خاچاپوری با تخم مرغ غذای خوشمزه گرجستانی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خاچاپوری غذای سنتی گرجستان
خاچاپوری یک غذای سنتی و بسیار محبوب از گرجستان است. این غذا به نوعی نان و پنیر مخصوص این کشور به حساب میآید. نان خاچاپوری با کمک مخمر توليد میشود و روشهای مختلفی برای پخت آن وجود دارد. معمولاً وسط نان را شکافته و با پنیر، تخممرغ و مواد دیگر پر میکنند.
طبق بررسیهایی که در سال ۲۰۰۹ در گرجستان انجام شد، ۸۸٪ از مردم این کشور خاچاپوری را به پیتزا ترجیح میدهند. جالب است که این غذا بیشتر مورد علاقه افراد سالمند و مردان است. همچنین خاچاپوری به عنوان یکی از غذاهای اصلی گرجستان، معیاری برای سنجش گرانی و تورم در شهرهای مختلف این کشور به حساب میآید. علاوه بر گرجستان، خاچاپوری در کشورهای شوروی سابق و روسیه هم طرفدار دارد و در ارمنستان به عنوان غذای خیابانی محبوب و در رستورانها و مدارس نیز عرضه میشود.
مواد لازم برای تهیه خمیر خاچاپوری
نمک یک قاشق غذاخوری
خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق غذاخوری
آرد سه پیمانه
شیر کمچرب
روغن یک قاشق غذاخوری
دستور تهیه خمیر خاچاپوری
برای تهیه خمیر، در یک کاسه مخصوص، نمک، خمیرمایه، شکر و آرد را با هم مخلوط کنید.
سپس آب و شیر را تا دمای ۴۶ درجه سانتیگراد گرم کنید و آن را روی ترکیب آرد بریزید.
مواد را با هم مخلوط کرده و ورز دهید تا خمیر نرم و کشسان شود.
روغن را به خمیر اضافه کرده و دوباره به مدت یک دقیقه ورز دهید.
یک کاسه بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را داخل کاسه بگذارید و روی آن را با سلفون بپوشانید. سپس آن را به مدت یک ساعت در یک مکان گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. بعد از این مدت سلفون را بردارید و چند بار با دست روی خمیر فشار دهید. دوباره سلفون را بکشید و بگذارید نیم ساعت دیگر هم در آن مکان گرم بماند. در این زمان، پنیر خامهای، پنیر فتا و پنیر موزارلا را با هم مخلوط کنید. سپس خمیر را روی یک سطح آرد پاشیده شده بگذارید و به ۴ تکه مساوی تقسیم کنید.
هر تکه خمیر را به اندازه ۲۰ سانتیمتر باز کنید، و دو سمت دایره را به سمت مرکز بپیچید تا شکلی شبیه قایق ایجاد شود. گوشههای خمیر را به هم فشار دهید. یک سینی فر را با کاغذ مخصوص فر بپوشانید و خمیرها را روی آن قرار دهید. وسط هر خمیر را کمی باز کرده و با ترکیب پنیرها پر کنید.
یک تخممرغ را بشکنید و با یک برس، آن را روی خمیر بزنید. فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سپس خمیرها را داخل فر قرار دهید تا ۱۵ دقیقه بپزند و روی آنها طلایی شود. با پشت قاشق روی خاچاپوریها گود کنید و داخل هر کدام یک تخممرغ بشکنید. بعد چند تکه کوچک کره روی پنیرها بگذارید. خاچاپوریها را دوباره به فر برگردانید و ۵ تا ۶ دقیقه دیگر بپزید. بگذارید سفیده تخممرغ کمی بگیرد اما سفت نشود. حالا خاچاپوری شما آماده است.