خواص و فواید مصرف ترب ژاپنی (واسابی) (2 نکته مهم)

“`html
ترب ژاپنی یا واسابی
ترب ژاپنی یا واسابی : این گیاه ریشه دارد و به خانواده ترب تعلق دارد. بیشتر در غذاهای ژاپنی به عنوان چاشنی استفاده میشود.
خواص واسابی برای سلامتی توسط بسیاری از محققان بررسی شده است. این گیاه میتواند به درمان بیماریها کمک کند و به همین دلیل استفادهی زیادی دارد.
عطر و طعم واسابی تند و قوی است، به همین خاطر در کنار سوشی و ساشیمی به صورت رب واسابی سرو میشود.
البته بعضی افراد ممکن است از بوی آن خوششان نیاید، اما این گیاه برای سلامتی بسیار مفید است.
مواد مغذی موجود در واسابی
در هر 100 گرم واسابی، 109 کالری، 24 گرم کربوهیدرات، 5 گرم پروتئین، 0.6 گرم چربی، 24 گرم فیبر، ویتامین A، ویتامین C، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، زینک و… وجود دارد.
به دلیل خاصیت ضد باکتریایی که واسابی دارد، در غذاهای ژاپنی مورد استفاده قرار میگیرد و معمولاً با ماهی خام سرو میشود.
تحقیقات جدید نشان میدهد که نه تنها ریشه واسابی بلکه برگهای آن نیز خواص درمانی و دارویی دارند و میتوانند با عوامل اکسیداتیو در بدن مبارزه کنند.
خواص و فواید ترب ژاپنی
1. ویتامین C موجود در واسابی بسیار بیشتر از ترب کوهی است
واسابی سرشار از آنتیاکسیدان است و مصرف آن میتواند شما را جوانتر نگه دارد، زیرا این ماده به سالم نگهداشتن سلولها کمک کرده و بازسازی آنها را تسریع میکند.
یکی از انواع آنتیاکسیدانهای مفید برای سلامتی ما، ایزوتیوسیانات است که میتواند با سرطان مبارزه کند و به سلامت کبد کمک کند.
این گیاه سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ویتامین C نیز که یکی از ویتامینهای مهم برای تقویت سیستم ایمنی بدن است، در واسابی به مقدار طبیعی وجود دارد و با مصرف یک قاشق چایخوری روزانه، میتوانید نیاز بدن به این ویتامین را تأمین کنید.
از آنجا که بدن ما نمیتواند به طور طبیعی ویتامین C تولید کند، توصیه میشود که به میزان کافی ویتامین C از طریق غذاها مصرف شود.
مصرف یک قاشق چایخوری واسابی، راهی آسان برای دریافت ویتامین C روزانهتان است که به سلامتی و بهبود سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد.
2. واسابی آلرژیهای فصلی را کاهش میدهد
آلرژیها میتوانند با دوری از عوامل آلرژیزا کنترل شوند.
در برخی از آلرژیهای فصلی، علت آن نوعی باکتری است و چون واسابی خاصیت ضد باکتری دارد، مصرف آن میتواند به راحتی باکتریها را از بین ببرد و به کاهش آلرژی کمک کند.
3. دفاع از بدن در برابر عفونتهای باکتریایی با خوردن ترب ژاپنی
همانطور که واسابی با سوشی و ساشیمی سرو میشود، یکی از دلایل مهم این است که طعم قوی آن غذا را خوشمزهتر میکند و همچنین میتواند باکتریهایی که ممکن است در ماهی وجود داشته باشند، از بین ببرد.
خاصیتهای ضد میکروبی موجود در واسابی اطمینان میدهد که مصرف آن برای سلامتی شما مشکلی ایجاد نکند.
4. ترب ژاپنی خطر حمله قلبی را کاهش میدهد
علت اصلی حمله قلبی در افراد، فشار به قلب به دلیل لختههای خون در عروق است که باعث کاهش سرعت گردش خون میشود و در نتیجه خون کمتری به بقیه بدن میرسد.
برخی از ترکیبات موجود در واسابی میتوانند از تشکیل لختههای خون در عروق جلوگیری کنند و خطر حمله قلبی را کاهش دهند.
5. واسابی خطر سکته مغزی را کاهش میدهد
همه میدانند که بدن به خون برای تأمین نیازهایش نیاز دارد و قلب نقش مهمی در تولید و توزیع خون در بدن دارد.
مغز نیز به خون نیاز دارد و کمبود خون به آن آسیب میزند که این وضعیت میتواند منجر به سکته مغزی شود.
دلیل اینکه خون کافی به مغز نمیرسد، ممکن است به عواملی مانند لختههای خون یا مشکلات دیگر در سیستم گردش خون مرتبط باشد.
“““html
رسد این است که لخته های خونی در رگها وجود دارند که میتوانند جریان خون را محدود کنند.
6. جلوگیری از سرطان با مصرف واسابی
این ریشه سبز رنگ مانع از رشد و پیشرفت سلولهای سرطانی در بدن میشود.
این خاصیت به دلیل وجود مواد مغذی، از جمله ایزوتیوسیانات است که میتواند رادیکالهای آزاد را از بین ببرد. رادیکالهای آزاد عاملی در پیشرفت سلولهای سرطانی هستند.
تحقیقات جدید نشان میدهند که این ماده مغذی در متوقف کردن سرطان معده و سرطان خون اهمیت زیادی دارد.
7. واسابی تنظیم کننده سطح کلسترول بدن
واسابی به دلیل خاصیتهای ضد کلسترول میتواند سطح کلسترول خون را کنترل کند.
این ویژگی میتواند تولید LDL یا کلسترول بد را کاهش دهد و بنابراین در جلوگیری از تجمع لختههای خونی کارساز است. وقتی کلسترول پایینتر از سطح نرمال باشد، مقابله با بیماریهای قلبی و سکتهها نیز آسانتر میشود.
8. خاصیت ضدالتهابی واسابی
یکی از ویژگیهای فوقالعاده واسابی خاصیت ضدالتهابی طبیعی آن است. این خاصیت به خاطر ترکیبات موجود در ریشه سبز این گیاه است که میتواند پروستاگلاندینها را که باعث تحریک و درد میشوند، متوقف کند.
این گیاه احتمالاً به عنوان راهی برای درمان التهاب به کار نمیرود، اما میتواند در کاهش علائم مؤثر باشد.
9. واسابی خطر پوکی استخوان را کاهش میدهد
به خاطر خاصیت ضدالتهابی که واسابی دارد، این گیاه میتواند برای سلامت استخوانها مفید باشد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد.
ترکیب آنتیاکسیدانی ایزوتیوسیانات موجود در واسابی در این زمینه مؤثر است.
مصرف واسابی به طور منظم در رژیم غذایی میتواند سلامت استخوانها را بهبود بخشد.
10. واسابی برای رفع مشکلات تنفسی مفید است
از مشکلات رایج تنفسی میتوان به گرفتگی بینی و سینوس اشاره کرد.
واسابی حاوی ایزوتیوسیانات است که میتواند عاملهای تحریک کننده این مشکلات را از بین ببرد.
علاوه بر این، بوی تند و قوی آن میتواند عملکرد دستگاه تنفسی را بهبود ببخشد.
11. واسابی از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند
پوسیدگی دندان معمولاً در مناطق گرم و مرطوب به وجود میآید و بیشتر به دلیل وجود باکتری استرپتوکوک است.
این باکتری به دلیل مقدار زیاد قند و خصوصیات اسیدی بدن رشد میکند و واسابی با خاصیت ضدباکتریایی خود میتواند از رشد این باکتری جلوگیری کند و پوسیدگی را به طور طبیعی درمان کند.
12. واسابی یک ضدعفونیکننده طبیعی است
یکی از خواص فوقالعاده واسابی این است که میتوان از آن به عنوان ضدعفونیکننده طبیعی استفاده کرد.
تحقیقات اخیر نشان دادهاند که این گیاه میتواند با باکتریها، از جمله استافیلوکک و ای.کلی (E.coli) مقابله کند.
البته فراموش نکنید که این گیاه ارزان نیست تا بخواهید به عنوان ضدعفونیکننده دستها از آن استفاده کنید، اما خمیر دندان و ضدعفونیکنندههای ساخته شده از واسابی در بازار موجود است.
13. واسابی، سمزدایی طبیعی
واضح است که بدن ما هرچند وقت یک بار به سمزدایی نیاز دارد.
برخی افراد ممکن است داروهای خاصی را انتخاب کنند، اما با مصرف منظم واسابی میتوان بدنه را به راحتی سمزدایی کرد.
ماده فیتوکمیکالی که در واسابی وجود دارد، در از بین بردن سموم از کبد چرب مؤثر است و میتواند کبد را تمیزتر و سالمتر کند. این موضوع عملکرد کبد را بهبود میبخشد.
14. واسابی کالری کمی دارد
چون این گیاه دارای کالری کم و مقدار کمی چربی و سرشار از فیبر است، به افرادی که میخواهند وزن خود را کاهش دهند، توصیه میشود که در رژیم غذایی خود از این گیاه استفاده کنند.
این گیاه میتواند روند کاهش وزن را به طور طبیعی تسریع کند، چون حاوی فیبر است و با مصرف آن احساس سیری بیشتری خواهید کرد. این ماده همچنین عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد و متابولیسم را افزایش میدهد.
شما میتوانید این گیاه را با دیگر غذاهای کمکالری ترکیب کنید.
“`
کالری و یا انواع لوبیاها و نخودها را مصرف کنید.
15. واسابی و فایدههای آن برای دستگاه گوارش
واسابی میتواند به عنوان یک سمزدای طبیعی برای کبد چرب عمل کند و به همین دلیل برای سلامت دستگاه گوارش هم مفید است.
یک دستگاه گوارش سالم میتواند به روشهای مختلف به سلامتی شما کمک کرده و مشکلات گوارشی را برطرف کند. این امر به بهبود متابولیسم شما کمک میکند و جذب مواد مغذی از غذاهایی که میخورید را افزایش میدهد.
بنابراین به افرادی که در حال کاهش وزن هستند، مصرف واسابی توصیه میشود.
عوارض و مضرات واسابی
با وجود فواید زیادی که واسابی دارد، مهم است که از برخی خطرات و نکات ایمنی آن آگاه باشید. مهمترین موارد عبارتند از:
- واسابی ممکن است باعث علائم ناخوشایند مانند اسهال، حالت تهوع، مشکلات معده و بیماریهای خونی شود.
- برخی از افراد ممکن است به مواد غذایی مانند واسابی حساسیت داشته باشند، بنابراین قبل از مصرف آن باید مطمئن شوید که به واسابی حساسیت ندارید.
- مصرف زیاد واسابی میتواند به خطرات کبدی منجر شود، زیرا واسابی حاوی مواد سمی است و در صورت مصرف زیاد ممکن است به کبد آسیب برساند.
بیشتر بخوانید :