خاگینه | دستور تهیه خاگینه سنتی خوشمزه به ۳ روش + عکس (مرحله به مرحله)

“`html
خاگینه | دستور تهیه خاگینه تبریزی
در این بخش ما سه روش مختلف برای تهیه خاگینه به شما آموزش خواهیم داد. امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد. با ما همراه شوید.
دستور تهیه خاگینه (قیقناخ)
روش اول : خاگینه موز
مواد لازم:
- تخم مرغ: ۲ عدد
- موز: ۱ عدد
- ماست: ۲ قاشق غذاخوری
- آرد: ۲ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر گل محمدی و دارچین: نصف قاشق چایخوری از هر یک
- گردو، پسته، و پودر نارگیل به میزان لازم
- شیره
دستور تهیه:
- تخم مرغ، ماست و بکینگ پودر را در یک کاسه بریزید.
- با چنگال هم بزنید تا مایع یکدست شود. اگر ماست سفت باشد، مایع غلیظ میشود.
- یک قاشق از آب ماست یا آب ساده را اضافه میکنیم تا مایع کمی رقیقتر شود.
- آرد را اضافه کرده و هم بزنید.
- موز را با غذاساز پوره کنید یا رنده کرده و به مایه اضافه کنید.
- پودر گل محمدی را هم اضافه کنید.
- در یک تابه با روغن، یک سوم از مایه را بریزید تا یک طرفش سرخ شود. سپس برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
- این مقدار مایه برای سه کرپ به اندازه ۱۵ سانت کافی است. میتوانید مایه را یکجا بریزید.
- شیره را طبق دستور آماده کنید و کرپهای داغ را یکی یکی در شیره سرد بیندازید تا شیره به خوردشان برود.
- گردوها را در کیسه زیپ لاک یا کیسه فریزر بریزید و با وردنه له کنید. یکی از کرپها را بردارید، شیره روی آن بریزید و سپس پودر گل محمدی و گردو بپاشید.
- لایه دوم را بگذارید و دوباره شیره و گردو و پودر گل محمدی و پودر نارگیل و دارچین بپاشید.
- لایه آخر را قرار دهید و شیره بریزید و مطابق سلیقه خود تزیین کنید.
روش دوم : خاگینه ساده
مواد لازم:
- تخم مرغ: ۵ عدد
- ماست: ۶ قاشق غذاخوری
- آرد: ۶ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
- شکر: ۲ لیوان سرخالی
- آب: ۲ لیوان سرخالی
- زعفران: به مقدار لازم
دستور تهیه:
- برای تهیه خاگینه ساده، ابتدا تخم مرغها و ماست را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
- سپس بکینگ پودر و آرد را به آن اضافه کرده و دوباره با چنگال هم بزنید.
- در یک تابه مناسب دو قاشق روغن ریخته و مواد را مانند کوکو در تابه بریزید. شعله پخشکن را روی گاز قرار دهید و سپس ماهیتابه را روی آن بگذارید.
- حرارت باید بسیار کم باشد و روی در تابه دمکنی بگذارید. بعد از نیم ساعت درب آن را بردارید و خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
دستور تهیه شربت مخصوص خاگینه
برای شربت خاگینه، شکر، آب و زعفران را روی حرارت…
“““html
گذاشته تا شکر کاملاً حل شود و کمی غلیظ گردد. بعد از اینکه دو طرف خاگینه سرخ شد، شربت خنک شده را روی آن بریزید و میل نمایید.
توجه داشته باشید که میتوانید خاگینه را به شکل دلخواه برش بزنید و همچنین به دلخواه از سبزی کوکو و یا نعناع نیز در آن استفاده کنید و طعم متفاوتی به آن ببخشید.
روش سوم : خاگینه تبریزی
قیقاناق یکی از غذاهای سنتی آذربایجان است که در بسیاری از مناطق دیگر ایران نیز تهیه میشود.
قیقاناق بهعنوان یکی از غذاهای شیرین، معمولاً در وعدههای صبحانه و همچنین برای افطار سرو میشود.
این شیرینی بهخاطر ترکیب آرد و شکر در آن از محبوبیت ویژهای برخوردار است و در مراسم و جشنها هم بهوفور استفاده میشود.
در این منطقه، معمولاً قیقاناخ در مهمانیها سرو میشود و برای شیرهی آن از شیره انگور یا شربت شکر استفاده میشود. خاگینههای تهیهشده در اینجا تنوع زیادی دارند که به نوع مایع و شکل پخت آن بستگی دارد.
مواد لازم :
- تخم مرغ : ۲ عدد
- آرد : سه قاشق سوپخوری
- ماست : سه قاشق سوپخوری
- بکینگ پودر : یک چهارم قاشق چایخوری
- وانیل : خیلی کم
- شکر : یک لیوان
- آب : نصف لیوان
- گلاب : چهار قاشق سوپخوری
- زعفران : به مقدار نیاز
- گردو : شش عدد خرد شده
- پودر هل، پودر دارچین و پودر گل محمدی : هر کدام یک قاشق مرباخوری (با توجه به ذائقه میتوانید مقدار هر کدام را کم یا زیاد کنید)
دستور تهیه :
- برای تهیه خاگینه تبریزی، ابتدا تخممرغها را با وانیل مخلوط کرده و با چنگال هم بزنید.
- سپس ماست را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
- حال آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و خوب هم بزنید. اگر غلظت آن کمتر از فرنی بود، کمی آرد اضافه کنید.
- تابه را چرب کرده و مایه را داخل آن بریزید و درب تابه را بگذارید. صبر کنید تا سرخ شود. سپس خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن هم برشته شود.
- حالا شعله را خاموش کرده و درب قابلمه را برای پانزده دقیقه برندارید تا خاگینه نرم و آماده رول کردن شود.
- پس از آن، پودر هل را روی خاگینه بپاشید و گردوها را وسط آن قرار دهید.
- دو طرف آن را برگردانده و به اصطلاح رول کنید. برای میکس کردن میتوانید از خلال دندان هم استفاده کنید.
- سپس شربتی که از ترکیب آب، گلاب، زعفران و شکر درست کردهاید را روی خاگینهها بریزید و صبر کنید تا جذب شود.
- خاگینه تبریزی آماده است. میتوانید آن را به دلخواه برش زده و سپس نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیه چند دسر فوق العاده برای مهمانی و جشن تولد
مراحل تهیه دسر پان اسپانیای لیوانی جدید و شیک
دستور تهیه دسر پاناکوتا زعفرانی یک دسر شیک و مجلسی