دارو های گیاهی

خواص باورنکردنی زردچوبه برای سلامت بدن و پوست (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

بررسی خواص زردچوبه برای سلامت و زیبایی پوست

زردچوبه یک گیاه دائمی از خانواده زنجبیل است و بومی جنوب غرب هند می‌باشد. این گیاه معمولاً به صورت پودر و به عنوان ادویه در غذاها استفاده می‌شود. تعداد کمی از مردم از فواید زیاد این گیاه برای سلامتی و زیبایی پوست مطلع هستند؛ به همین خاطر زردچوبه به عنوان یکی از بهترین ادویه‌های مفید معرفی می‌شود. اگر می‌خواهید درباره این فواید بیشتر بدانید، این مطلب مخصوص شماست.

اطلاعات مفیدی درباره فواید زردچوبه به زبانی ساده در اینجا آورده شده است. اما بیایید اول کمی درباره زردچوبه بگوییم.

اجزای زردچوبه

مهم‌ترین اجزای زردچوبه گروهی از مواد به نام کورکومینوید هستند که شامل کورکومین، دمتوکسی کورکومین و بیس دمتوکسی کورکومین می‌باشد. بیشترین مطالعه بر روی کورکومین که حدود 3.14% (به طور میانگین) از پودر زردچوبه را تشکیل می‌دهد، انجام شده است.

زردچوبه همچنین شامل روغن‌های ضروری مهمی مثل آتلانتون، تورمرون و زینگیبرن است. برخی دیگر از اجزای زردچوبه شامل قند، پروتئین و رزین نیز می‌باشد. زردچوبه تقریباً 5% از روغن‌های ضروری و 5% از کورکومین که نوعی پلی‌فنول است را در خود دارد.

تشخیص پودر زردچوبه و نشاسته زردچوبه

قبل از بررسی خواص زردچوبه، مهم است که پودر زردچوبه را از نشاسته زردچوبه تمیز دهید. این نکته خیلی مهم است؛ زیرا هر نوع زردچوبه کاربردهای متفاوتی دارد:

پودر زردچوبه هنوز شامل روغن، رزین و فیبر می‌باشد؛ به همین خاطر از آن در آشپزی استفاده می‌شود. برای درست کردن پودر زردچوبه، زردچوبه را به صورت ورقه‌های نازک برش می‌زنند، سپس خشک و آسیاب می‌کنند.

نشاسته زردچوبه فقط جوهر زردچوبه است. این نوع زردچوبه فاقد روغن، رزین، ناخالصی‌ها و فیبر است. فقط شامل آرد و کورکومین (ماده اساسی و ارزشمند زردچوبه) می‌باشد. نشاسته زردچوبه معمولاً در درمان بیماری‌ها و کاربردهای زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای تولید آن از دستگاه‌های مدرن بهره می‌برند.

نشاسته زردچوبه

زردچوبه و عوارض آن

به طور کلی، مصرف زردچوبه عوارض جانبی خاصی ندارد؛ اما اگر بیش از حد از زردچوبه استفاده کنید ممکن است با شرایط زیر مواجه شوید:

  • درد شکم: زردچوبه کمی زننده است و استفاده زیاد آن می‌تواند باعث درد شکم شود.
  • اسهال و حالت تهوع: مصرف زیاد زردچوبه می‌تواند منجر به ناراحتی گوارشی، اسهال و درد شکم گردد.
  • تحریک رحم: زردچوبه به عنوان یک محرک رحم شناخته می‌شود، بنابراین برای زنان باردار و بچه‌ها مناسب نیست.

حالا به مزایای زردچوبه برای سلامتی و زیبایی می‌پردازیم:

خاصیت زردچوبه برای جوانسازی پوست

کند کردن روند پیری پوست یکی از بهترین خواص زردچوبه برای سلامتی و زیبایی پوست است. زردچوبه راز زیبایی پوست بسیاری از خانم‌ها محسوب می‌شود. پیری پوست حالتی است که همه با آن روبه‌رو خواهند شد.

این حالت معمولاً بعد از 30 سالگی به علت عواملی مانند آب و هوا، آلودگی‌های محیطی، رژیم مراقبت از پوست و سبک زندگی شروع می‌شود.

با این حال، برخی افراد نیز ممکن است در سنین جوانی این تغییرات را تجربه کنند. به همین دلیل پوستشان دچار کک و مک، ملاسما یا چین و چروک می‌شود.

کک و مک‌ها لکه‌های قهوه‌ای روی پوست هستند که معمولاً روی گونه‌ها، پیشانی، بینی و کمر ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها به علت فعالیت بیش از حد رنگدانه‌های ملانین به وجود می‌آیند.

ملاسما لکه‌های تیره روی پوست است که ممکن است به رنگ زرد، قهوه‌ای یا مشکی باشند. ملاسما معمولاً بر روی گونه‌ها، چانه، دست‌ها و کمر ایجاد می‌شود و دلیل اصلی آن، فعالیت زیاد رنگدانه‌های ملانین در بدن است. چین و چروک‌ها نیز نشانه‌های دیگری از پیری پوست هستند.

خواص باورنکردنی زردچوبه برای سلامت بدن و پوست (2 نکته مهم)

“`html

این تغییرات معمولاً روی پوست اطراف چشم‌ها، دهان و پیشانی ظاهر می‌شوند. دلیل اصلی این مشکل کاهش کلاژن پوست است.

به محض اینکه اولین نشانه‌های این مشکل را روی پوست خود دیدید، باید درمان را آغاز کنید. خوشبختانه، زردچوبه می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. زردچوبه سرشار از کورکومین است، که یک آنتی‌اکسیدان قوی به شمار می‌رود.

به همین دلیل، زردچوبه می‌تواند در مقابله با پیری پوست کارآمد باشد. برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که قدرت زردچوبه در این زمینه ۳۰۰ برابر بیشتر از ویتامین E است. با مصرف زردچوبه، پوست نرم و لطیفی مثل گل خواهید داشت که آرزوی هر دختری است.

برای بهره‌مندی از زردچوبه به منظور تاخیر در پیری پوست، می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید:

روش ۱: نشاسته زردچوبه و عسل

  1. صورت خود را با یک پاک‌کننده بشویید.
  2. نشاسته زردچوبه را با عسل خالص ترکیب کنید تا یک مخلوط غلیظ به دست آید.
  3. این مخلوط را روی صورت خود بمالید و ۱ تا ۲ دقیقه ماساژ دهید.
  4. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید.

برای بهترین نتیجه، این کار را یک یا دو بار در هفته انجام دهید.

روش ۲: نشاسته زردچوبه و شیر بدون قند

  1. صورتتان را با یک پاک‌کننده بشویید.
  2. نشاسته زردچوبه را با شیر ترکیب کنید و مخلوطی غلیظ بسازید.
  3. این مخلوط را به صورتتان بمالید و ۱ تا ۲ دقیقه ماساژ دهید.
  4. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید.

استفاده از این روش ۱ یا ۲ بار در هفته به جوان‌سازی پوست کمک می‌کند.

روش ۳: نشاسته زردچوبه و روغن زیتون

  1. صورتتان را با یک پاک‌کننده بشویید.
  2. نشاسته زردچوبه را با روغن زیتون ترکیب کنید و مخلوطی غلیظ بسازید.
  3. این مخلوط را به صورتتان بمالید و ۱ تا ۲ دقیقه ماساژ دهید.
  4. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید.

می‌توانید از این ماسک یک یا دو بار در هفته استفاده کنید.

خاصیت زردچوبه برای درمان آکنه و جای زخم‌های پوستی

پوست انسان، به‌خصوص پوست صورت، گردن، کمر و سینه، دارای منافذ بسیار کوچک مو است. آکنه در این منافذ به وجود می‌آید.
دلایل اصلی آکنه شامل رژیم غذایی نامناسب، آفتاب‌سوختگی، استرس، مصرف چربی زیاد و بی‌خوابی است. آکنه یک بیماری پوستی است که اگر به درستی درمان نشود، می‌تواند باعث زخم شدن پوست شود. شکل‌گیری اسکار یا جای زخم جزئی از روند طبیعی درمان پوست است و درمان آنها همیشه مسئله مهمی برای خیلی‌ها بوده است. استفاده از زردچوبه یکی از درمان‌های خانگی متداول برای اسکار است.

زردچوبه حاوی ماده‌ای به نام کورکومین است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی دارد؛ این ماده دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است و به بازگرداندن تعادل طبیعی پوست کمک می‌کند. بنابراین، آکنه را به تدریج درمان می‌کند. اگر روی پوست شما جای زخم و آکنه وجود دارد، می‌توانید از زردچوبه برای درمان آن استفاده کنید. کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند به تولید کلاژن و الاستین در پوست کمک کند، بنابراین جای جوش و زخم به تدریج محو می‌شود.

برای استفاده از زردچوبه برای درمان آکنه و اسکار، می‌توانید از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید:

روش ۱: نشاسته زردچوبه و پودر سبوس برنج

  1. صورت خود را با یک پاک‌کننده بشویید.
  2. یک واحد زردچوبه را با یک واحد پودر سبوس برنج مخلوط کنید.
  3. برای به دست آوردن یک مخلوط غلیظ، آب اضافه کنید.
  4. این مخلوط را به صورتتان بمالید و ۱ تا ۲ دقیقه ماساژ دهید.
  5. بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید.

این کار را یک یا دو بار در هفته انجام دهید و ببینید که چقدر این ماسک موثر است.

روش ۲: نشاسته زردچوبه و پودر صندل

“`

  1. صورت خود را با یک پاک کننده بشویید.
  2. یک قسمت زردچوبه را با یک قسمت پودر صندل ترکیب کنید.
  3. برای تهیه یک مخلوط غلیظ، کمی آب به آن اضافه کنید.
  4. این مخلوط را روی صورت خود بزنید و به مدت 1 تا 2 دقیقه ماساژ دهید.
  5. بعد از 10 تا 15 دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید.

لطفاً این ماسک را یک یا دو بار در هفته استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

روش 3: نشاسته زردچوبه و اسانس گل رز

  1. ابتدا صورتتان را با یک پاک کننده بشویید.
  2. نشاسته زردچوبه را با اسانس گل رز ترکیب کنید تا یک مخلوط غلیظ به دست آید.
  3. این مخلوط را روی صورت زده و 1 تا 2 دقیقه ماساژ دهید.
  4. پس از 10 تا 15 دقیقه، صورتتان را با آب سرد بشویید.

می‌توانید این ماسک را 1 یا 2 بار در هفته استفاده کنید.

خواص زردچوبه برای زیبایی

خاصیت ضد سرطان زردچوبه

سرطان بیماری جدی است که باعث تغییر عملکرد سلول‌ها می‌شود. زمانی که سلول‌های طبیعی با عوامل سرطان‌زا مواجه می‌شوند، به صورت غیرکنترل‌شده رشد می‌کنند و ممکن است به دیگر نقاط بدن نیز منتقل شوند. این مسئله می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

برای بهره‌مندی از خاصیت ضد سرطانی زردچوبه، می‌توانید روش زیر را دنبال کنید:

  1. 2 یا 3 قاشق چای‌خوری زردچوبه را با 250 میلی‌لیتر آب گرم مخلوط کنید.
  2. یک قاشق چای‌خوری عسل خالص به آن اضافه کنید و کاملاً هم بزنید.
  3. این مخلوط را قبل یا بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.

برای نتیجه بهتر، باید این مخلوط را به مدت 6 تا 12 ماه مصرف نمایید.

خاصیت زردچوبه برای کاهش وزن

اضافه وزن و چاقی یکی از دغدغه‌های اصلی اکثر افراد است. چاقی می‌تواند سلامت را تحت تأثیر قرار دهد و باعث بیماری‌هایی نظیر فشار خون، آرتروز، دیابت و سرطان شود. اصلی‌ترین دلایل چاقی، تغذیه نامناسب و کم‌تحرکی است. اگر می‌خواهید از این وضعیت نجات پیدا کنید، می‌توانید از نشاسته زردچوبه استفاده کنید.

نشاسته زردچوبه دارای مقادیر زیادی کورکومین است که به کاهش سلول‌های چربی کمک می‌کند و به زیبایی و استحکام پوست نیز کمک می‌نماید. کورکومین در زردچوبه می‌تواند چربی‌های بدن را محدود کند، بنابراین به شما در کاهش وزن کمک می‌کند. این ویژگی فقط در نشاسته زردچوبه موجود است و زردچوبه معمولی این خاصیت را ندارد.

زردچوبه مفید است، اما ترکیب نشاسته زردچوبه با یک رژیم غذایی مناسب و ورزش بهترین و ایمن‌ترین روش برای کاهش وزن است.

برای کاهش وزن با زردچوبه، می‌توانید از روش زیر استفاده کنید:

  1. 2 یا 3 قاشق چای‌خوری زردچوبه را با 250 میلی‌لیتر آب گرم مخلوط کنید.
  2. این مخلوط را قبل از صبحانه بنوشید.
  3. در طول روز، حدود 30% کمتر از مقدار صبحانه از این مخلوط بنوشید.

نتایج مداوم این روش شما را راضی خواهد کرد. برای نتیجه بهتر، این مخلوط را حداقل 2 ماه مصرف کنید. برخی افراد نگران داغ شدن بدن و ایجاد آکنه پس از مصرف این مخلوط هستند، اما نشاسته زردچوبه حاوی رزین نیست که باعث داغی شود. بنابراین می‌توانید در مورد تاثیر نشاسته زردچوبه در کاهش وزن مطمئن باشید. همچنین، نگران مشکلاتی مانند انسداد رگ‌ها نخواهید بود.

خواص زردچوبه برای کاهش وزن

خاصیت زردچوبه برای درمان آرتروز

آرتروز یا التهاب مفاصل یک بیماری رایج است که می‌تواند بر مفاصل مختلف تاثیر بگذارد. این بیماری برای فرد مبتلا بسیار دردناک و آزاردهنده است. در افراد مسن‌تر، آرتروز معمولاً به دلیل فرسودگی مفاصل به وجود می‌آید، در حالی که در جوان‌ترها معمولاً به خاطر بیماری‌هایی مثل آرتروز روماتوئید یا دیگر بیماری‌های خود ایمنی رخ می‌دهد.

دو نوع رایج آرتروز شامل آرتروز استئوآرتریت و روماتوئید است. نشانه‌های معمول این بیماری شامل:

  • درد مفصل حتی در زمان استراحت
  • تورم و سفتی
  • التهاب در داخل یا اطراف مفاصل
  • مشکل در حرکت مفاصل
  • قرمزی پوست اطراف مفاصل

آرتروز بیماری‌ای کاملاً شایع است و می‌تواند برای هر کسی در هر سنی، حتی کودکان، رخ دهد. عوامل اصلی این بیماری شامل ورزش‌های نادرست، آسیب‌های جسمی یا چاقی هستند.

با وجود دلایل مختلف آرتروز، هدف درمان این بیماری کاهش درد، بازگرداندن عملکرد طبیعی مفاصل، جلوگیری از بازگشت بیماری و جلوگیری از تغییر شکل مفاصل است. خوشبختانه، زردچوبه می‌تواند در این زمینه کمک کند.

زردچوبه حاوی ماده‌ای به نام کورکومین است که می‌تواند به تسکین درد مفاصل و ورم منفذهای ایجادشده توسط سیتوکین‌ها و آنزیم‌های مسدود شده کمک کند. همچنین، آنتی‌اکسیدان زردچوبه به پاکسازی رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کند. زردچوبه را می‌توان در انواع مختلف غذاها و حتی دسرها نیز استفاده کرد، بنابراین می‌توانید آن را به رژیم غذایی خود برای پیشگیری یا درمان آرتروز اضافه کنید.

همچنین می‌توانید از روش ساده زیر برای درمان آرتروز با زردچوبه استفاده کنید:

  1. ۲ تا ۳ قاشق چای‌خوری نشاسته زردچوبه را با ۲۵۰ میلی‌لیتر شیر گرم مخلوط کنید.
  2. آن را به‌خوبی هم بزنید.
  3. این مخلوط را قبل یا بعد از هر وعده غذایی بنوشید.

همچنین می‌توانید این مخلوط را پس از بهبود کامل همچنان مصرف کنید.

خاصیت زردچوبه در کنترل دیابت نوع ۲

دیابت یک اختلال متابولیک شایع است. به‌طور ساده، دیابت یعنی اینکه بدن شما نمی‌تواند به‌درستی قند خون را کنترل کند. هنگامی که غذا می‌خورید، لوزالمعده شما هورمونی به نام انسولین تولید می‌کند.

انسولین در خون آزاد می‌شود و به تنظیم قند خون کمک می‌کند. اما در کسانی که دیابت دارند، این فرآیند به‌درستی کار نمی‌کند. انسولین تولید می‌شود، اما بدن نسبت به آن مقاوم می‌شود و آن را موثر نمی‌کند. این وضعیت معمولاً در دیابت نوع ۲ اتفاق می‌افتد.

هر چند دیابت خود تهدیدی برای زندگی نیست، اما اثرات طولانی‌مدت قند خون بالا می‌تواند به سلامتی فرد آسیب برساند. دیابت می‌تواند مشکلات جدی برای اعضای بدن از جمله چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب و قلب ایجاد کند.
بنابراین، اگر به هر نوع دیابتی مبتلا هستید، می‌توانید کنترل قند خون خود را با زردچوبه امتحان کنید.

یکی دیگر از تاثیرات مفید نشاسته زردچوبه این است که می‌تواند به کنترل دیابت، به خصوص دیابت نوع ۲، کمک کند و سطح انسولین را در بدن تنظیم کند. به‌علاوه، نشاسته زردچوبه می‌تواند گلوکز خون را کنترل کند و اثر داروهای مصرفی برای درمان دیابت را کاهش دهد.

یک مطالعه بالینی اخیر که توسط انجمن دیابت آمریکا منتشر شده، نشان می‌دهد که کورکومین در زردچوبه می‌تواند به بیماران دیابتی کمک کند تا پس از 9 ماه درمان ۱۰۰٪ در برابر عود بیماری مقاوم شوند.

طبق آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ۴۰٪ جمعیت آمریکا در سنین ۴۰ تا ۷۴ در معرض ابتلا به دیابت هستند؛ که این آمار بسیار بالاست. کورکومین در زردچوبه ارزان و بدون خطر است و بیش از ۶۰۰ مزیت بهداشتی دیگر نیز دارد.

برعکس، داروهای فعلی دیابت معمولاً عوارض جانبی زیادی دارند. بنابراین، نشاسته زردچوبه می‌تواند یک جایگزین ارزشمند برای آن‌ها باشد.

برای کنترل دیابت با زردچوبه می‌توانید نشاسته زردچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

“`html

آن را با آب مخلوط کنید؛ قبل یا بعد از هر وعده غذایی طبق دستوری که قبلاً گفته شد، برای به دست آوردن بهترین نتیجه میل کنید. لطفاً حداقل تا 40 روز در مصرف این مخلوط صبر کنید تا نتایج مشخص را ببینید.

خاصیت زردچوبه برای کاهش کلسترول

خواص زردچوبه برای سلامتی و زیبایی ممکن است عجیب به نظر برسد، اما این یک واقعیت است. کلسترول نوعی چربی است که در دیواره سلول‌های اکثر بافت‌های بدن وجود دارد. این چربی در خون انسان حمل می‌شود.
بیشتر کلسترول از غذا یا چربی‌های ذخیره شده تولید می‌شود. کلسترول نمی‌تواند در خون حل شود و به لیپوپروتئین (که توسط کبد تولید می‌شود) نیاز دارد تا این کار انجام شود. در ضمن، بدن خود به‌طور طبیعی کلسترول تولید می‌کند، بنابراین هر مقدار کلسترول اضافی در بدن به‌واسطه‌ی غذا به آن اضافه می‌شود.

زمانی که کلسترول اضافی در خون وجود داشته باشد، ممکن است چربی‌ها در دیواره‌ی رگ‌های خونی جمع شوند و جریان خون را در شریان‌ها مسدود کنند. این وضعیت باعث می‌شود که سطح اکسیژن در خون برای قلب کافی نباشد. به همین دلیل افرادی که کلسترول بالا دارند، بیشتر در خطر بیماری‌های قلبی یا سکته هستند. با توجه به اطلاعات بالا، مطمئناً متوجه شده‌اید که پایین نگه‌داشتن سطح کلسترول مهم است. بگذارید زردچوبه به شما در این زمینه کمک کند.

شما می‌توانید از زردچوبه برای کاهش وزن طبق روش‌های گفته شده استفاده کنید یا به شکل مرتب از پودر زردچوبه در پخت غذاها استفاده نمایید. برای دیدن تغییرات محسوس در بدنتان، حداقل یک ماه از آن استفاده کنید.

خاصیت زردچوبه برای تقویت سیستم ایمنی

سیستم ایمنی، سیستمی است که محافظت‌ کننده‌ بدن در برابر بیماری‌هاست. وقتی سیستم ایمنی سالم باشد، بدن هم سالم است. اگر این سیستم ضعیف شود، بدن ما در برابر بیماری‌های ناشی از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها، مانند آنفولانزا، سرفه، تب، آلرژی‌ها و عفونت‌های تنفسی آسیب‌پذیر می‌شود.

بنابراین، تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است. شما می‌توانید این کار را با افزودن پودر زردچوبه به غذا به صورت مرتب انجام دهید. همچنین اگر بخواهید می‌توانید برای گرفتن بهترین نتایج، یک فنجان آب گرم یا شیر گرم را با کمی زردچوبه مخلوط کنید.
چرا زردچوبه برای سیستم ایمنی مفید است؟ زردچوبه حاوی یک جزء فعال به نام لیپوپلی ساکارید است که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کند. خواص ضد باکتریایی زردچوبه و همچنین خواص ضد ویروسی و ضد قارچی آن به تقویت بدن در برابر بیماری‌های تنفسی کمک می‌کند.

به‌خصوص اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مرتب دچار این بیماری‌ها می‌شوید.

خاصیت زردچوبه برای بهبود زخم

زخم‌ها به دو نوع تقسیم می‌شوند:

زخم باز: پارگی، بریدگی یا سوراخ شدن پوست
زخم بسته: ناشی از وارد شدن یک نیروی قوی به پوست

اگر زخم به‌درستی تمیز نشود، مستعد عفونت می‌شود و این می‌تواند عوارضی مانند نکروز یا بافت مرده ایجاد کند. وقتی زخم عفونت کند، ممکن است بیمار نشانه‌هایی مانند تب، حالت تهوع و استفراغ را تجربه کند. بنابراین، همیشه زخم را تمیز نگه‌دارید تا زودتر درمان شود.

علاوه بر اینکه به مرور زمان باید منتظر بهبود زخم باشید، می‌توانید با استفاده از زردچوبه سرعت این روند را افزایش دهید. برای این کار، فقط کمی پودر زردچوبه را روی زخم بمالید و بعد از 30 دقیقه آن را بشویید. خاصیت ضد عفونی زردچوبه و همچنین توانایی ضد میکروبی آن به درمان زخم کمک می‌کند. همچنین از نشاسته زردچوبه می‌توان برای درمان پسوریازیس و دیگر التهاب‌های پوستی استفاده کرد.

خاصیت زردچوبه برای پیشگیری از آلزایمر

آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است. در سال 1906، روان‌پزشک و متخصص مغز و اعصاب آلویز آلزایمر اشاره کرد که این بیماری درمان ندارد.

تأثیر این بیماری بر روی مغز باعث می‌شود بیمار در انجام فعالیت‌های روزمره دچار مشکل شود. آلزایمر حافظه، زبان و تفکر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به آرامی پیشرفت می‌کند. در مراحل اولیه، بیماران معمولاً دچار آسیب‌های مغزی جدی هستند.

به‌طور میانگین، بیماران می‌توانند فقط 8 تا 10 سال بعد از پیشرفت این بیماری زنده بمانند. اما اگر بیماری به‌درستی تشخیص داده و درمان شود، بیماران می‌توانند مدت طولانی‌تری زندگی کنند. بر اساس شرایط بیمار، آلزایمر ممکن است به آرامی یا سریع‌تر پیشرفت کند.

“““html

پیشرفت بیماری آرام است. “آمیلوئید بتا” علت اصلی بیماری آلزایمر به شمار می رود. وقتی فردی به آلزایمر مبتلا می‌شود، سلول‌های مغز که اطلاعات را سازماندهی و پردازش می‌کنند، شروع به ضعیف شدن و از بین رفتن می‌کنند.

علاوه بر این، پروتئین‌های غیرطبیعی تولید می‌شوند. پلاک‌های این پروتئین‌ها که در اطراف یا درون سلول‌ها انباشته می‌شوند، باعث اختلال در انتقال اطلاعات می‌شوند. این بیماری معمولاً در سنین بالا رخ می‌دهد. نشانه‌های اولیه این بیماری شامل حواس‌پرتی، فراموشی نام‌ها و جای اشیاء است. برای تشخیص سریع بیماری آلزایمر، توجه و دقت ویژه‌ای به علائم آن لازم است.

همان‌طور که گفته شد، این بیماری درمان ندارد. بنابراین، پیشگیری اهمیت زیادی دارد. احتمالاً از شنیدن این مطلب خوشحال می‌شوید: زردچوبه می‌تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند. عنصر فعال موجود در زردچوبه به کاهش پلاک‌های دور و درون سلول و افزایش سطح اکسیژن در مغز کمک می‌کند.

مطالعات اخیر از سوی دانشمندان در سراسر جهان نه تنها این ویژگی را نشان داده‌اند، بلکه اهمیت کورکومین را در پیشگیری از بیماری آلزایمر نیز تایید کرده‌اند. کورکومین به سه روش این کار را انجام می‌دهد:

  1. کاهش انباشتگی پلاک آمیلوئید بتا. مانند بسیاری از پلی فنول‌ها، کورکومین تأثیراتی بر عوامل ضدالتهابی، عوامل رشد، سیتوکین‌ها، و آنزیم‌ها دارد.
  2. همچنین، یک تحقیق منتشرشده در سال 2011 نشان داده که کورکومین توانایی محدود و محاصره کردن مستقیم پلاک آمیلوئید بتا را دارد.
  3. جلوگیری از تشکیل پلاک آمیلوئید. به این ترتیب، سرعت از بین رفتن سلول‌های عصبی و انتقال‌دهنده‌های عصبی را کم می‌کند و در نتیجه، به حافظه بیمار در آلزایمر کمک می‌کند.

کاهش کلسترول در مغز (کلسترول بالا با خطر از دست دادن حافظه در بیماران آلزایمری در ارتباط است).

کورکومین می‌تواند از سد خونی مغزی عبور کند. این سد مانعی است که از ورود مواد ناخواسته به جریان خون جلوگیری می‌کند. برای داروهایی که در سیستم مرکز اعصاب فعالیت می‌کنند، سد خونی مغز مانع بزرگی است که تأثیرات داروها را محدود می‌کند. خوشبختانه، کورکومین می‌تواند از این مانع عبور کند. بنابراین، کورکومین موجود در زردچوبه به‌ویژه برای پیشگیری از آلزایمر مفید است.

برای بهره بردن از خاصیت زردچوبه در پیشگیری از آلزایمر، فراموش نکنید که از پودر زردچوبه در آشپزی استفاده کنید و به‌طور منظم آب یا شیر گرم با نشاسته زردچوبه بنوشید. مطمئناً به زودی از مزایای این روش‌ها بهره‌مند خواهید شد.

خاصیت زردچوبه برای بهبود سیستم گوارش

سیستم گوارش مجموعه‌ای از اعضای بدن است که مسئول خوردن و هضم غذا برای جذب انرژی و مواد مغذی و دور کردن پسماندها از بدن است. گوارش در محدوده معده و روده‌ها (از دهان تا مقعد) اتفاق می‌افتد.

درست است که سیستم گوارش به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که کارکردهای متفاوتی دارند. این سیستم شامل دو مرحله است: هضم و جذب. هضم به معنای تجزیه غذا به مولکول‌های کوچکتر است. اما مولکول‌های کوچکتر مواد مغذی باید به روده کوچک رفته و درست قبل از استفاده، وارد بدن شوند.

این فرآیند از طریق جذب انجام می‌شود. جذب به معنای عبور مولکول‌های غذایی از دیواره سلولی روده کوچک به داخل جریان خون است. سیستم گوارش بخشی جدانشدنی از بدن انسان است که به دریافت غذا، تبدیل آن به انرژی و دفع سموم یا پسماندها کمک می‌کند.

سیستم گوارش شامل قسمت‌ها و فعالیت‌های پیچیده زیادی است. با این حال، تمام ارگان‌ها در هماهنگی و سازگاری با دیگر بخش‌ها کار می‌کنند. سیستم گوارش تأثیر بسیار زیادی بر توانایی بدن برای جذب مواد مغذی دارد. به همین دلیل بهبود عملکرد این سیستم کاری است که باید انجام دهید. زردچوبه می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. اجزای اصلی زردچوبه می‌توانند به بهبود عملکرد کیسه صفرا و کاهش علائم نفخ شکم و سوءهاضمه کمک کنند.

زردچوبه به افزایش توانایی بدن در هضم چربی‌ها کمک می‌کند. همچنین، نشاسته زردچوبه برای درمان بیماری‌های التهابی روده‌ای از جمله کولیت زخمی مفید است. این ادویه خواص ضدالتهابی قوی دارد که به پیشگیری از رشد باکتری‌های مضر در روده کمک می‌کند.

افرادی که با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند، می‌توانند با مصرف منظم زردچوبه از مزایایی نظیر بهبود سندروم روده تحریک‌پذیر، کولیت و کرون و کاهش اسهال بهره‌مند شوند. زردچوبه همچنین ممکن است به کاهش خارش نیز کمک کند.

“`و التهاب ناشی از بواسیر را کم کند. برای خواص زردچوبه در دستگاه گوارش می‌توانید از دستورالعمل‌هایی که قبلاً ارائه شده استفاده کنید.

خاصیت زردچوبه در جلوگیری از بیماری‌های کبدی

کبد مهم‌ترین عضو بدن ماست. این عضو به اندازه یک بالن بوده و در قسمت راست شکم، زیر دنده‌ها قرار دارد. کبد دو بخش دارد: لب راست و لب چپ. این عضو برای هضم غذا، فیلتر کردن مواد مضر از بدن و ذخیره انرژی بسیار حیاتی است.

آیا می‌دانید که مصرف الکل 20 تا 50 درصد باعث بیماری‌های کبدی می‌شود؟ وقتی پزشک به شما می‌گوید کبدتان ضعیف است، بدین معناست که کبد دیگر نمی‌تواند به خوبی مواد زائد خون را فیلتر کند و همین باعث می‌شود که سایر اعضای بدن تحت تأثیر قرار بگیرند.

بیماری‌های کبدی می‌توانند به دلایل وراثتی، عفونت‌های ویروسی، مصرف بیش از حد الکل و چاقی ایجاد شوند. به مرور زمان، آسیب به کبد می‌تواند منجر به نارسایی کبد شود که این وضعیت ممکن است خطرناک باشد.

از نشانه‌های اصلی این بیماری می‌توان به نفخ شکم، ورم ساق و مچ پا، زردی پوست و چشم‌ها، ادرار تیره، خستگی، حالت تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی اشاره کرد. همانطور که می‌دانید اگر کبد درست کار نکند، سایر اعضای بدن نیز ممکن است دچار مشکل شوند. به همین دلیل پیشگیری از بیماری‌های کبدی بسیار اهمیت دارد و زردچوبه می‌تواند به شما کمک کند.

مطالعات نشان می‌دهد که زردچوبه می‌تواند مقدار صفرا را در کبد افزایش دهد، کبد را پاکسازی کند و سلول‌های کبدی را تقویت نماید. به این ترتیب، کبد بهتر می‌تواند سموم را از بدن خارج کند. همچنین زردچوبه می‌تواند انرژی را افزایش داده و جریان خون را بهبود بخشد. به ویژه زردچوبه برای بیماری‌های کبدی خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی به واسطه کورکومین دارد.

بنابراین، با استفاده از زردچوبه می‌توان از بروز بیماری‌های کبدی جلوگیری کرد. برای بهره‌مندی از این خاصیت، می‌توانید از دستورالعمل‌های ارائه شده قبلی پیروی کنید.

خاصیت زردچوبه در پیشگیری از نارسایی کلیه

کلیه‌ها در قسمت بالای کمر و پشت ستون فقرات قرار دارند و وظایف مهمی دارند. آنها خون را تصفیه کرده و با حذف مواد زائد و آب اضافی، تعادل نمک و الکترولیت‌ها را برقرار می‌کنند و فشار خون را تنظیم می‌کنند.
نارسایی کلیه وضعیتی است که در آن عملکرد کلیه آسیب می‌بیند. این بیماری معمولاً به دو دسته نارسایی حاد و نارسایی مزمن تقسیم می‌شود. نارسایی حاد در مدت زمان کوتاهی اتفاق می‌افتد و ممکن است عملکرد کلیه در چند هفته بهبود یابد.

در مقابل، نارسایی مزمن کلیه به تدریج پیشرفت کرده و بازسازی عملکرد کلیه در مدت زمان کوتاه ممکن نیست.

زمانی که کلیه‌ها آسیب ببینند، در بدن ما آب و پسماند جمع می‌شود که باعث ورم مچ پاها، استفراغ، ضعف، بی‌خوابی و تنگی نفس می‌شود. درمان نارسایی مزمن کلیه معمولاً تنها می‌تواند سرعت بیماری را کاهش دهد و از عوارض آن جلوگیری کند.

زمانی که عملکرد کلیه‌ها به زیر 90% برسد، بیمار به مراحل پایانی نزدیک می‌شود و به درمان جایگزین کلیوی مانند دیالیز روزانه، دیالیز پروتئینی یا پیوند کلیه نیاز دارد. نارسایی کلیه می‌تواند خطرناک باشد و این درمان‌ها هزینه و زمان زیادی را می‌طلبند.
بنابراین بهتر است که از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنیم. یکی از ساده‌ترین روش‌ها استفاده از زردچوبه است.

تحقیقات نشان داده است که افرادی که به طور مرتب از زردچوبه استفاده می‌کنند، اگزالات (یک ماده زاید طبیعی که از طریق ادرار دفع می‌شود) بیشتری در ادرار دارند. همچنین، ترکیبات فعال موجود در زردچوبه می‌توانند انرژی کلیه‌ها را افزایش دهند و به بهبود عملکرد آنها کمک کنند. برای برخورداری از خواص زردچوبه در بهبود عملکرد کلیه‌ها می‌توانید از دستورالعمل‌های مصرفی قبلی پیروی کنید.

چند نکته درباره استفاده از زردچوبه

برای گرفتن بهترین نتایج از زردچوبه، چند نکته زیر را مد نظر داشته باشید:

  • زنان باردار نباید از پودر زردچوبه استفاده کنند. مصرف داروهای حاوی اجزای زردچوبه در دوران بارداری نیز می‌تواند خطرناک باشد.
  • “`html

  • اگر بعد از خوردن زردچوبه دچار رفلاکس معده شدید، بهتر است مصرف آن را متوقف کنید.
  • استفاده بیش از حد از پودر زردچوبه ممکن است باعث جلوگیری از جذب آهن در بدن شود. افرادی که دچار کم‌خونی هستند، باید به میزان زردچوبه‌ای که استفاده می‌کنند توجه ویژه‌ای داشته باشند.
  • زردچوبه می‌تواند سرعت لخته شدن خون را کاهش دهد، لذا اگر قرار است جراحی انجام دهید، تا 2 هفته قبل از آن از زردچوبه استفاده نکنید.
  • اگر از داروهای مانند وارفارین، آسپرین، ایبوپروفن یا داروهای مشابهی که برای کاهش انعقاد خون استفاده می‌شوند، استفاده می‌کنید، قبل از مصرف زردچوبه یا دیگر خوراکی‌های حاوی کورکومین با پزشک خود مشورت کنید.

حالا که می‌دانید زردچوبه علاوه بر استفاده در آشپزی، کاربردهای دیگری هم دارد، می‌توانید برای بهبود سلامت بدن و پوستتان از آن بهره‌مند شوید.

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا