تغذیه سالم

خواص گوشت بوقلمون در بارداری چیست و چگونه مصرف میشود ؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

گوشت بوقلمون در بارداری

گوشت بوقلمون به خاطر بافت خاصی که دارد، هنگام پخت از حجمش کم نمی‌شود و نسبت به گوشت قرمز اهمیت زیادی دارد. اما این تنها خوبی گوشت بوقلمون نیست و خواص آن به حدی زیاد است که به آن گوشت معجزه‌آسا می‌گویند. بوقلمون مواد غذایی مختلفی دارد و مصرف این گوشت لخم به روش‌های گوناگون می‌تواند سلامت را بهبود بخشد.

گوشت تیره بوقلمون معمولاً شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتری است، اما چربی و کالری بیشتری هم دارد. بوقلمون حاوی اسید تریپتوفان است، ولی مقدار آن طوری نیست که باعث خواب آلودگی شود. در واقع، همه انواع گوشت‌ها تریپتوفان دارند.

واقعیت‌هایی در رابطه با گوشت بوقلمون

گوشت تیره بوقلمون معمولاً ویتامین و مواد معدنی بیشتری نسبت به بوقلمون سفید دارد، اما چربی و کالری بیشتری هم شامل می‌شود. بوقلمون زمانی که دمای داخلی آن به 165 درجه فارنهایت برسد، کاملاً پخته می‌شود. بوقلمون‌هایی که در علفزار زندگی می‌کنند، معمولاً امگا 3 بیشتری نسبت به بوقلمون‌های پرورش یافته در مزرعه دارند. در واقع، با کندن پوست بوقلمون می‌توانید چربی زیادی را از بین ببرید.

فواید مصرف گوشت بوقلمون در بارداری

تغذیه و مصرف گوشت در دوران بارداری با دیگر زمان‌ها متفاوت است. گوشت و مواد گوشتی، بخش بزرگی از رژیم غذایی مردم را تشکیل می‌دهند. شاید بپرسید که آیا مصرف گوشت در دوران بارداری مجاز است یا نه؟ در جواب باید بگویم که خیر.

  • پروتئین بالا

هر 120 گرم گوشت بوقلمون تقریباً 32 گرم پروتئین دارد که بدن شما در این دوران به آن نیاز دارد.

  • انواع ویتامین و املاح معدنی

گوشت بوقلمون دارای مقادیر زیادی از ویتامین‌های گروه ب، فسفر، پتاسیم، آهن و زینک است. این مواد برای بدن مفید هستند و به تولید آنتی‌اکسیدان‌های قوی در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. سلنیوم موجود در گوشت بوقلمون برای بدن مفید است و برای بارداری سالم بسیار ضروری می‌باشد.

  • رفع کم‌خونی

کمک به پیشگیری و درمان کم‌خونی به خاطر هموگلوبین زیاد در ران بوقلمون، این گوشت را برای افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مفید می‌کند و مصرف آن توصیه می‌شود.

  • چربی کم

گوشت بوقلمون به خاطر داشتن چربی‌های اشباع شده کم، پروتئین بالا و کربوهیدرات پایین برای بیماران مناسب است؛ همچنین به خاطر درصد پایین چربی‌های اشباع شده، مصرف آن برای افرادی که کبد چرب دارند هم مناسب است.

  • کلسترول پایین

گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت‌ها دارای کلسترول کمتری است، بنابراین می‌توانید به جای گوشت‌های دیگر از آن استفاده کنید تا مصرف کلسترول خود را کاهش دهید.

  • کنترل قند خون

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که گوشت بوقلمون برای افراد دیابتی بسیار مفید است و به کنترل قند خون در بدن کمک می‌کند.

  • سلامت استخوان و دندان

گوشت بوقلمون مقادیر مناسب فسفر دارد که برای سلامت و تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. با مصرف یک وعده کباب بوقلمون می‌توانید نزدیک به ۲۰۰ میلی‌گرم فسفر جذب کنید.

  • رفع مشکلات بی‌خوابی

این گوشت همچنین دارای تریپتوفان است که یک اسید آمینه مفید برای مغز به شمار می‌آید. این اسید آمینه به تولید سروتونین در بدن کمک می‌کند. سروتونین
“““html

در بدن شما، گوشت بوقلمون باعث احساس آرامش می‌شود. بسیاری از افراد از این گوشت برای کمک به درمان مشکلات خواب شبانه استفاده می‌کنند. ویتامین‌های ب۳ و ب۶ که در گوشت بوقلمون وجود دارد، به حل مشکلات خواب کمک می‌کند.

  • آنتی‌بیوتیک قوی!

گوشت بوقلمون حاوی آنتی‌بیوتیک‌هایی است که با هیچ دارویی قابل مقایسه نیستند.

خواص گوشت بوقلمون در بارداری چیست و چگونه مصرف میشود ؟ (2 نکته مهم)

مصرف گوشت بوقلمون در بارداری

تأثیر مصرف گوشت بوقلمون بر جنین

گوشت بوقلمون دارای مقدار زیادی سیستئین و سلنیوم است که در دوران بارداری اهمیت زیادی دارد زیرا این مواد آنتی‌اکسیدان‌های خوبی هستند. این دو ماده به حفظ یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های بدن یعنی پراکسیداز گلوتاتیون کمک می‌کنند. این آنزیم، رادیکال‌های آزاد را که به خاطر مواد مضر محیط ایجاد می‌شوند، از بین می‌برد.

رادیکال‌های آزاد می‌توانند به بخش‌های مختلف بدن آسیب بزنند، به ویژه زمانی که به رگ‌های میتوکندری حمله می‌کنند. میتوکندری‌ها مسئول تولید انرژی در بدن هستند که برای تأمین نیازهای کودک شما بسیار اهمیت دارد. فقط با مصرف تقریبا 120 گرم گوشت سینه بوقلمون کبابی، 45 درصد از نیازهای سلنیوم شما تأمین می‌شود.

خطرات و عوارض مصرف گوشت در بارداری

همانطور که گفته شد، مصرف گوشت در دوران بارداری نیاز به رعایت نکاتی دارد. اولین نکته این است که گوشت باید کاملاً پخته شده باشد و دوم اینکه باید از تازگی و سلامت آن مطمئن باشید. در غیر این صورت، ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید:

  1. لیستریوز: گوشت‌ها بسیار مستعد آلودگی به باکتری‌هایی هستند که این عفونت را ایجاد می‌کنند. این عفونت می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند مننژیت یا عفونت در خون شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که زنان باردار 17 درصد احتمال ابتلا به لیستریوز دارند و می‌توانند این عفونت را به جنین خود انتقال دهند، که می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد.
  2. توکسوپلاسموز: مصرف گوشت گوسفند یا آهو که خوب پخته نشده‌اند ممکن است منجر به ابتلا به توکسوپلاسموز شود. لازم است که از خوردن گوشت نیم‌پز خودداری کنید زیرا این بیماری می‌تواند به جنین نیز منتقل شود.
  3. سالمونلوزیس: باکتری سالمونلا در دوران بارداری می‌تواند بسیار خطرناک باشد و عوارضی مانند تب، استفراغ و اسهال را به همراه داشته باشد.
  4. مسمومیت غذایی: انواع خاصی از ماهی می‌توانند موجب مسمومیت غذایی شوند. ماهی دودی یا خام (مانند سوشی) ممکن است شما را مسموم کنند.

نکات بهداشتی در مورد مصرف گوشت در بارداری

با وجود خطرات مربوط به مصرف گوشت، این دلیل نمی‌شود که کاملاً از رژیم غذایی خود حذف شود. با رعایت نکات زیر می‌توانید از مصرف گوشت در دوران بارداری لذت ببرید و از مشکلات آن جلوگیری کنید:

  • تمیز بودن گوشت: برای اطمینان از سلامت گوشت، حتماً آن را از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنید. پس از خرید، گوشت و ماهی را بشویید و در ظروف تمیز نگهداری کنید.
  • ایزوله‌سازی: گوشت و سایر مواد غذایی تازه را از هم جدا نگه‌دارید تا از آلودگی جلوگیری شود.

“`

  • غذاها باید از هم جدا نگهداری شوند. این کار کمک می‌کند تا باکتری‌ها به سایر مواد غذایی، مثل میوه‌ها و سبزیجات، منتقل نشوند.
  • منجمد کردن: گوشت را باید به صورت منجمد در فریزر نگه دارید. گوشت باید تا زمان پخت، در حالت منجمد باقی بماند. از دوباره منجمد کردن گوشت پرهیز کنید. موقعی که می‌خواهید یخ گوشت را آب کنید، نکته مهم این است که باید سعی کنید خونابه‌ای ایجاد نشود. هر چه تغییر دما بیشتر باشد، خونابه بیشتری تولید می‌شود. پس، اگر گوشت را از فریزر بیرون بیاورید و در دمای اتاق قرار دهید، خونابه بیشتری تولید خواهد شد، نسبت به وقتی که آن را در یخچال بگذارید تا یخ آن به آرامی آب شود.
  • پخت کامل: مهم نیست که چه روشی برای پخت گوشت استفاده می‌کنید، مثل آب‌پز یا کباب کردن، حتماً باید گوشت را به خوبی بپزید. چطور می‌توانیم مطمئن شویم که گوشت خوب پخته شده است؟ می‌توانید از یک دماسنج استفاده کنید؛ اگر دمای گوشت به 145 درجه فارنهایت رسید، یعنی خوب پخته است. همچنین می‌توانید از روی رنگ گوشت هم قضاوت کنید؛ باید مطمئن شوید که هیچ رنگ صورتی در وسط گوشت وجود نداشته باشد.
  • نرم کننده‌های گوشت: از استفاده از مواد نرم‌کننده‌ی گوشت خودداری کنید؛ چون ممکن است این مواد باعث ایجاد باکتری شوند.

مقدار مجاز مصرف گوشت بوقلمون در بارداری

برای مصرف گوشت در دوران بارداری، پیشنهاد می‌شود زنان باردار طبق هرم غذایی، بین 2 تا 3 واحد گوشت مصرف کنند. این گوشت می‌تواند از هر نوعی باشد، مثل گوشت مرغ، گوساله، گوسفند، بوقلمون یا سایر پرندگان. هر سهم گوشت تقریباً معادل 100 گرم است.

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا