خورش آلو اسفناج : دستور تهیه خورش آلو اسفناج خوشمزه و خوشبو (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه خورشت آلو اسفناج
این خورشت خواص زیادی دارد که در ادامه به آن اشاره میکنیم. میتوان آلو اسفناج را با گوشت یا مرغ درست کرد، ولی استفاده از گوشت بیشتر رواج دارد و طعم بهتری دارد. در این مطلب، روش کامل تهیه این خورشت خوشمزه و نکات مهم آن را با شما به اشتراک میگذاریم. با رضیم همراه باشید.
دستور تهیه خورشت آلو اسفناج مجلسی و خوشمزه
مواد لازم برای تهیه آلو اسفناج
- دو کیلو اسفناج تازه و تمیز شده
- 400 گرم گوشت خورشتی (اگر از گوشت گوسفندی با قلم استفاده کنید، خوشمزهتر است)
- دو عدد آلو خورشتی برای هر نفر (بسته به سلیقهتان میتوانید بیشتر یا کمتر استفاده کنید)
- یک عدد پیاز متوسط
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه
دستور تهیه کامل آلو اسفناج خوشبو
- ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
- سپس گوشت خورشتی را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید. زمانی که بوی خوبی از گوشت و پیاز بلند شد، زردچوبه را اضافه کنید.
- چند لیوان آب اضافه کنید تا گوشت نیم پز شود.
- در همین حین، اسفناجها را پاک کرده، شسته و خرد کنید. آنها را در ظرفی بریزید. حجم اسفناج زیاد است، اما کمکم آب آن کشیده میشود و حجمش کمتر میشود.
- بعد از چند دقیقه، دو یا سه قاشق غذاخوری روغن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا کاملاً سرخ و خوشمزه شود. سپس به خورشت نیمه پخته اضافه کنید تا خوب پخته و جا بیفتد.
آلو اسفناج در حال پخت
حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از پایان پخت، آلوها را شسته و اگر گل و شنی دارند، تمیز کنید و به خورشت اضافه کنید.
اجازه دهید آلوها هم خوب جا بیفتند و سپس خورشت را با برنج زعفرانی دمکشیده سرو کنید.
نکات پخت و جا افتادن آلو اسفناج
- این خورشت نباید آب زیادی داشته باشد. خورشت باید غلیظ و روغندار باشد.
- در ابتدا به اندازه کافی آب اضافه کنید. اضافه کردن آب بیموقع میتواند طعم خورشت را بد کند.
- آلوها را در انتهای پخت اضافه کنید تا له نشوند و خورشت خراب نشود.
- برخی افراد اسفناج را کم تفت میدهند که طعم خوبی ندارد و خورشت را سبز میکند، که از نظر من خوشایند نیست.
- ولی در عوض، خاصیت بیشتری دارد. من اسفناج را خوب تفت میدهم، نه آنقدر که سیاه و تلخ شود.
- این بستگی به سلیقه خودتان دارد که چقدر سرخ کنید تا خورشت خوشمزه و خوشظاهر شود.
خواص و نکات اسفناج
اسفناج یکی از بهترین سبزیجات است که برای رفع کمخونی بسیار مفید و مقوی است. تنها نکته این است که اسفناج را نباید آبپز کنید. این سبزی را بهدقت پاک و شسته و سپس با دست خرد کنید، آن را در تابه ریخته و کمی روغن اضافه کرده و تفت دهید تا خواص آن از بین نرود.
اسفناج به تقویت چشم و افزایش بینایی کمک میکند. بنابراین مصرف آن در دوران نوجوانی و میانسالی بسیار مفید است. از این مواد مغذی دوری نکنید و تا زمانی که فصلش است، به میزان مناسب مصرف کنید، اما زیادهروی نکنید.
چراکه همانقدر که خاصیت دارد، میتواند مضر هم باشد. باید بدانید که زیادهروی در هر ماده غذایی ضرر دارد. پس تعادل بهترین گزینه است.
گردآوری شده توسط مجله ی رضیم
مریم امینی