درمان سرفه با پرتقال و نمک ، روشی سریع و بی دردسر (2 نکته مهم)

درمان سرفههای خشک با پرتقال و نمک
بعضی از افراد وقتی فصلها یا آب و هوا تغییر میکند، دچار گلو درد و سرفههای خشک میشوند. سرفههای خشک سرفههایی هستند که بدون خلط رخ میدهند و معمولاً با سوزش و درد در گلو همراه هستند. این نوع سرفه ممکن است به دلیل سرماخوردگی یا خشکی هوا ایجاد شود. برای درمان این سرفهها میتوانید از روشهای خانگی استفاده کنید. یکی از این درمانها، استفاده از معجون پرتقال بخارپز و نمک است که به تسکین سرفه کمک میکند. در این مقاله، به بررسی این روش درمانی خواهیم پرداخت.
پرتقال و نمک یک ترکیب مناسب برای درمان سرفههای خشک است. بعد از مصرف این معجون، انتظار میرود علائم اصلی مانند سرفه، خشکی دهان، سوزش و درد گلو کاهش یابد. این درمان برای سرفههای خشک مؤثر است، اما برای سرفههایی که نشانههایی مانند سرما، لرز، درد شدید گلو و خلط سفید و شفاف دارند، توصیه نمیشود. پرتقالهای بخارپز تأثیر خاصی بر سرفههای ناشی از خشکی ریه دارند. چون پرتقالها بخارپز میشوند، روغنهای پوستشان نیز از بین میرود. همچنین، این معجون خاصیت مرطوبکنندهای برای ریهها دارد.
لطفاً توجه داشته باشید که این درمان خانگی وضعیت را بدتر نمیکند، اما به درمان سرماخوردگی، تب و دیگر علائم شدید کمک نخواهد کرد.
فواید پرتقال و پوست آن
پرتقال یکی از بهترین و مغذیترین مرکبات است که از دیرباز در فصل سرما برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود. پرتقال سرشار از ویتامین C است. بر اساس تحقیقات انجام شده، در 100 گرم پرتقال حدود 135 میلیگرم ویتامین C وجود دارد. این ویتامین خاصیت ضد سرطانی دارد و میتواند از بروز سرطان لوزالمعده جلوگیری کند. علاوه بر این، پوست پرتقال نیز فواید زیادی دارد.
در پوست پرتقال دو عنصر وجود دارد که میتواند به کاهش سرفه و خلط کمک کند. یکی از آنها نوسکاپین (Noscapine) یا نارکوتین (Narcotine) است و دیگری روغن لیمونن (Limonene) که به روغن پرتقال نیز معروف است. نارکوتین یک عنصر ضد سرطانی به شمار میرود و در بسیاری از داروها برای درمان سرفه استفاده میشود. روغن پوست پرتقال یا لیمونن میتواند تأثیر زیادی در کاهش سرفه و خلط داشته باشد. مرکبات مشابه مانند لیمو و نارنگی نیز حاوی این عنصر هستند. از این روغن در بخور استفاده میشود.
مواد لازم
پرتقال یک عدد (به ازای هر نفر)
نمک یک تا یک و نیم قاشق چای خوری
روش تهیه
پرتقال را به مدت 20 دقیقه در آب نمک بخیسانید. (برای 1 فنجان آب، 1 قاشق چایخوری نمک کافی است.)
بالای پرتقال (حدود 2 سانتیمتر از نقطه بالایی) را مثل یک درپوش برید.
با استفاده از یک چنگال، چندین سوراخ در داخل پرتقال ایجاد کنید یا چند تکه کوچک از میوه آن را با چاقو بردارید.
حدود یک تا یک و نیم قاشق چایخوری نمک را درون پرتقال و در قسمتی که سوراخ ایجاد کردهاید، بریزید.
بالای پرتقال را که برش زدهاید دوباره روی پرتقال بگذارید و با چند خلال دندان آن را ثابت کنید.
پرتقال را در یک کاسه خالی قرار دهید.
کاسه را به مدت 15 تا 20 دقیقه در یک بخارپز قرار دهید. توجه کنید که بخار باید به صورت غیرمستقیم باشد. اگر بخارپز ندارید، میتوانید کاسه را روی کتری در حال جوش قرار دهید.
بعد از اینکه پرتقال کمی خنک شد، محتویات داخل آن را بخورید. (پوستها را نخورید). همچنین آبی که در کاسه جمع میشود را نیز بنوشید.
به این نکات ضروری توجه داشته باشید
آب جمع شده درون کاسه را حتماً نوش جان کنید تا درمان سرفه کامل شود. اگرچه طعم آن کمی تلخ و شور است، اما بسیار مفید است.
اجازه ندهید پرتقال خیلی سرد شود و آن را گرم مصرف کنید زیرا هر چه پرتقال گرمتر باشد، تأثیر آن در درمان سرفه بیشتر خواهد بود.
از خوردن پوست پرتقال خودداری کنید.
از
از دادن پرتقال و نمک به کودکان زیر 3 سال خودداری کنید. با توجه به اینکه حجم نمک زیاد است، ممکن است بدن آنها نتواند مقدار بالای نمک را خوب تجزیه کند.
بهتر است پرتقال بخارپز با نمک را فقط به مدت 5 روز مصرف کنید. این مدت زمان به آرامی علائم سرفه را کاهش میدهد. استفاده بیش از حد از آن ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و سرفه را بیشتر کند. همچنین، ممکن است باعث ناراحتی و سوزش معده نیز شود.
به دلیل حجم بالای نمک، این درمان به افرادی که فشار خون بالا دارند توصیه نمیشود.
استفاده زیاد از نمک خیلی مضر است و نمک زیاد در بیماران مبتلا به برونشیت، سرفهها را تشدید میکند.
اگر بعد از مصرف پرتقال و نمک بخارپز، سرفه شما همچنان ادامه داشت یا حتی بدتر شد، به پزشک مراجعه کنید.
دفعه بعد که شما یا یکی از نزدیکانتان سرفه کردید، میتوانید این درمان را امتحان کنید. البته استراحت کافی، نوشیدن عسل با آبلیمو و غرغره نمک نیز مفید است!
منبع : عطارک