سلامت و پزشکی

خواص و فواید دارویی و درمانی روغن یونجه (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

گیاه یونجه و خواص درمانی آن و طرز تهیه روغن یونجه

خواص گیاه یونجه

یونجه یک خوراکی کامل است که برای بدن بسیار مفید می‌باشد. این گیاه سرشار از آهن است و خوردن آن به تقویت تمامی اعضای بدن کمک می‌کند. یونجه در درمان ضعف، کم‌خونی و مشکلات عصبی بسیار مؤثر است و به تقویت مغز و ستون فقرات کمک می‌کند. این گیاه با خواص مغذی بی‌نظیر یک منبع عالی از ویتامین‌های گروه B , A, E , K , D و همچنین مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. مصرف یونجه خشک نیز اثر بیشتری دارد.

‎از دیگر فواید گیاه یونجه این است که پروتئین زیادی دارد. همچنین ریشه این گیاه می‌تواند تا عمق 18 متری زمین برود و ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری از خاک جذب کند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف یونجه می‌تواند به پاک‌سازی روده‌ها از سموم کمک کند. همچنین یونجه می‌تواند کلسترول بد را کاهش دهد و در تصفیه خون نقش موثری دارد. خواص مختلف یونجه دلیلی است قوی برای استفاده از این گیاه دارویی، که سرشار از مواد معدنی و ویتامین است و برای هر سن و سالی مناسب می‌باشد.

برخی از مهمترین خواص روغن یونجه

  • یونجه خاصیت ملینی دارد.
  • برای درمان اسهال می‌توانید از دم‌کرده این گیاه استفاده کنید.
  • دم‌کرده یونجه می‌تواند سینه را نرم کرده و سرفه را تسکین دهد؛ باید روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این دم‌کرده مصرف کنید.
  • خوردن یونجه عوارض ناشی از کمبود ویتامین C را کاهش می‌دهد.
  • پودر یونجه می‌تواند خونریزی را متوقف کند و زخم‌ها را سریع‌تر بهبود بخشد، زیرا ویتامین زیادی دارد.
  • شیره یونجه برای استحکام استخوان‌های کودکان و نوجوانان در حال رشد مفید است، زیرا دارای مواد معدنی فراوانی است.
  • یونجه برای درمان کم‌خونی مؤثر است و آهن آن دو برابر اسفناج است، بنابراین برای بیمارانی که کم‌خون هستند مفید است.
  • روغن تخم یونجه به صورت مالشی و خوراکی، برای لرزش اعضای بدن به ویژه دست‌ها بسیار مفید می‌باشد.
  • شیره یونجه انرژی بزرگسالان را افزایش می‌دهد.
  • یونجه تازه ممکن است نفخ‌آور باشد، بنابراین بهتر است در مصرف آن زیاده‌روی نکنید تا به مشکلاتی گرفتار نشوید.
  • برای استفاده از تخم یونجه بهتر است آن را به صورت دم‌کرده مصرف کنید، زیرا تخم یونجه قاعده‌آور است.

عرق یونجه

عرق یونجه خواص درمانی زیادی دارد و مصرف آن به تقویت عمومی بدن، تقویت اعصاب و استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند. همچنین از لرزش‌های دست و اعضای بدن (مانند بیماری پارکینسون) جلوگیری کرده و به رشد اطفال کمک می‌کند. همچنین عرق یونجه باعث افزایش شیر مادر و چاق شدن افراد لاغر می‌شود. عرق یونجه به دلیل داشتن ماده‌ای به نام ساپونین در ترک اعتیاد مؤثر است و می‌توان آن را در بازار با نام عرق اسپست پیدا کرد.

طرز تهیه روغن یونجه

برای تهیه روغن یونجه، باید تخم یونجه را در روغن زیتون بریزید و به مدت یک هفته در برابر آفتاب قرار دهید. سپس آن را صاف کرده و مصرف کنید؛ مقدار مصرف: چند قاشق در 24 ساعت. همچنین مالیدن روغن یونجه بر روی اعضای دارای لرزش نیز می‌تواند مفید باشد.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا