خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی (مرحله به مرحله)

“`html
خورش قیمه اسفناج با لوبیا چشم بلبلی
اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این مواد به بدن کمک میکنند تا از رادیکالهای آزاد که میتوانند آسیب برسانند، محافظت کند. این مواد در اسفناج و دیگر سبزیجات سبز تیره یافت میشوند. برخی از تحقیقات نشان میدهند که این ترکیبات میتوانند در برابر سرطانهایی مثل سرطان دهان، معده و مری مؤثر باشند.
بسیاری فکر میکنند که اسفناج مقدار زیادی آهن دارد، اما در واقع، در ۱۰۰ گرم اسفناج خام فقط ۲.۷۱ میلیگرم آهن وجود دارد. به همین دلیل، اسفناج منبع خوبی برای آهن نیست چراکه وجود اسید اکسالات در آن مانع جذب آهن میشود. اسفناج نسبت به سایر سبزیجات، فیبر بیشتری دارد و یک پیمانه آن حدود ۲۰ درصد فیبر دارد. این فیبر به جلوگیری از یبوست و بهبود فرآیند هضم غذا کمک میکند. همچنین، با کاهش قند خون و ایجاد حس سیری میتواند از پرخوری جلوگیری کند.
اسفناج دارای ویتامینهای C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم است که همگی به عنوان آنتیاکسیدانهای قوی عمل میکنند و به پیشگیری از مشکلاتی مانند پوکی استخوان، گرفتگی رگها و فشار خون بالا کمک میکنند. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامینهای A، K، D و E است و حاوی مواد معدنی خوبی نیز میباشد. اسفناج میتواند به قلیایی کردن بدن و کاهش اسیدیته خون کمک کند. همچنین برای کاهش تب مفید است و میتواند ورم روده کوچک و ورم ریه را کاهش دهد. اسفناج ملین است و به رفع یبوست کمک میکند. به کمک مادهای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسهیل میکند و معده را تحریک میکند.
مواد لازم :
گوشت : 200 گرم
اسفناج خام : 400 گرم
لوبیا چشم بلبلی : ⅕ پیمانه
پیاز خرد شده : نصف لیوان
شنبلیله : 1 قاشق غذا خوری
روغن : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت :
گام 1: پیاز خرد شده را در روغن تفت میدهیم و وقتی که نرم شد کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم.
گام 2: گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و در پیاز تفت میدهیم.
گام 3: وقتی گوشت تغییر رنگ داد، مقداری آب به آن اضافه میکنیم تا با حرارت ملایم بپزد.
گام 4: لوبیا را جداگانه با مقداری زردچوبه میپزیم.
گام 5: اسفناج را خرد کرده و بخارپز میکنیم و سپس با یک قاشق غذاخوری شنبلیله در پیاز تفت میدهیم.
گام 6: حالا همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کاملاً خوب بپزد.
منبع : غذالند