خواص پیاز خام بیشتر است یا پیاز پخته شده ؟ (2 نکته مهم)

خواص پیاز خام بیشتر است یا پخته؟
پیاز چندین خاصیت مثبت برای سلامتی دارد، اما اینکه آن را خام بخوریم یا پخته، میتواند در ارزش غذایی آن تاثیر گذار باشد.
بسیاری از غذاها بدون پیاز کامل نمیشوند. پیاز نه تنها طعم را بهتر میکند، بلکه به سلامتی ما هم بسیار کمک میکند. اما آیا خوردن آن به صورت خام بهتر است یا پخته؟
پیاز به خاطر داشتن ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک در جذب آهن و تولید کلاژن کمک میکند که برای سلامتی پوست بسیار مفید است.
همچنین پیاز سرشار از آنتیاکسیدان است که به محافظت از سلولهای سالم در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند. این موضوع میتواند خطر ابتلا به سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
پیاز یک نوع سبزی آلیوم است که طبق تحقیقات خاصیتهایی دارد که میتواند از پیشرفت سرطان جلوگیری کند. یک مطالعه در مجله آسیا و اقیانوسیه انکولوژی بالینی نشان داده است که خوردن سبزیجات آلیوم به میزان بیشتر میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
ترکیباتی به نام کوئرستین و مواد آلی گوگردی موجود در پیاز به تولید انسولین کمک میکنند و به همین دلیل آن را به یک گزینه خوب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل میکند.
علاوه بر این، مواد آلی گوگرد در پیاز میتوانند به کاهش کلسترول بد در بدن کمک کنند و احتمال لختهشدن خون را کاهش دهند، که این موضوع خطر بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد.
کدام روش برای خوردن پیاز بهتر است؟ خام یا پخته؟
دو راه اصلی برای مصرف پیاز وجود دارد: میتوانید آن را خام یا پخته بخورید. هرچند انتخاب این موضوع به سلیقه شما بستگی دارد، اما دکتر بیسواس، متخصص تغذیه، میگوید بهتر است پیاز را خام بخورید تا از فواید مواد گوگردی آن بیشتر بهرهمند شوید.
دلیل این موضوع این است که بسیاری از خواص پیاز خام در زمان پختن از بین میروند.
زمانی که پیاز را برش میزنید یا خرد میکنید، یک واکنش آنزیمی رخ میدهد که موجب تولید ترکیبات سودمند دیگری میشود. این ترکیبات هم باعث اشک ریختن میشوند و هم خواصی دارند که میتوانند جلوی لخته شدن خون، کاهش خطر سکته قلبی و همچنین حفاظت در برابر سرطان را بگیرند و سطح قند خون را کاهش دهند.
پس پختن پیاز میتواند کیفیت غذایی آن را کاهش دهد و شما را از برخی مواد مغذی کلیدی آن محروم کند.
عوارض مصرف زیاد پیاز
با اینکه میگویند خوردن پیاز خام بهتر از پخته است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند عوارضی به همراه داشته باشد که باید به آن توجه کرد. این عوارض شامل موارد زیر است:
- افزایش اسیدیته و سوزش سر دل
- ایجاد بوی بد دهان که به هالیتوز معروف است
- افرادی که مبتلا به سندرم روده تحریکپذیر (IBS) هستند ممکن است علائم شدیدتری مثل نفخ، گرفتگی و ایجاد گاز را تجربه کنند.
- افزایش خطر خونریزی، زیرا پیاز خاصیت ضد انعقادی دارد.
منبع : سلامت نیوز