تغذیه سالم

خواص نوشیدن چای و عسل ! (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چای و عسل یک نوشیدنی شگفت انگیز

بر اساس افسانه چینی‌ها، یک پادشاه به نام کسان نونگ در سال ۲۷۳۷ قبل از میلاد، نوشیدنی چای را در حین نوشیدن آب داغ کشف کرد. برگ درختی که او زیر آن نشسته بود، به طرز تصادفی در لیوان او افتاد.

او متوجه شد که این ترکیب نسبت به آب جوش معمولی طعم و کیفیت بهتری دارد و به همین دلیل دستور داد تا چای کشت شود. امروزه چای یکی از نوشیدنی‌های اصلی در بسیاری از کشورها از جمله ایران محسوب می‌شود.

هم اکنون، چای دارای انواع مختلفی است و بعد از آب، پرمصرف‌ترین نوشیدنی در جهان به حساب می‌آید. مردم چین و ژاپن معمولاً آن را در بعدازظهر می‌نوشند و انگلیسی‌ها هم روزانه چند فنجان چای می‌خورند. در هند، نوشیدن چای به عنوان یک عادت ملی شناخته می‌شود و این کشور بزرگ‌ترین تولیدکننده چای در دنیاست.

برگ‌های چای هر چه بیشتر مورد فرآوری قرار گیرند، رنگ آن تیره‌تر می‌شود. چای سبز، که کمترین فرآوری روی آن انجام می‌شود، تنها به سرعت دم کشیده می‌شود.

چای‌های سیاه و قرمز مورد خشک کردن، خرد کردن و تخمیر قرار می‌گیرند. چای سبز به ویژه در شرق دور محبوب است و چای اولونگ (اژدهای سیاه) که نوعی چای نیمه تخمیر شده است، در جنوب چین و تایوان طرفداران زیادی دارد. در اروپا، چای‌های سیاه بیشتر مصرف می‌شوند.

طعم قوی و دلپذیر چای که به تقویت بدن و ذهن کمک می‌کند، آن را به جایگزینی عالی برای قهوه تبدیل کرده است. به علاوه، یک فنجان چای به طور متوسط ۴۰ میلی‌گرم کافئین دارد، در حالی که یک فنجان قهوه حدود ۸۵ میلی‌گرم کافئین دارد.

فواید مصرف چای

چای، علاوه بر طعم خوشمزه‌اش، یک نوشیدنی سالم است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. این نوشیدنی حاوی پلی‌فنول‌های ضد سرطان، روغن‌های عصاره‌ای، برخی ویتامین‌ها (مانند E و مجموعه ویتامین‌های B) و مواد معدنی مختلف، از جمله مقادیر بالای روی است که برای زنان باردار اهمیت دارد.

در بسیاری از کشورها، چای تقریباً با هر وعده غذایی همراه می‌شود و به عنوان یک نوشیدنی سالم شناخته می‌شود. در سال‌های اخیر، با افزایش علاقه مردم به نوشیدن چای و آشنایی آن‌ها با انواع مختلف آن، مصرف چای خانگی بسیار افزایش یافته است. این موضوع به ویژه به خاطر این واقعیت است که نوشیدن روزانه چای می‌تواند در محافظت از بدن در برابر بیماری‌ها مفید باشد.

علاوه بر این، تحقیقات علمی نشان می‌دهد که خواص دارویی چای می‌تواند سلامت بدن را بهبود بخشد و این موضوع باعث افزایش علاقه‌مندی به چای به عنوان یک نوشیدنی جایگزین شده است.

۱. آنتی‌اکسیدان‌ها-فلاوونوئیدهایی که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند

خواص چای‌های سیاه و سبز برای سلامت قلب و پیشگیری از سرطان شناخته شده‌اند. دانشمندان به یک گروه طبیعی از آنتی‌اکسیدان‌ها به نام فلاوونوئیدها اشاره می‌کنند که در بسیاری از مواد غذایی گیاهی، از جمله چای یافت می‌شوند. چای سفید، که از جوانه‌های تازه و کوچک گیاه تولید می‌شود و تقریباً هیچ‌گونه پردازشی روی آن انجام نمی‌شود، به خاطر داشتن بالاترین میزان آنتی‌اکسیدان در میان انواع چای، در حال حاضر بسیار محبوب است.

عسل و چای

خواص نوشیدن چای و عسل ! (2 نکته مهم)

۲. ضدپیری، ضدسرطان

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای به از بین بردن مولکول‌های مضر به نام رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کنند. این مولکول‌ها که در نتیجه آلودگی‌ها به وجود می‌آیند، می‌توانند برای بدن و روند طبیعی پیری مضر باشند. رادیکال‌های آزاد در سلول‌های بدن ناپایدار هستند و می‌توانند با مولکول‌های مهمی مانند DNA واکنش نشان دهند که ممکن است منجر به آسیب به سلول‌ها شود. از بین بردن این رادیکال‌های آزاد می‌تواند به درمان چند بیماری، از جمله سرطان، کمک کند.

۳. فواید آن برای دندان

آنتی‌اکسیدان‌ها همچنین اثرات مثبت بر سلامت دندان‌ها دارند. تحقیقات نشان داده‌اند که شستشوی دهان با چای سیاه یا سبز می‌تواند از…

“`

چای سیاه به جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این نوع چای، از رشد باکتری‌هایی که موجب پوسیدگی دندان می‌شوند، جلوگیری کرده و ارتباط این باکتری‌ها با سطح دندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

۴. استخوان‌های محکم

تحقیقات نشان می‌دهد که چای می‌تواند به تقویت استخوان‌ها کمک کند و اگر به طور منظم چند سال چای بنوشید، می‌تواند باعث قوی‌تر شدن استخوان‌ها شود. همچنین مشخص شده که زنان مسن‌تری که چای می‌نوشند، کمتر به آرتروز مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که چای نمی‌نوشند.

۵. کنترل فشار خون

افرادی که علاقه‌مند به سلامتی هستند، ممکن است تعجب کنند که چای می‌تواند در تنظیم فشار خون مؤثر باشد. بر اساس برخی پژوهش‌ها، نوشیدن روزانه نصف فنجان چای سبز یا چای اولُنگ می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهد.

چرا بهتر است از عسل برای شیرین کردن چای استفاده کنید؟

حال بیایید در مورد عسل صحبت کنیم. این یک شیرین‌کننده طبیعی است که علاوه بر طعم‌دهی به چای، مزایای زیادی دارد که شاید بسیاری از افراد از آن بی‌خبر باشند. بر خلاف شیرین‌کننده‌های معمول که کالری بالایی دارند و ممکن است باعث افزایش وزن شوند، عسل به کاهش وزن کمک می‌کند. عسل می‌تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد، بنابراین شما در طول خواب هم چربی بیشتری می‌سوزانید.

عسل همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و انرژی شما را افزایش می‌دهد. گلوکز موجود در عسل به راحتی توسط بدن جذب می‌شود و به تنظیم قند خون کمک می‌کند.

پس می‌توان گفت که نوشیدن چای با عسل به طور مرتب می‌تواند به شما در مبارزه با بیماری‌های رایج کمک کند. همچنین خوردن عسل و چای در صبح بر روی معده خالی واقعاً مفید است و به عنوان یک سم‌زدا عمل می‌کند. این کار نه تنها بدن شما را پاکسازی می‌کند، بلکه روحیه شما را هم بهتر می‌کند. (برای افزایش فواید این نوشیدنی خوشمزه می‌توانید کمی لیموی تازه نیز به آن اضافه کنید).

بسیاری از افراد به دلیل خواص سلامتی عسل، از آن به عنوان جایگزینی برای شکر در چای استفاده می‌کنند. عسل به عنوان یک منبع خوب کربوهیدرات‌ها بدون هیچ‌گونه افزودنی یا نگهدارنده، مواد غذایی را شیرین می‌کند و در نتیجه تأثیر کمتری بر سطح قند خون و انسولین دارد.

مزایای عسل و چای برای سلامتی

صدها نوع عسل وجود دارد که می‌توانید با چای یا دمنوش ترکیب کنید و بر حسب سلیقه خود آن‌ها را تغییر دهید. اثرات خوشمزه این ترکیبات به ویژه بر تجربه چشایی بسیار شگفت‌انگیز است و فواید آن‌ها برای سلامتی نیازی به توضیح ندارد.

ترکیبات مختلف عسل و چای

برای آزمایش ترکیب‌های مختلف عسل و چای نیازی به تخصص ندارید؛ چرا که این فعالیت سرگرم‌کننده و ساده است. فقط کافیست این ترکیب را هر روز به همراه صبحانه، عصرانه، یا در جشن‌های خانوادگی میل کنید.

به عنوان مثال، عسل آووکادو را می‌توان با چای Earl Grey ترکیب کرد و عسل شبدر را می‌توان با دمنوش لیمو یا نعناع امتحان کرد. همچنین، عسل توپلو با چای یاسمن و عسل اکالیپتوس با چای Irish Breakfast ترکیب‌های خوبی هستند. طعم متمایز عسل زغال‌اخته می‌تواند چای‌هایی با طبع معتدل مانند Earl Grey یا English Breakfast را خوشمزه‌تر کند. عسل شکوفه نارنج که از انواع متنوع‌تر عسل‌هاست، طعمی جدید به چای‌های مختلف می‌بخشد.

برخی بر این باورند که بهترین ترکیب عسل و چای‌های سیاه مانند چای سیلان یا دارجلینگ می‌باشد. چای‌های با طعم قوی، مانند چای یاسمن یا چای سیب دارچینی، با عسل یونجه که طعمی متوسط دارد نیز ترکیب خوبی است. عسل مریم گلی نیز مکمل مناسبی برای انواع چای‌هایی همچون دمنوش ادویه پرتقال، دمنوش لیمو و دمنوش نعناع است که طعمی قوی دارند.

از این رو، می‌توانید ۱ یا ۲ فنجان چای را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم روزانه خود در نظر بگیرید. تنوع طعم‌ها بی‌نهایت است و شاید تنها محدود به سلیقه‌ی افراد شود، بخصوص با وجود انواع مختلف عسل‌ها که با طعم‌های متنوع و کم‌نظیر در دسترس هستند.

مضرات مصرف چای و عسل

هرگز عسل را به چای داغ اضافه نکنید؛ زیرا این کار می‌تواند بسیاری از آنزیم‌های مفید عسل را از بین ببرد و در طولانی‌مدت ممکن است به دستگاه گوارش آسیب بزند. بهتر است قبل از اضافه کردن عسل، اجازه دهید تا چای کمی سرد شود.

منبع : آهوتا

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا