رسپی
خورش تره : دستور تهیه خورش تره گیلانی (مرحله به مرحله)

“`html
خورش تره | دستور تهیه خورش تره
خورش تره در گیلان مورد استفاده قرار میگیرد و طعمی بسیار خوشمزه دارد. به قدری خوب است که میتوان آن را همسطح با خورش قرمه سبزی دانست.
این خورش در دیگر مناطق کشور هم تهیه میشود، ولی دستور پختش کمی متفاوت است. در ادامه، دستور پخت اصلی این خورش را برای شما آوردهایم. با ما همراه باشید.
دستور تهیه خورش تره با طعمی دلچسب
مواد لازم برای تهیه خورش تره
- ۲ قاشق غذاخوری برنج
- ۵۰۰ گرم سبزی (اسفناج بیشتر از همه، تره، جعفری، گشنیز، یک چهارم پیمانه نعناع، و یک چهارم پیمانه خالواش)
- ۳ تا ۴ حبه سیر
- ۲ عدد تخممرغ
- نصف پیمانه آب نارنج یا آبغوره
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
دستور تهیه خورش تره
- ابتدا برنج را با حدود دو لیوان آب در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته شود. میتوانید به جای برنج از آرد هم استفاده کنید.
- وقتی برنج نرم شد، مخلوط سبزیهای خرد شده را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا سبزیها بپزند و برنج کاملاً در آب حل شود.
- در حین پخت سبزیها، یک تابه بردارید. حبههای سیر را رنده کرده و با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید.
- حالا نعناع و خالواش خرد شده را به سیر اضافه کرده و سبزیها را با سیر تفت دهید تا طعم بگیرند و سرخ شوند. اگر خالواش در دسترس نبود، میتوانید به جای آن از نعناع بیشتری استفاده کنید.
- وقتی سبزی پخت و برنج هم خوب حل شد، مخلوط سیر و سبزیهای تفت داده شده را به خورش اضافه کرده و فلفل و نمک را هم به آن اضافه کنید.
- در این مرحله، چاشنی خورش که آب نارنج یا آبغوره است را اضافه کنید. این خورش نسبت به خورشهای دیگر ترشتر است، پس دقت کنید که چاشنی ترشی آن را بیشتر کنید.
- زمانی که آبغوره یا آب نارنج را اضافه میکنید، مواظب باشید تا طعم خورش خیلی ترش نشود.
- حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم کره هم به خورش اضافه کرده و بگذارید تا خورش جا بیفتد و آب آن کم شود.
- در ۱۰ دقیقه پایانی، تخممرغ را به خورش اضافه کنید. نحوه اضافه کردن تخممرغ به سلیقه خودتان بستگی دارد؛ میتوانید آن را جداگانه با کره داخل یک ماهیتابه بپزید و بعد به خورش اضافه کنید، یا اینکه زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید و مستقیماً داخل خورش بریزید و هم بزنید.
- زمانی که خورش جا افتاد و به روغن افتاد، غذای شما آماده است.
لذت آشپزی با رضیم :
دستور تهیه پخت خورش به آلو
دستور تهیه خورش آلو مسما شیک و مجلسی
دستور تهیه خورش کدو مسمایی با گوشت و بدون گوشت
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی