خیارشور را کجا نگهداری کنیم؟ + ترفندهای ماندگاری

“`html
خیارشور درست کردن کار سختی نیست، اما نگهداری از آن کمی مشکل است. برای اینکه بتوانید خیارشورهای زیاد را مدت طولانی سالم و ترد نگه دارید، باید نکاتی را رعایت کنید که در این مقاله از مجله رضیم به آنها اشاره میکنیم.
خیارشور یکی از چاشنیهای محبوب است که برای نگهداری درست آن باید به مکان و روش نگهداری آن توجه کنید. در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
۱- نگهداری در یخچال
بهترین جا برای نگهداری خیارشور، یک محیط خنک است. بنابراین همیشه سعی کنید آن را در یخچال قرار دهید تا از آلودگی و همچنین کاهش کیفیت و تردی آن جلوگیری کنید.
اگر نمیتوانید خیارشور را در یخچال بگذارید، باید آن را به سرعت مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: جادوی سبزیهای خشک در تهیه خیارشور ترد و خوشطعم
۲- از نمک دریایی استفاده کنید
نمک یکی از عواملی است که ممکن است باعث خرابی خیارشور شود. بنابراین بهتر است از نمک دریایی هنگام تهیه استفاده کنید. نمکهای معمولی به خاطر افزودنیهایی که دارند میتوانند مانع از تخمیر خوب شوند.
بیشتر بخوانید: چاشنیها و ادویههای خیارشور چیست؟
۳- سرکه را به اندازه اضافه کنید
وجود سرکه یکی از دلایل ماندگاری خیارشور است. حتماً از سرکههای باکیفیت استفاده کنید. به طور کلی برای هر ۱۴ لیوان آب، یک لیوان سرکه کافی است.
بیشتر بخوانید: اگر خیارشور خیلی شور شد چکار کنیم؟
بیشتر بخوانید: با این روش قارچ را تا یک سال بدون سیاه شدن نگهداری کنید
۴- گل خیار را دور بریزید
گل خیار ممکن است باعث ایجاد کپک شود، بنابراین هنگام آماده کردن خیارها حتماً گل را جدا کنید تا باعث نرمی یا لزج شدن خیارشور نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گل کلم و موسیر
۵- محلول آب و نمک درست کنید
یکی از اشتباهات رایج در تهیه خیارشور، اضافه کردن نمک و آب جداگانه است. ابتدا باید نمک و آب را در یک ظرف جدا ترکیب کنید و سپس محلول نمکی را به خیارشورها اضافه کنید.
اندازه مناسب نمک ۲ قاشق غذاخوری به ازای هر لیتر آب است. استفاده به اندازه از نمک نه تنها طعم خیارشورها را بهتر میکند، بلکه ماندگاری آنها را نیز افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: چکار کنیم خیارشور پوک نشود
۶- دور ظرف را ببندید
یکی از دلایل خراب شدن و کپک زدن خیارشورها، ورود هوا به داخل ظرف است. برای جلوگیری از این اتفاق، در ظرف خیارشور را با یک پارچه یا کیسه محکم ببندید تا هوا داخل آن نشود.
یک راه دیگر هم استفاده از بطری نوشابه به عنوان ظرف نگهداری است. حتماً از خیارهای ریز استفاده کنید تا مشکل نداشته باشید.
بیشتر بخوانید: با پوست تخممرغ، دیگر نگران پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن نباشید
۷- از آب ولرم استفاده کنید
دمای آبی که برای تهیه خیارشور استفاده میشود اهمیت دارد. آب خیلی گرم یا خیلی سرد میتواند باعث خراب شدن خیارشور شود. بنابراین از آب ولرم استفاده کنید که دما را با انگشتانتان حس کنید.
بیشتر بخوانید: ۴ نکته در مورد رب گوجهفرنگی که کمتر کسی میداند
۸- خیارشور را هم بزنید
یکی دیگر از روشهای نگهداری سالم خیارشور، هم زدن آن است. هر چند روز یکبار با اطمینان از محکم بودن در ظرف، آن را به خوبی تکان دهید تا خیارشورها از حالت بیحرکت خارج شوند.
در این مقاله از مجله رضیم، بهترین مکان برای نگهداری خیارشور و روشهای درست نگهداری آن را بررسی کردیم. امیدواریم با رعایت نکات گفته شده، مدت زمان نگهداری این چاشنی خوشمزه را افزایش دهید.