رسپی

خرچنگ آبی : ۹ مرحله جهت پاک کردن و پخت خرچنگ آبی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز پاک کردن خرچنگ آبی (بلو کرب) + دستور تهیه

سلام دوستان! امیدوارم روز خوبی داشته باشید. امروز می‌خواهیم درباره خرچنگ صحبت کنیم. بله، منظورم همان خرچنگ گردها (blue crab) است. ابتدا طرز پاک کردن آن را توضیح می‌دهم و بعد اگر عمری باقی بود، چند غذا هم که با خرچنگ درست می‌شود، می‌گذارم.

یادش بخیر، امسال که به جزیره لارک نزدیک قشم سفر کردیم، روی صخره‌های ساحل، خرچنگ‌های زیادی را دیدیم که به طرفین می‌رفتند و همسرم هم فقط به غذاهایی که می‌شود با این موجودات درست کرد، فکر می‌کرد. بیایید با هم ادامه بدهیم.

دستور تهیه خرچنگ آبی خوشمزه مرحله به مرحله

مرحله اول: ابتدا دو چنگال بزرگ خرچنگ را جدا کنید و کنار بگذارید تا بعداً گوشت داخل آن‌ها را بیرون بیاورید.

مرحله دوم: خرچنگ را با یک دست نگه دارید و با دست دیگر پوست زیرین آن (صدف مانند) را جدا کنید.

مرحله سوم: صورت خرچنگ را که به صدف زیرین وصل است، جدا کنید و محتویات داخلی‌اش (روده‌اش که بوی بدی دارد) را بیرون بیاورید. در این مرحله نیازی به شستن آن نیست.

مرحله چهارم: یک برش مستقیم در پشت خرچنگ بزنید، درست بالای مفصل پاها. این برش خیلی مهم است! سعی کنید که برش شما عمیق باشد و این کار را در طرف دیگر نیز تکرار کنید.

مرحله پنجم: پاهای دیگر را تنها برش بزنید و نکشید. بهتر است که با انگشت شست زیر پا را نگه دارید.

مرحله ششم: گوشت سفید و خوشمزه‌ای که به آن lump می‌گویند، در هر قسمت بدن خرچنگ وجود دارد و با چاقو به آرامی آن را خارج کنید تا سالم بماند.

مرحله هفتم: بقیه گوشت خرچنگ در جاهایی است که شبیه اتاقکی به دیواره‌ها تقسیم شده و اسمش flake است. با چاقو زیر هر قسمت بروید و گوشت‌ها را بیرون بیاورید.

مرحله هشتم: یک برش قطری زیر غضروف بزنید و گوشت‌ها را خارج کنید.

مرحله نهم: به چنگال‌هایی که در مرحله اول کنار گذاشته بودید، ضربه بزنید. حالا به آرامی چنگالش را بشکنید و با چاقو گوشت را بیرون بیاورید. سعی کنید به طور کامل آن را خارج کنید.

دستور تهیه کتلت خرچنگ آبی

قبل از هر چیز، باید بگویم که این کتلت بسیار خوش عطر و خوشمزه است!

خرچنگ آبی : ۹ مرحله جهت پاک کردن و پخت خرچنگ آبی (مرحله به مرحله)

مواد لازم برای تهیه کتلت خرچنگ آبی

  • سرکه سفید در صورت نیاز: نیم استکان
  • تخم‌مرغ: 1 عدد
  • ترب سفید رنده شده: 1 قاشق غذاخوری
  • سیب‌زمینی: 1 عدد متوسط
  • شیر: 2 قاشق غذاخوری
  • آرد سیب‌زمینی: 1 قاشق چایخوری
  • پیازچه خرد شده: 8 عدد متوسط
  • جعفری خرد شده: 1 استکان
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • آرد سوخاری: 1 استکان
  • سس هلندی: به مقدار لازم

دستور تهیه کتلت خرچنگ آبی

  1. اگر از کنسرو خرچنگ یا خرچنگ پاک شده استفاده می‌کنید، گوشت خرچنگ را چند بار میکس کنید تا یکدست شود.
  2. اگر از خرچنگ تازه و پاک نشده استفاده می‌کنید، در یک قابلمه با اندازه مناسب، نصف آب، نصف استکان سرکه سفید و یک قاشق سوپخوری نمک بریزید و بگذارید بجوشد.
  3. وقتی آب به جوش آمد، خرچنگ‌ها را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه با حرارت بالا و درب باز بپزید. پوست خرچنگ تازه رنگ خاکستری مایل به آبی دارد و در آب جوش تقریباً…
  4. “““html

  5. خرچنگ‌ها بعد از پخت رنگ قرمز (حنایی) می‌شوند.
  6. سپس خرچنگ‌ها را از قابلمه خارج کنید و به سرعت زیر آب سرد بگیرید. با این روش می‌توانید به راحتی قسمت‌های سخت خرچنگ را از گوشت آن جدا کنید.
  7. بعد از اینکه گوشت خرچنگ‌ها را جدا کردید (یعنی خرچنگ‌ها را تمیز کردید)، آن‌ها را چند بار خوب میکس کنید تا به حالت یکدست درآیند.
  8. سیب‌زمینی و هویج را جداگانه بپزید و سپس ریز رنده کنید (یا میکس کنید).
  9. در یک کاسه مناسب، گوشت خرچنگ، سیب‌زمینی، هویج، پیازچه خرد شده، نمک و فلفل، ترب سفید، جعفری و تخم‌مرغ را خوب با هم مخلوط کرده و ورز دهید.
  10. وقتی مواد حالت چسبندگی پیدا کردند، آرد سیب‌زمینی و شیر را نیز اضافه کنید و چند دقیقه کاملاً ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شده و بافت منسجمی پیدا کنند.
  11. این مایه کتلت به خاطر بافت منسجمش، برای شکل دادن بسیار مناسب است.

دستور تهیه سس هلندی برای سرو خرچنگ آبی

سس هلندی یک سس معروف است که در بسیاری از کشورها با انواع غذاهای دریایی، به‌خصوص میگو و خرچنگ سرو می‌شود. این سس معمول‌ترین سس برای غذاهای دریایی است.

توجه داشته باشید که بیش از 15 نوع مختلف سس برای سرو با غذاهای دریایی وجود دارد که 7 نوع از آن‌ها به هلندی مربوط می‌شود (با این حال، تنها یکی از این سس‌ها به این نام شناخته می‌شود). یکی از آن‌ها ایتالیایی است و بقیه به کشور فرانسه تعلق دارند.

البته جدای از سس تن پورا که مبحث جداگانه‌ای دارد، معمول‌ترین سس برای غذاهای دریایی همین سس هلندی است:

مواد لازم برای تهیه سس هلندی (برای این مقدار کتلت خرچنگ)

  • زرده تخم‌مرغ 2 عدد
  • پودر خردل 1 قاشق چایخوری
  • آب 1 استکان
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به دلخواه
  • آبلیمو 1 قاشق چایخوری

دستور تهیه سس هلندی در منزل

  1. ابتدا زرده تخم‌مرغ، خردل، نمک و فلفل را با همزن بزنید تا یکدست شود.
  2. سپس آب را به سس اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا سس کاملاً یکدست شود. بعد کره را به سس اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بردارید.
  3. اگر لازم بود نمک و فلفل اضافه کنید و در آخر آبلیمو را به سس اضافه کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملاً یکدست و غلیظ شود. کره با حرارت داخل سس ذوب می‌شود، بنابراین حتماً با چنگال یا همزن هنگام ذوب شدن کره، سس را هم بزنید.
  4. قبل از سرو، حتماً سس را با همزن دستی یا چنگال چند دقیقه به سرعت هم بزنید.
  5. البته استفاده از این سس کاملاً سلیقه‌ای است. شما می‌توانید از سس قرمز معمولی یا کچاپ، یا سس سفید یا هر سس دیگری که دوست دارید برای سرو این غذا استفاده کنید.

خرچنگ آبی : ۹ مرحله جهت پاک کردن و پخت خرچنگ آبی

چند پیشنهاد عالی برای شکل دادن به مایه انواع کوکو و کتلت

در پست‌های قبلی، سوالاتی درباره‌ شکل دادن به انواع کوکو و کتلت پرسیده شده بود. حالا وقت آن رسیده که به این سوالات به‌طور کوتاه پاسخ بدهم:

قالب‌های متنوعی برای شکل دادن به انواع کوکو و کتلت در بازار موجود است که متأسفانه هیچ‌کدام به درستی از عهده وظایفشان بر نمی‌آیند! مگر اینکه مایه کوکو یا کتلت درست مانند مایه فلافل خیلی سفت باشد. این قالب‌ها عموماً از جنس پلاستیک بی‌کیفیت و عموماً چند تکه هستند.

  • اما در میان انواع قالب‌های موجود در بازار، یک سری قالب فلزی (آلومینیومی) برای شیرینی خمیری وجود دارند که قبلاً به نوع کوچک آن‌ها که برای شیرینی‌های ریز استفاده می‌شود، اشاره کرده‌ام.
  • کاربرد این قالب‌ها بسیار متنوع است و بستگی به خلاقیت مصرف کننده دارد.
  • برای مثال، به غیر از قالب زدن انواع کوکو، می‌توان از آن‌ها در ساختن انواع دسرها و غذاها نیز استفاده کرد.

“““html

  • شما می‌توانید از این قالب‌ها برای درست کردن نیمرو، انواع کرپ، سرو غذاهای آلمانی و حتی دسرها به راحتی استفاده کنید.
  • این قالب‌ها سایزهای بزرگ‌تری هم دارند که برای قالب زدن کوکو و کتلت بسیار مناسب‌اند! (این قالب‌ها شبیه قالب‌های شیرینی پنجره‌ای هستند اما بدون دسته میله‌ای آن‌ها).
  • یک مشکلی که ممکن است پیش بیاید، جدا نشدن مایه قالب خورده از تخته کار است.
  • برای جلوگیری از این مشکل می‌توانید قبل از اینکه مایه را روی تخته کار بگذارید، از کمی آرد سوخاری استفاده کنید. به این صورت که آرد سوخاری را روی تخته بپاشید و سپس خمیر را روی آن با وردنه باز کنید (مراقب باشید که قطر خمیر بین ۶ تا ۱۰ میلی‌متر باشد، یعنی حداکثر یک سانتیمتر تا مغز کتلت خام نماند) و بعد قالب بزنید.
  • نکته: هنگام برداشتن قالب از روی مایه، دیواره‌های قالب را کمی به سمت داخل فشار دهید. این کار باعث می‌شود خمیر به راحتی همراه قالب برداشته شود!
  • بهتر است قبل از شروع قالب زدن، بگذارید مایه به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت کند.
  • بعد از شکل دادن به مایه، در یک تابه مناسب به اندازه کافی روغن سرخ کردنی بریزید تا کف تابه به ارتفاع یک سانتیمتر کاملاً پر شود و سپس کتلت‌ها را کف تابه بچینید و با حرارت ملایم سرخ کنید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا