خواص دارویی دانه گیاهی چشوم (2 نکته مهم)

آشنایی با دانه گیاهی چشوم
دانه گیاهی چشوم یا چاکسوم (که این نام، نام هندی آن است) برخلاف آنچه عدهای فکر میکنند، نمیتواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند. این دانه طبیعتی گرم و خشک دارد و در منابع طب سنتی به عنوان یک ماده قوی برای تحلیل رویدادهای مختلف شناخته میشود. دانه گیاهی چشوم مصرف خوراکی ندارد و معمولاً به صورت ضماد (پماد موضعی) استفاده میشود.
نامهای دیگر این دانه شامل: تشمیزج، اقاقالیس، تشمیزک، چشمک، حبالسودان، چِشُم و چاکسو است.
خواص درمانی دانه گیاهی چشوم
- دفع کننده کرمک: دانه چشوم میتواند کرمک را از بدن بیرون کند.
- رفع ورم ملتحمه چشم و جلوگیری از ریزش اشک و خارش چشم، همچنین به بهبود کدورت چشم کمک میکند. برای این کار، دانههای این گیاه را با گلاب ترکیب و به صورت ضماد برای چشم استفاده کنند.
- روش دیگر برای درمان بیماریهای چشمی: چند دانه چشوم را در یک پیاز زیر آتش بپزید، سپس پوست آن را جدا کرده و با مامیران، زعفران و نبات ترکیب کنید و به عنوان سرمه بر روی چشم بزنید.
- خوابآور: میوه و برگ این گیاه خواص خوابآوری دارند.
- بهبود مشکلات ناشی از کم کاری تیروئید: ترکیب دانه گیاهی چشوم با بولاغ اوتی برای بهبود این نوع مشکلات مؤثر است.
- دفع سنگ کلیه و مثانه: برای این کار، ابتدا دانه گیاهی چشوم را خیس کنید، سپس پوست آن را بکنید و با گلاب ترکیب کنید و 2 ساعت بعد از غذا همراه با شربت سکنجبین مصرف کنید.
موارد احتیاطی و منع مصرف دانه گیاهی چشوم
استفاده از دانه گیاهی چشوم باید تحت نظر پزشک باشد. این دانه حاوی مادهای به نام چاکسین است که میتواند باعث مشکلاتی در قلب، تنفس و اعصاب شود، بنابراین باید از مصرف مستقیم آن پرهیز شود. این دانه تحت هیچ شرایطی به عنوان خوراکی یا برای لاغری توصیه نمیشود.
شیوه مصرف دانه گیاهی چشوم
برای استفاده از دانه چشوم، ابتدا آن را خیسانده تا پوستش نرم شود، سپس پوست را جدا کرده و با گلاب ترکیب و مصرف نمایید.
بیشتر بخوانید: