ترفند های آشپزی

خلال پسته : ۲ روش ساده جهت تهیه خلال پسته (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 تهیه خلال پسته در خانه هم آسونه و هم به‌صرفه‌تر از خرید آماده‌اش هست. فقط با چند مرحله ساده می‌تونی خلال پسته تازه، خوش‌رنگ و خوش‌عطر داشته باشی.

در ادامه، روش کاملاً ساده و خانگی تهیه خلال پسته رو برات توضیح می‌دم:


🌿 مواد لازم:

  • پسته خام و بدون نمک (ترجیحاً مغز پسته سبز)


🍴 مراحل تهیه خلال پسته:

✅ ۱. جدا کردن پوست نازک روی پسته (پوست قهوه‌ای)

🔹 روش راحت:

  1. پسته‌ها را در آب جوش به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بریز.

  2. سپس سریع داخل آب سرد بریز (شوک حرارتی بده).

  3. پوست نازک قهوه‌ای خیلی راحت جدا می‌شه. این مرحله باعث سبز و خوش‌رنگ شدن خلال‌ها هم می‌شه.

💡 اگر پسته سبز پوست‌کنده آماده داری، این مرحله رو رد کن.


✅ ۲. خشک کردن پسته‌ها

  • بعد از پوست‌گیری، پسته‌ها را روی پارچه یا حوله آشپزخانه بچین و بذار ۲ تا ۳ ساعت در محیط خنک و سایه‌دار کاملاً خشک بشن.

  • یا می‌تونی برای سرعت، با دستمال تمیز خشکشون کنی.


✅ ۳. خلال‌کردن پسته‌ها

  • با یک چاقوی تیز و کوچک، پسته‌ها را از طول به صورت نواری باریک و ظریف برش بزن.

  • اگر تعداد زیاده، می‌تونی چندتا پسته رو روی‌هم بچینی و با هم خلال کنی.

💡 برای ظرافت بیشتر، می‌تونی از رنده خلال‌کن دستی یا تیغه خلال در غذاساز استفاده کنی.


✅ ۴. خشک‌کردن نهایی (برای نگهداری)

  • خلال‌های برش‌خورده را روی یک دستمال تمیز پهن کن و بگذار چند ساعت در هوای آزاد و سایه خشک شوند.

  • اگر می‌خوای سریع‌تر پیش بره، می‌تونی ۵–۱۰ دقیقه در فر با دمای ۶۰–۷۰ درجه سانتی‌گراد (کمترین دما) بذاری.


🧊 نگهداری خلال پسته:

  • بعد از خشک شدن کامل، خلال‌ها را در ظرف دربسته شیشه‌ای یا پلاستیکی بریز.

  • در جای خنک، خشک و دور از نور (مثل کابینت) نگه‌داری کن.

    خلال پسته : ۲ روش ساده جهت تهیه خلال پسته (2 نکته مهم)
  • برای نگهداری طولانی‌تر، می‌تونی داخل یخچال یا فریزر بذاری تا تا ماه‌ها ماندگار بمونه بدون تغییر رنگ.


🎯 کاربرد خلال پسته:

  • تزئین حلوا، شله‌زرد، باقلوا، کیک و دسرها

  • داخل زرشک‌پلو، پلوهای مجلسی، قیمه نثار و شیرینی سنتی


طرز تهیه خلال پسته در منزل

کیفیت خلال پسته به رنگ سبز و سالمی که دارد و همچنین به طعم و روغن آن بستگی دارد و این موارد به نوع پسته ای که استفاده می کنیم نیز ارتباط دارد.

بهتر است خلال پسته را خودتان در خانه درست کنید، چرا که هم هزینه کمتری دارد و هم از نظر بهداشتی بهتر است. با ما همراه باشید.

خلال پسته : طرز تهیه و خواص خلال پسته

1. روش تهیه خلال پسته تازه به روش سنتی

  1. برای تهیه خلال پسته، بهتر است از پسته های قزوینی استفاده کنید زیرا این نوع پسته رنگ سبزتری دارد در مقایسه با پسته های دیگر که بیشتر زرد رنگ هستند.
  2. به مقدار لازم پسته را مغز کنید. می‌توانید از پسته تازه یا پسته خشک استفاده کنید.
  3. پسته ها را در آب جوش قرار دهید و بگذارید مدتی بپزند تا پوستشان به راحتی جدا شود. اگر خیلی بجوشند، رنگ پسته ها تغییر می‌کند.
  4. پسته ها را آبکش کنید و اگر تعداد آنها زیاد است، آنها را در آب بخیسانید تا پوستشان تازه بماند.
  5. بعد از پوست کردن، پسته ها را در آب یخ قرار دهید تا مغزها باز شده و خوش رنگ شوند.
  6. سپس مغزهای پسته را با چاقوی تیز و تخته خرد کنید. اگر چاقو تیز نباشد، خلال‌ها هنگام خرد کردن خرد می‌شوند.
  7. خلال پسته ها را روی دستمال نخی تمیز پهن کنید و در مکانی دور از نور خورشید و در فضای آزاد بگذارید تا خشک شوند.

نکاتی طلایی برای تهیه خلال پسته

  • فراموش نکنید مغز پسته ها را هم بزنید تا بهتر خشک شوند.
  • اگر خلال پسته ها در آفتاب خشک شوند، رنگ آن‌ها زرد می‌شود.
  • باید توجه داشته باشید که خلال ها در هنگام خشک شدن کمی کوچکتر می‌شوند زیرا آب درونی آنها تبخیر می‌شود.
  • شما می‌توانید خلال بادام را هم به همین روش در خانه تهیه کنید.
باید بدانید که برخی از خلال‌های پسته آماده ممکن است شامل باقالی خلال شده باشند که بهتر است برای مصارف خانگی خودتان خلال را در خانه تهیه کنید.

روش نگهداری از خلال پسته در منزل

  • خلال پسته و بادام را در جایی خشک و خنک نگه دارید.
  • همچنین می‌توانید خلال پسته‌ها را در یک ظرف دربسته یا پاکت فریزر قرار دهید و در یخچال یا فریزر ذخیره کنید.

2. طرز تهیه خلال پسته خشک

طرز تهیه خلال پسته قزوین چگونه است؟ خلال پسته از مغز پسته تهیه می‌شود و نوع مغز پسته به دو دسته رسیده و کال تقسیم می‌شود. بهترین نوع خلال پسته از مغز رسیده و تازه بدست می‌آید و معمولاً پسته قزوینی بهترین رنگ را دارد.

استفاده از مغز پسته خشک: اگر به خلال پسته نیاز دارید و فصل پسته تازه نیست، می‌توانید از پسته خشک استفاده کنید.

    1. در این روش، مغز پسته را از پوسته آن جدا کرده و سپس مغز پوست کنده یا دوپوست می‌شود.
    2. برای پوست کندن مغز، آنها را در ظرفی از آب جوش قرار دهید و حدود ۱ تا ۲ دقیقه بگذارید.
    3. در این فاصله، گاهی آنها را تست کنید تا ببینید آیا پوست از مغز جدا می‌شود یا نه. اگر بیش از حد بجوشد، پسته نرم شده و رنگش به زردی می‌زند.
    4. زمانی که متوجه شدید پوست مغز به راحتی جدا می‌شود، آنها را آبکش کنید و در ظرف آب سرد یا مخلوط آب یخ بریزید و سپس فشار دهید تا پوست از مغز جدا شود.
    5. در این مرحله، مغزها را به شکل لپه درآورده و هر لپه را به خلال‌های نازک خرد کنید و به همین ترتیب…
      • هلال‌ها را باید در یک سینی و در اتاقی دور از نور مستقیم آفتاب و حرارت به مدت ۲ الی ۳ روز قرار دهیم تا خشک شوند و سپس آن‌ها را فریز کنیم.

باید بگویم که از خلال پسته فقط برای تزئین کیک و شیرینی استفاده نمی‌شود، بلکه در تهیه انواع دسرها و غذاها مثل مرصع‌پلو، قیمه‌پلو، حلوا و شله‌زرد و همچنین در تولید بستنی‌های سنتی و مکانیزه نیز کاربرد دارد.

خواص شگفت‌انگیز خلال پسته

      • پسته سرشار از ویتامین B6 است.
      • آهن زیادی دارد و به تولید خون کمک می‌کند.
      • مصرف ۱۰۰ گرم مغز پسته نیمی از نیاز روزانه بدن به پروتئین و فیبر را تأمین می‌کند.
      • پسته برای تقویت استخوان‌ها مفید است و مصرف آن به بهبود کارکرد کبد کمک می‌کند.
      • به خاطر ویتامین B6، پسته باعث شادی می‌شود.
      • پسته بیشتر به خاصیت خون‌سازی‌اش معروف است.
      • افراد مبتلا به کم‌خونی می‌توانند روزانه ده عدد پسته بخورند.
      • خواص خلال پسته مشابه مغز پسته است و منبع غنی از ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی چون آهن و منیزیم است. همچنین در درمان سرد مزاجی موثر بوده و قوای جنسی را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید :

روش تهیه ی خلال بادام + خواص فوق العاده ی آن

۲ روش برای تهیه مربای پوست پسته

شیرینی توت | روش طبخ شیرینی خوشمزه توت در رنگ های مختلف

آشنایی با کاربردهای خلال پسته

پسته به جز اینکه در آجیل استفاده می‌شود، در آشپزی هم بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. خلال پسته در غذاهایی همچون مرصع‌پلو، شله‌زرد و قیمه نثار استفاده می‌شود. همچنین کره پسته یکی از محصولات محبوب برای صبحانه است و مغز پسته نیز در تهیه انواع دسر و بستنی به کار می‌رود.

 

سایت آموزش آشپزی رضیم 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا