خواص شگفت انگیز گشنیز برای کنترل قند خون (2 نکته مهم)

“`html
گشنیز برای کنترل قند خون
دانههای خشک شده گشنیز که به تخم گشنیز نیز معروفند، برای بهبود طعم و عطر غذاها و سسها به عنوان ادویه استفاده میشوند.
این ادویه خوش عطر در بسیاری از مخلوطهای ادویهای نیز موجود است.
گشنیز نه تنها طعم دلچسبی دارد، بلکه به بهبود جریان خون و سلامت قلب کمک کرده و میتواند مشکلات جدی دستگاه گوارش، مانند IBS، را تسکین دهد.
این خواص به دلیل وجود فعالیتهای زیستی گشنیز است که نقش مهمی در درمان بیماریها و عملکردهای بدن بازی میکند، مانند:
- ضد میکروبی
- ضد صرع
- ضد افسردگی
- ضد عفونت
- ضد التهاب
- کاهش دهنده اضطراب
تحقیقات مختلف نشان دادهاند که این گیاه میتواند به طور طبیعی به کاهش کلسترول، فشار خون و قند خون کمک کند!
خواص گشنیز برای کاهش قند خون
روغن و اسانسهای به دست آمده از دانههای گشنیز تأثیرات خوبی در کاهش قند خون دارند. این تأثیر واقعاً درمانی است.
به همین دلیل، افرادی که قند خون پایین دارند یا داروهای کاهش قند خون مصرف میکنند، باید در هنگام استفاده از محصولات گشنیز مراقب باشند.
اگر میخواهید به طور طبیعی دیابت خود را کنترل کنید و قند خون را کاهش دهید، بهتر است مصرف گشنیز را در روز افزایش دهید.
مطالعات حیوانی تأیید کردهاند که گشنیز میتواند به ترشح انسولین و کاهش قند خون کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که گشنیز میتواند در بهبود متابولیسم کربوهیدرات و افزایش فعالیت پایینآورنده قند خون موثر باشد. امیدواریم بزودی مطالعات بیشتری روی انسانها انجام شود.
در هر صورت، بسیاری از افراد از اثرات مثبت ضد دیابتی این ادویه بهرهمند شدهاند.
روغن و اسانس این گیاه میتواند قند خون دیابتیها را کاهش دهد. این کار با افزایش ترشح انسولین در لوزالمعده و فعالیتهایی مشابه با انسولین در سلولها انجام میشود.
میتوانید دو تا سه قطره روغن اسانس گشنیز را با یک قاشق روغن حامل مخلوط کرده و بر روی کف پای خود بمالید.
برخی افراد این ترکیب را بر روی لوزالمعده میمالند و روی آن از کمپرس گرم استفاده میکنند. در هر حال، بهتر است قبل از مصرف گشنیز با پزشک مشورت کنید.
خواص گشنیز برای درمان ناراحتیهای گوارشی
محققان نشان دادهاند که این گیاه به عنوان یک داروی ضد اسپاسم عمل کرده و انقباضات عضلات گوارشی که ممکن است باعث ناراحتی IBS و دیگر مشکلات گوارشی شوند را کاهش میدهد.
یک مطالعه که در مجله Digestive Diseases and Sciences منتشر شده، شامل ۳۲ نفر مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) است که از یک مشکل مزمن گوارشی رنج میبردند. امروزه ۲۰ درصد از آمریکاییها با سندرم روده تحریکپذیر درگیر هستند. این مطالعه اثرات مصرف مکمل گشنیز را با دارونما مقایسه کرد.
پس از هشت هفته، افرادی که مکمل گشنیز مصرف کرده بودند، کاهش شدت و فراوانی درد شکم را گزارش کردند. آنها همچنین نسبت به گروه دارونما تعداد دفعات و شدت نفخ کمتری داشتند.
خواص گشنیز برای کاهش فشار خون
افرادی که فشار خون بالا دارند، با مصرف این ادویه میتوانند فشار خون خود را کاهش دهند. گشنیز نه تنها به تقویت عملکرد روده کمک میکند بلکه دارای اثر دیورتیک نیز است که برای مبتلایان به فشار خون بالا بسیار مفید است.
با درمان فشار خون بالا، میتوانید خطر ابتلا به بیماریهای جدی مانند لخته شدن خون و سکته مغزی را کاهش دهید.
خواص گشنیز برای مبارزه با مسمومیت غذایی
تحقیقات متعدد نشان دادهاند که گشنیز دارای اثرات ضد میکروبی قوی بر پاتوژنهای خوراکی است.
زمانی که از گشنیز در آشپزی خود استفاده میکنید، در واقع به بدن خود یک لایه محافظ اضافه میکنید تا در برابر خطر مسمومیت غذایی محافظت کند.
گشنیز در واقع شامل ترکیبات ضد باکتریایی است که ممکن است…
“““html
گشنیز به خصوص برای مبارزه با باکتری سالمونلا که موجب مسمومیتهای غذایی زیادی در سراسر دنیا میشود، بسیار موثر است.
یک پژوهش که در مجله علمی Agricultural and Food Chemistry منتشر شده، نشان میدهد که گشنیز خاصیت ضدباکتریایی دارد و توانایی مقابله با سالمونلا را داراست. گشنیز دارای مقادیر زیادی دودسنال است.
این ترکیب، یک ماده طبیعی است که به مراتب قویتر از آنتیبیوتیکها عمل میکند و میتواند به طور پیشگیرانه از آلودگی بدن به سالمونلا جلوگیری کند.
با اضافه کردن این ادویه به رژیم غذایی خود، میتوانید از بدن خود در برابر مسمومیت غذایی محافظت کنید.
خواص گشنیز برای بهبود سطح کلسترول
تحقیقات نشان دادهاند که با مصرف گشنیز میتوانید سطح کلسترول بد (LDL) را در بدن کاهش دهید.
در یک آزمایش روی حیوانات، کاهش چشمگیری در سطح کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب (HDL) در حیواناتی که از بذر گشنیز استفاده کرده بودند، مشاهده شد.
بنابراین، اگر به دنبال کاهش کلسترول کلی و تعادل در LDL و HDL هستید، این ادویه ممکن است یک راهکار مفید باشد.
خواص گشنیز برای درمان عفونتهای ادراری
دانههای گشنیز میتوانند در کاهش علائم عفونت ادراری (UTI) موثر باشند. کافیست که ۱٫۵ قاشق چایخوری بذر گشنیز را در دو فنجان آب دم کنید.
سپس چای را صاف کرده و هر روز صبح میل کنید. این کار میتواند به کاهش ناراحتی و درد مرتبط با UTI کمک کرده و سلامت عمومی بدن را بهبود بخشد.
خواص گشنیز برای بهبود سلامت در دوران قاعدگی
تخم گشنیز به تنظیم عملکرد غدد درونریز و هورمونهایی که دوره قاعدگی را تنظیم میکنند، کمک میکند و باعث میشود عملکرد قاعدگی به خوبی انجام شود.
علاوه بر این، گشنیز میتواند در طول چرخه قاعدگی موجب کاهش التهاب، گرفتگی و درد شود. استفاده از این گیاه برای تنظیم قاعدگی در طب آیورودا رایج است.
خواص گشنیز برای جلوگیری از التهاب و بیماریهای عصبی
بیماریهای عصبی، مانند آلزایمر، پارکینسون، مولتیپل اسکلروز، تومورهای مغزی و مننژیت، به دلیل التهاب مزمن بروز میکنند.
یک تحقیق منتشر شده در مجله Molecular Neurobiology نشان داده که رژیمهای غذایی شامل زردچوبه، فلفل، گل میخک، زنجبیل، سیر، دارچین و گشنیز میتوانند به پیشگیری از التهاب و بیماریهای عصبی کمک کنند.
محققان تأکید کردهاند که افرادی که از این رژیم غذایی استفاده میکنند، به طور کلی کمتر دچار زوال عصبی میشوند.
ارزش غذایی گشنیز
گشنیز به عنوان یک گیاه و ادویه شناخته میشود، زیرا هم برگ و هم دانه آن به عنوان چاشنی استفاده میشود.
برگهای تازه آن به عنوان سبزی شناخته میشوند، در حالی که دانههای آن به صورت ادویه مورد استفاده قرار میگیرند.
یک قاشق غذاخوری تخم گشنیز (Coriandrum sativum) دارای مقادیر زیر است:
- ۱۵ کالری
- ۲٫۸ گرم کربوهیدرات
- ۰٫۶ گرم پروتئین
- ۰٫۹ گرم چربی
- ۲٫۱ گرم فیبر
- ۰٫۸ میلیگرم آهن (حدود ۴٫۶ درصد از نیاز روزانه)
- ۱۶ میلیگرم منیزیم (حدود ۴ درصد از نیاز روزانه)
- ۳۵ میلیگرم کلسیم (حدود ۳٫۵ درصد از نیاز روزانه)
- ۲۰ میلیگرم فسفر (حدود ۲ درصد از نیاز روزانه)
- ۱ میلیگرم ویتامین C (حدود ۱٫۷ درصد از نیاز روزانه)
روغن فرار گشنیز نیز سرشار از ترکیبات مفید گیاهی است که شامل:
- کاروون
- ژرانیول
- لیمونن
- بورنئول
- کافور
- المول
- لینالول
این ماده همچنین شامل فلاونوئیدهایی از جمله:
- کورستین
- کومپفرل
- رامنتین
- آپی ژنین
و همچنین ترکیبات فعال اسید فنولیک شامل کافئین و اسید کلروژنیک است.
بیشتر بخوانید :
هشدارها در زمان استفاده از گشنیز
استفاده متعادل از گشنیز معمولاً عوارض جانبی ناخواسته ایجاد نمیکند و میتواند در کاهش نفخ موثر باشد. اما اگر این گیاه برای مقاصد درمانی استفاده شود، ممکن است حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش دهد.
اگر به گلابی، زیره سیاه، رازیانه یا گیاهان مشابه حساسیت دارید، ممکن است به گشنیز هم حساسیت نشان دهید.
با توجه به تأثیر طبیعی این گیاه در کاهش قند خون، اگر مبتلا به دیابت هستید و از این ادویه استفاده میکنید، حتماً قند خون خود را به صورت مرتب کنترل کنید.
همچنین این گیاه میتواند باعث کاهش فشار خون شود. بنابراین اگر فشار خون پایینی دارید یا داروهای کاهنده فشار خون مصرف میکنید، در استفاده از این گیاه احتیاط کنید.
سایت رضیم
“`