ماهی خورده شود، دورریز کمتری خواهید داشت.

اگر قسمت‌های دیگر ماهی را دور بریزید، هزینه‌تان به هدر می‌رود. از دیدگاه محیط زیست، خوردن سر ماهی بسیار مفید است. این کار نیاز به فرآوری بیشتر را کاهش می‌دهد و بنابراین آلودگی کارخانه‌ها نیز کمتر می‌شود.

اگر نمی‌دانید چگونه سر ماهی را بپزید، در اینترنت جستجو کنید. دستورهای زیادی وجود دارد که فقط با سر ماهی تهیه شده‌اند. حتی می‌توانید از آن سوپ یا سس‌های مغذی بسازید.

منبع : مگ پارسی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا