خواص شگفتانگیز نعنا + رسپی دمنوش آن

“`html
نعناع، گیاهی از خانوادهی لامیاسه است که مردم از زمانهای قدیم برای درمان illnesses مختلف از آن استفاده میکردند. این گیاه سرشار از آنتیاکسیدانهاست و به همین دلیل در درمان و پیشگیری از بیماریها نقش مهمی دارد.
با رضیم بلاگ همراه باشید تا خواص نعنا و همچنین دستور تهیه دمنوش آن را برایتان بیان کنیم.
۱۱ مورد از مهمترین خواص نعنا
در اینجا به خواص شگفتانگیز نعنا برای سلامتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
۱- تقویت دستگاه گوارش و رفع مشکلات آن
نعناع یک گیاه آرامبخش برای دستگاه گوارش است و از قدیم برای کم کردن درد معده و مشکلات گوارشی استفاده میشده. تحقیقات نشان میدهد که نعناع میتواند در درمان بیماریهایی مثل نفخ، سوزش معده، سوءهاضمه و … مؤثر باشد.
اما درباره تأثیر نعناع بر کاهش علائم سندروم رودهی تحریکپذیر، هنوز تحقیقات کافی انجام نشده و نتایج متفاوتی مشاهده شده است. دانشمندان دریافتهاند که نعناع خاصیت ضد میکروبی دارد و میتواند به شل شدن عضلات و درمان التهاب گوارش کمک کند.
۲- درمان آلرژی
نعناع حاوی ترکیبی به نام رزماریک اسید است که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارد. تحقیقات نشان داده که این ترکیب میتواند به کاهش علائم آسم کمک کند. همچنین، برخی گونههای نعناع خواص ضدآلرژی دارند.
۳- تسکیندهندهی علائم سرماخوردگی
نعناع حاوی منتول است که به تسکین گرفتگی بینی و قفسه سینه کمک میکند. این ترکیب به رفع بلغم و مخاط کمک کرده و باعث راحتتر شدن تنفس میشود.
زمانی که سرما خوردهاید، استفاده از نعناع میتواند علائم مانند گرفتگی گلو و بینی و سرفه را کاهش دهد. بعضی شواهد نشان میدهند که نعناع میتواند درد و سوزش ناشی از سرماخوردگی را تسکین دهد و در درمان آن مؤثر است.
۴- نعناع، گیاهی سرشار از مواد معدنی و ویتامین
نعناع دارای ویتامینهای A و C و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن است که همگی برای تقویت و عملکرد سالم بدن ضروری هستند.
برای مثال، ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماریهای ویروسی کمک میکند و ویتامین A به سلامت چشمها میافزاید. آهن از کمخونی جلوگیری میکند و پتاسیم در کنترل فشار خون و رفع خستگی موثر است.
بیشتر بخوانید: رسپی شربت نعنا تازه به روش خانگی
۵- بهبود عملکرد مغز
شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف و حتی بوییدن نعناع میتواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند. یک مطالعه بر روی ۱۴۴ نفر نشان داد که بوییدن نعناع به مدت ۵ دقیقه حافظه افراد را به طرز چشمگیری بهبود میبخشد. تحقیق دیگری نیز نشان داد که بوییدن نعناع در حین رانندگی میتواند هوشیاری را افزایش دهد و خستگی و اضطراب را کاهش دهد.
۶- رفع بوی بد دهان
جویدن آدامسهای نعناعی، یکی از سادهترین راهها برای رفع بوی بد دهان است. متخصصان میگویند این آدامسها ممکن است فقط برای چند ساعت مشکل را حل کنند زیرا آدامسها باکتریها و مواد ایجادکننده بوی بد دهان را از بین نمیبرند.
اما نوشیدن چای نعناع یا نعناع فلفلی در کنار آدامس میتواند به از بین بردن باکتریها و رفع بوی بد دهان کمک کند.
۷- کاهش درد زنان شیرده
مادران شیرده معمولاً با سینههای متورم و ترکخورده مواجه میشوند که شیردهی را سخت میکند. تحقیقات نشان داده است که استفاده از نعناع به طرق خوراکی و موضعی میتواند این علائم را تا حدودی کاهش دهد.
برای این کار میتوانید یک پنبه آغشته به عرق نعناع را روی سینه قرار دهید.
“““html
نوشیدن عرق و دمنوش نعناع میتواند به کاهش درد و استرس کمک کند. از دیگر خواص نوشیدن نعناع، افزایش انرژی، کمک به کاهش وزن و درمان مشکلات معده در زنان شیرده است.
۸- تسریع فرآیند کاهش وزن
در طب سنتی، بر این باورند که هضم و گوارش صحیح اولین قدم در کاهش وزن مناسب است. نعناع به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا کمک میکند. این گیاه همچنین آنزیمهای گوارشی آزاد میکند که به سوزاندن چربیها کمک میکند.
۹- کمک به عملکرد بهتر کبد
نعناع به پاکسازی کبد کمک کرده و صفرا را رقیق میکند. مواد مغذی این گیاه به تقویت کبد کمک کرده و عملکرد آن را بهبود میبخشد که در نهایت به سلامت پوست نیز کمک میکند.
بیشتر بخوانید: رسپی آش نعنا خوشمزه با کوفته قلقلی
۱۰- برطرفکننده اختلالات هورمونی در خانمها
دمنوش و عرق نعناع به تعادل سطح هورمونهای جنسی در خانمها کمک میکند. یکی از دلایل کیستهای تخمدان و پرمویی در زنان، افزایش هورمونهای مردانه مانند تستوسترون است که نعناع میتواند آن را کم کند. نعناع همچنین به عنوان یک گیاه قاعدهآور شناخته میشود و دردهای ناشی از آن را کاهش میدهد.
۱۱- پیشگیری از سرطان
نعناع دارای ترکیبات آنتیاکسیدان قوی است که به مبارزه با مولکولهای ناپایدار و رادیکالهای آزاد در بدن کمک میکند و موجب تقویت غشای سلولی میشود. بنابراین، این گیاه میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش هسته انبه؛ خوشمزه و پرخاصیت
مواد لازم جهت تهیه دمنوش نعنا
برای تهیه دمنوش نعنا به مواد زیر نیاز دارید:
آب | ۲ فنجان |
برگ نعنا تازه | ۶ الی ۱۰ عدد |
لیمو و عسل | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه دمنوش نعنا
مراحل تهیه دمنوش نعنا به این صورت است:
- برگهای نعنا را خوب بشویید و خرد کنید.
- سپس برگهای خرد شده نعنا را داخل قوری بریزید و روی آن آب بریزید.
- قوری را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا دمنوش دم بکشد.
- در نهایت میتوانید به دلخواه مقداری لیمو و عسل به دمنوش اضافه کنید.
با این چند مرحله ساده، دمنوش نعنای خوشمزه شما آماده است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: رسپی دمنوش سرماخوردگی زنجبیل و دارچین
همانطور که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم خواندید، نعناع یکی از گیاهان مفید برای سلامتی بدن است. حتماً این گیاه خوشمزه را به صورت دمنوش یا همراه با غذا در برنامه غذایی خود قرار دهید و از فواید بیشمار آن بهرهمند شوید.
منابع:
- medicalnewstoday
- healthline