خورش ماشو یا گل گندم (مرحله به مرحله)

“`html
خورش ماشو یا گل گندم
در گلستان، خورشتی داریم که شبیه این غذاست، اما سبزی آن اسفناج است که به آن خورش ماش پتی یا ماش و اسفناج میگویند. در اینجا میخواهیم چند خاصیت خوب ماش را بگوییم تا شما بیشتر به این غذا علاقهمند شوید.
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. هرچند که زادگاه اصلیاش ایران است، اما روز به روز کمتر از آن استفاده میشود و در حال فراموش شدن است. شاید با دانستن خواص زیادش، بیشتر به مصرف آن علاقهمند شوید. این دانه غنی، شامل بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد؛ یعنی مفید است و چاقکننده نیست.
به همین دلیل، بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفتهای یک بار از ماش استفاده کنید، زیرا هضم آسانی دارد و نفخ ایجاد نمیکند. همچنین به علت داشتن ویتامین A و D میتواند نیاز بدن را تأمین کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است. اگر کلسترول خون شما بالا است، استفاده از ماش را به شما پیشنهاد میکنیم. دانههای ماش دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر بوده که مفیدند. ماش و سایر حبوبات شامل مادهای به نام مهارکننده پروتئاز هستند که میتوانند در برابر سرطان سینه محافظت کنند.
این ماده میتواند تقسیم سلولهای سرطانی را کند کند و از تشکیل تومور جلوگیری نماید. ماش همچنین دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت پیشنهاد میشود. در واقع، مصرف ماش هیچگونه محدودیتی ندارد، اما کسانی که به نقرس یا اسیداوریک مبتلا هستند، باید مصرف مواد غذایی پروتئینی با پورین گیاهی را محدود کنند. بهتر است این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف شود. یادتان باشد که استفاده از ماش به شکل جوانه خواص آن را چندین برابر میکند، زیرا روند جوانه زدن کمک میکند تا همه مواد مغذی، به ویژه آهن، در دسترس باشد؛ بنابراین برای مبتلایان به کمخونی بسیار مفید است.
مواد لازم:
سیبزمینی متوسط: 2 عدد
ماش: 1 پیمانه
لوبیا: نصف پیمانه
قلم گوسفندی: چند تکه
پیاز متوسط: 1 عدد
سبزی گل گندم: 300 گرم
روغن: به مقدار لازم
آرد: 1 قاشق غذاخوری
رب: 1 قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
مراحل پخت :
گام 1: قلم گوسفندی و لوبیا را در ظرفی بریزید، کمی آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود.
گام 2: سپس ماش را اضافه کنید و منتظر بمانید تا همه مواد کاملاً پخته شوند.
گام 3: بعد از پختن، گل گندم خرد شده و سیبزمینی نگینی خرد شده را به مواد اضافه کنید.
گام 4: در ظرف دیگری، آرد و پیاز را در روغن تفت دهید و سپس رب، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
گام 5: در نهایت، آرد و پیاز تفت داده شده را به مواد اصلی اضافه کنید.
گام 6: بعد از 30 دقیقه، حرارت غذا حاضر است.
منبع: غذالند