دارو های گیاهی

خواص دارویی و درمانی گیاه الزی(سیر کوهی یا والک) (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

گیاه الزی و خواص شگفت انگیز آن

با ما در این بخش از رضیم همراه باشید تا با فواید گیاه الزی آشنا شوید.

شگفتی‌ای به نام الزی

گیاه الزی که به آن سیر کوهی یا والک نیز می‌گویند، دارای کلسیم زیادی است. مصرف این گیاه به تنفس آسان کمک می‌کند. این گیاه شبیه سیر است و دارای گل‌های سفید رنگ و ساقه‌ای جداگانه است. برگ‌های آن باریک و نرم با بوی ملایم سیر هستند. اگر در فضایی بسته قرار بگیرد، ممکن است باعث سوزش چشم و احساس ناراحتی شود.

الزی به طور خودر در اواخر زمستان و اوایل بهار در جنگل‌های شمال ایران و در مناطقی با رطوبت و سایه رشد می‌کند. این گیاه طعم ملایم‌تری نسبت به سیر معمولی دارد و بیشتر برای مصارف دارویی استفاده می‌شود.

الزی و خواص آن

سه ویژگی مهم گیاه الزی

۱- بوی سیر و پیاز می‌دهد.

۲- معمولاً دارای دو برگ دراز و نوک تیز است.

۳- غده آن شبیه سیر خوراکی است اما معمولاً به شکل یک عدد بزرگ است.

یکی از اهالی روستای داربکلا در گفتگو با خبرنگار ساری گفت که مردم این روستا در اواخر اسفند و اوایل بهار به مناطق مرطوب و سایه می‌روند و این گیاه را می‌چینند. از این گیاه برای طرز تهیه برنج، آش و سالاد استفاده می‌شود. همچنین می‌توان این گیاه را برای فصل‌های بعدی با فریز یا خشک کردن نگهداری کرد؛ اما خشک کردن باید در سایه انجام شود.

——————————————————————————-

خواص دارویی و درمانی گیاه الزی(سیر کوهی یا والک) (2 نکته مهم)

ترکیبات گیاهی الزی

“الزی”، طعم سیر کوهی یا والک، حاوی اسانس‌های معطر و ترکیبات گوگردی است. این گیاه بهاری برداشت می‌شود و برای فصل‌های دیگر به دو روش فریز یا خشک نگهداری می‌شود. خشک کردن حتماً باید در سایه انجام شود.

——————————————————————————-

خواص و فواید دارویی گیاه الزی

1- “الزی” در درمان بیماری‌های قلبی، اسهال، و مشکلات تنفسی مانند آنفلوآنزا و برونشیت کاربرد دارد.

2- مصرف این گیاه باعث سهولت در تنفس و درمان تنگی نفس می‌شود.

3- مصرف روزانه “الزی” موجب جلوگیری از ریزش مو و تغییر رنگ تارهای مو به سیاه می‌شود. این خاصیت به دلیل وجود منگنز در آن است.

4- “الزی” فشار خون را با گشاد کردن عروق کاهش می‌دهد.

5- این گیاه سرشار از ویتامین C و صمغ است.

6- “الزی” برای تصفیه خون موثر است و به بهبود مشکلات گوارشی کمک می‌کند و خواص آن به سیر نزدیک است.

7- مصرف گیاه “الزی” قند خون را کاهش می‌دهد و از افزایش فشار خون در بیماران دیابتی جلوگیری می‌کند.

8- این گیاه برای افرادی که دچار تنگی عروق هستند و همچنین برای رفع سرگیجه بسیار مفید است.

9- این گیاه خاصیت ضدعفونی‌کننده قوی دارد و به هضم غذا کمک می‌کند و علیه کرم‌های معده و کدو عمل می‌کند.

10- تاثیر خوبی بر روی اعصاب دارد و به عنوان درمانی برای فراموشی و تقویت سیستم عصبی به کار می‌رود.

11- این گیاه برای تسکین دردهای روماتیسمی، سیاتیک و نقرس موثر است.

12- “الزی” باعث تحریک ادرار می‌شود و…

“““html

کند و رنگ چهره را زیبا می‌سازد.

13- پادزهر سموم حیوانی و غذایی است.

14- اگر به طور مداوم از “الزی ، سیر کوهی یا والک” استفاده شود، موجب ریزش موی سفید و رشد موی سیاه به جای آن می‌شود. این خاصیت به خاطر وجود فلز منگنز است که در آن به مقدار زیاد وجود دارد و باعث سیاه شدن موی انسان می‌شود. از این نظر، شباهت زیادی به سیر دارد.

15- به خاطر داشتن املاح فراوان، خون را قلیایی کرده و اسیدی بودن آن را از بین می‌برد.

16- میوه‌ی “الزی ، سیر کوهی یا والک” بسیار خنک کننده و ضد رطوبت بدن است و از ورود میکروب‌ها به عروق جلوگیری کرده، از خونریزی و فساد خون پیشگیری کرده و رقت خون را درمان می‌کند.

17- ملین و اشتها آور است و ادرار را افزایش می‌دهد.

18- “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای افرادی که تنگی عروق دارند و همچنین برای درمان سرگیجه بسیار مفید است.

19- مسکن صفرا و پاک کننده آن از امعاء است.

20- بهترین درمان برای روماتیسم و تصلب شرایین است، و برای کسانی که از درد معده رنج می‌برند، میوه‌ای مفید به شمار می‌آید و از تحریکات پوستی جلوگیری می‌کند.

21- شربت “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار سودمند است. غرغره‌ی جوشانده‌ آن برای درمان درد گلو و آنژین بسیار مؤثر است.

22- سکنجبین میوه‌ آن خنک کننده بوده و در درمان یرقان و التهاب صفرا و کبد مفید است.

23- اگر بر روی پوست مالیده شود، باعث قرمزی پوست می‌شود.

24- به صورت موضعی، برگ‌های له شده‌ آن برای از بین بردن آبسه و کورک استفاده می‌شود.

25- مالیدن عصاره‌ میوه‌ “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای زخم‌های آبدار و چرکی مؤثر است و آن‌ها را خشک می‌کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد.

26- ضماد برگ “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای زخم‌های سرد و برآمدگی چشم از حدقه بسیار مفید است. عصاره‌ برگ و ساقه‌ آن که تازه چیده و کوبیده شده، با کمی صمغ مخلوط شود، برای بیماری‌های چشمی، به ویژه جوش پلک و ریزش اشک، مؤثر است.

27- جویدن برگ “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای ورم لثه و کاهش بی‌حسی آن مفید است. این کار جوش‌های دهان را از بین برده و بوی بد دهان را رفع می‌کند.

28- نوشیدن آب برگ و ساقه‌ تازه آن با کمی صمغ عربی برای تقویت معده، پاک کردن خونریزی معده، بستن اسهال و درمان بواسیر مفید است.

29- گل “الزی ، سیر کوهی یا والک” نیز باعث بند آمدن اسهال می‌شود و ضماد برگ آن بر روی دکمه بواسیر خونی مؤثر است.

30- نوشیدن جوشانده‌ ریشه‌ “الزی ، سیر کوهی یا والک” علاوه بر بند آوردن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد می‌کند.

——————————————————————————-

توجه: حتماً قبل از مصرف گیاهان خود رو، آن‌ها را به خوبی شناسایی کنید. برای مثال، “الزی ، سیر کوهی یا والک” نمونه‌ غیرخوراکی مشابهی دارد که بسیار تلخ است و در سوادکوه به نام الزی مار معروف است، که خودرو بوده و دارای برگ‌های پهن است و غیرخوراکی است.

——————————————————————————-

تأثیر الزی در بهبود یادگیری و حافظه :

÷­

براساس یافته‌های محققان، مصرف خوراکی الزی، هر چند بر توانایی و حفظ اطلاعات در حافظه تأثیر ندارد، ولی بهبود حافظه فضایی را در حیوانات دیابتی به همراه دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر مصرف بلندمدت الزی بر یادگیری و حافظه در موش‌های صحراوی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی، عضو گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران انجام شده است. در این مطالعه موش‌های صحراوی نر به چهار گروه کنترل، کنترل تحت درمان با الزی، دیابتی و دیابتی تحت درمان با الزی تقسیم‌بندی شدند. یافته‌ها نشان می‌دهد درصد تناوب در گروه دیابتی تحت درمان با این گیاه، تفاوت معنی‌داری را با گروه دیابتی نشان می‌دهد.

——————————————————————————-

گردآوری شده مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا