خواص دارویی و درمانی عرق گشنیز در طب سنتی (2 نکته مهم)

چهل دلیل برای خوردن گشنیز
با ما در این بخش از رضیم همراه باشید تا با خواص عرق گشنیز آشنا شوید.
خواص گشنیز چیست؟
آیا از فواید گشنیز خبر دارید؟
گشنیز یک سبزی است که طبع سرد و خشکی دارد. اگر شما به بیخوابی دچار هستید، میتوانید آن را در وعده شام خود اضافه کنید؛ زیرا این سبزی میتواند به خواب بهتر کمک کند. همچنین، برای درمان زخمهای دهان و تسکین درد آن نیز مفید است. گشنیز از ترش شدن غذا در معده جلوگیری کرده و میتواند دردهای صفرا را تا حدود زیادی کاهش دهد. دانههای گشنیز برای درمان اضطراب و تنش نیز بسیار مؤثرند.
خواص عرق گشنیز
- عرق گشنیز دارای فواید زیادی است. در زیر برخی از خواص آن آورده شده است:
- نوشیدن یک لیوان عرق گشنیز در طول روز میتواند فشار خون را کاهش دهد. همچنین، خوردن عرق گشنیز قبل از وعده غذایی، از بروز نفخ و مشکلات گوارشی جلوگیری میکند.
- عرق گشنیز خاصیت ضد تشنج دارد و به روحیه شادابی کمک میکند. علاوه بر این، میتواند به راحت خوابیدن نیز کمک کند.
- نوشیدن عرق گشنیز به تقویت اشتها و سلامت قلب و روده کمک میکند و در بالا بردن توانایی مغز و کبد مؤثر است.
- عرق گشنیز همچنین برای تقویت حافظه و درمان بیماریهایی مانند بواسیر، دیابت و خونریزیهای داخلی مفید است.
- برای رفع خستگی و تقویت اعصاب، روزانه دو فنجان عرق گشنیز در صبح و عصر مصرف کنید.
سایر فواید
- دمکرده تخم گشنیز میتواند از نشت منی جلوگیری کند.
- مقدار مصرف تخم گشنیز باید بین ۲ تا ۶ گرم در ۱۰۰ سیسی آب باشد.
- مصرف زیاد گشنیز ممکن است باعث فراموشی و اختلال حواس شود.
- خوردن بیش از حد گشنیز ممکن است به کاهش قدرت جنسی و کم شدن تعداد اسپرمها منجر شود.
- افرادی که دچار تنگی نفس هستند، باید از گشنیز پرهیز کنند.
- تخم گشنیز به عنوان قاعدهآور شناخته میشود و باید به صورت دمکرده مصرف شود.
- گشنیز برای تقویت مغز مفید است.
- در شبها از خوردن زیاد گشنیز خودداری کنید؛ زیرا ممکن است باعث خوابهای پریشان شود.
- مصرف زیاد گشنیز ممکن است به لکنت زبان منجر شود.
- تخم گشنیز به عنوان محرک اشتها و کمککننده در هضم غذا عمل میکند.
- تخم گشنیز حتی میتواند از رشد کرمها در معده جلوگیری کند.
- برای درمان شبکوری، آب گشنیز را با گلاب مخلوط کرده و به چشم بمالید.
- برای خارش پوست، آب گشنیز را با عرق کاسنی ترکیب کرده و بر روی پوست بمالید.
- برای سوزش و سختی ادرار، آب گشنیز را به همراه عرق خارخاسک یا خارشتری مصرف کنید.
- برای درمان شبادراری، کمی گشنیز را با شکر مصرف کنید.
- برای درمان اوره خون، یک قاشق چایخوری تخم گشنیز را در یکسوم استکان آبغوره خیس کرده و سپس آن را بخورید.
- برای سوء هاضمه و نفخ، از دمکرده تخم گشنیز استفاده کنید.
- برای درمان سینوزیت، ۵ گرم تخم گشنیز را در ۳۰۰ سیسی آب بجوشانید و بخار آن را استنشاق کنید.
- برای درمان ورم رگ بیضه، گشنیز تازه را با عسل و روغن زیتون مخلوط کرده و به صورت ضماد استفاده کنید.
- برای درمان اگزما، آبغورهای که در آن گشنیز و برگ چغندر وجود دارد، مؤثر است.
- برای درمان تشنج، ۵ گرم گشنیز را در ۱۵۰ سیسی آب دمکرده و در سه نوبت بنوشید.
- برای رفع خارش چشم، با احتیاط یک قطره آب گشنیز در چشم بچکانید.
- برای درمان دیفتری، آب گشنیز و آبغوره را مخلوط کرده و غرغره کنید. بهتر است بیمار به پزشک مراجعه کند.
- برای درمان برفک دهان، آب گشنیز را مزمزه کنید.
- برای درمان مخملک، آب گشنیز، آب هندوانه و شیر خشت را مخلوط کرده و در سه روز اول روزی ۳ قاشق بخورید.
- برای تورم زبان، گشنیز را بجوید.
- برای درمان خارش بدن، مقعد و رحم، آب گشنیز را با آرد ترکیب کرده و به صورت ضماد بگذارید.
- برای درمان…
- ضربان چشم و پرش پلک را با گشنیز و شیر دختر ترکیب کرده و به عنوان ضماد روی چشم بزنید.
- برای درمان چین و چروک صورت، ۱۰ گرم تخم گشنیز و ۱۰ گرم اسطوخودوس را با ۱۵۰ سیسی آب به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. سپس آن را صاف کرده و وقتی سرد شد، با چهار قاشق عسل مخلوط کنید و یک قاشق روغن زیتون به آن اضافه کرده و به عنوان ماسک روی صورت بمالید.
- برای درمان غلظت خون، میتوانید از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید.
- برای درمان برص، از آش گشنیز با آبغوره استفاده کنید.
- آش گشنیز برای کهیر مناسب است.
- برای تسکین درد گوش و درد عصب صورت، یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید و بخور کنید.
- برای تقویت حافظه، ۱۵ گرم تخم گشنیز و ۱۵ گرم تخم شنبلیله را با هم کوبیده و با عسل مخلوط کرده و هر صبح یک قاشق بخورید.
- برای سردردی که ناشی از حرارت بدن است، تخم گشنیز را کوبیده و در سرکه خیس کنید و به سر بمالید.
- برای درمان گوش درد و کری، گشنیز خشک را جوشانده و ۵ گرم از آن را در ۱۰۰ سیسی آب بجوشانید و هر ساعت یک قاشق به مدت ۳ روز میل کنید.
- برای اختلال حواس که با عصبانیت همراه است، آب گشنیز، آب لیمو شیرین و کمی عرق کاسنی را صبح ناشتا یک لیوان میل کنید.
- برای تسکین درد صورت (نورالژی فاسیال)، سر و صورت را با دم کرده تخم گشنیز بخور دهید و روزی ۳ استکان از ۵ گرم تخم گشنیز در ۱۵۰ سیسی آب دم کرده، بنوشید.
- افرادی که دیابت دارند، روزی ۲ گرم تخم گشنیز را دم کرده و هر ماه سه روز بیشتر مصرف نکنند.
- برای درمان سرطان پوست، چه زخمدار و چه غیر زخمدار، از پماد گشنیز استفاده کنید. طرز تهیه آن: سرب را با آب گشنیز بسایید و با روغن گل سرخ مخلوط کنید. البته، چون سرب ممکن است مسمومیت ایجاد کند، بهتر است با نظر پزشک مصرف شود.
مقدار مصرف عرق گشنیز
مقدار مصرف عرق گشنیز در بزرگسالان: روزی سه بار یک استکان عرق گشنیز قبل از غذا میل شود.
مقدار مصرف عرق گشنیز در کودکان: روزی سه بار نصف استکان عرق گشنیز قبل از غذا میل شود.
مورد احتیاط مصرف عرق گشنیز
کودکان زیر ۷ سال و افراد با فشارخون پایین باید با احتیاط از عرق گشنیز استفاده کنند.
نسخه رفع حساسیت و آلرژی با عرق گشنیز:
۱- عرق گشنیز: روزی سه بار یک استکان قبل از غذا میل شود.
۲- خاکشیر هر صبح و شب یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب ولرم حل کرده و قبل از غذا میل شود.
۳- روغن زیتون روزی ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری مصرف شود.
۴- سبزیجات و میوههای فصل بیشتر مصرف شود.
————————————————————————————–
گردآوری شده از مجله اینترنتی رضیم
مرجان امینی