درون بدن را در بهار، خانه تکانی کنید (2 نکته مهم)

“`html
بهار زمانی است که سبزیجات و میوههای تازه و متنوعی به بازار میآید. خوردن این خوراکیها در این فصل میتواند به پاکسازی بدن و بهبود سلامت کمک کند.
به گزارش مهر، بهار آمد و انواع میوهها و سبزیجات تازه را با خود آورد. در اینجا 6 نوع خوراکی به شما معرفی میکنیم که میتواند به تنوع رژیم غذایی شما کمک کند و برای سلامتی مفید باشد.
مارچوبه
این گیاه خوشمزه و نازک به مدت خیلی طولانی یک خوراکی خاص بوده و به عنوان غذایی لوکس شناخته میشده است. یک پیمانه مارچوبه میتواند بیش از نیمی از نیاز روزانه شما به ویتامین K را تأمین کند. این ویتامین برای لخته شدن خون و حفظ سلامت استخوانها بسیار مهم است.
مارچوبه همچنین منبع خوبی از آهن است و به تقویت استخوانها، موها و ناخنها کمک میکند. میتوانید مارچوبه را بخارپز کنید یا سرخ کرده و در سالاد یا املت برای شام استفاده کنید.
اسفناج
این برگهای سبز و خوشمزه میتوانند بدن شما را به خوبی تغذیه کنند. اسفناج به ویژه برای سلامتی چشمها مفید است. این خوراکی غنی از آنتی اکسیدانهایی مانند بتا-کاروتن و ویتامین C و E است که میتوانند از آسیب به چشمها جلوگیری کنند.
اسفناج همچنین دارای دو ماده مقوی به نامهای لوتین و زئازانتین است که از شبکیه چشم محافظت میکنند. میتوانید برگهای جوان اسفناج را با کاهو مخلوط کرده و یک سالاد خوشمزه درست کنید.
توت فرنگی
این میوه خوش آب و رنگ، یکی از بهترین منابع ویتامین C است. ویتامین C به پوست شما در تولید کلاژن کمک میکند، که به جوان ماندن پوست کمک میکند. توت فرنگی همچنین کمکالری و کمقند است، که میتواند به دیابت کمک کند. شما میتوانید این میوه را برای صبحانه با غلات یا خامه میل کنید.
رازیانه
این سبزی بهاری سرشار از پتاسیم است و برای سلامت قلب بسیار مفید است. رازیانه طعمی شیرین و جذاب دارد و برای رژیم غذایی شما به عنوان یک چاشنی عالی است.
مصرف پتاسیم به بدن کمک میکند تا نمک اضافی را از خود دفع کند و در نتیجه فشار خون را کاهش دهد، به ویژه برای کسانی که فشار خون بالا دارند. میتوانید قسمت کروی شکل و کمی ترد این سبزی را خام یا پخته شده مصرف کنید، یا برگهایش را به غذاهای مختلف اضافه کنید.
تره فرنگی
تره فرنگی غنی از ترکیبات ضدسرطانی است. بنابراین، اضافه کردن این سبزی به رژیم غذایی به شما کمک میکند تا از بیماریهای خطرناک پیشگیری کنید. مانند سایر سبزیجات بهاری، تره فرنگی میتواند به راحتی در وعدههای غذایی هفتگی شما گنجانده شود.
“`
گیاهان خانواده پیازدار، وقتی که تره فرنگی را خرد کنید، میتوانند مواد گوگردی تند را آزاد کنند و یک مادهای که ممکن است در جلوگیری از سرطان موثر باشد را در اختیار شما قرار دهند.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان دادهاند که موادی که در پیازها وجود دارد، میتوانند مواد سرطانزا را از کار بیندازند و رشد سلولهای سرطانی را کند کنند.
علاوه بر این، مطالعات دیگری نشان میدهند کسانی که به طور مرتب از پیازها (از جمله تره فرنگی) استفاده میکنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع مختلف سرطان هستند. اگر میخواهید از فواید تره فرنگی بهرهمند شوید، میتوانید از این گیاه مفید در تهیه یک سوپ خوشمزه استفاده کنید.
نخود فرنگی
نخود فرنگی تازه و شیرین، یک خوراک خوشمزه است. این گیاه در فصل بهار و برای مدت کوتاهی رشد میکند و عمر طولانی ندارد. بنابراین پیدا کردن نخود فرنگی تازه در بهار یک فرصت خوب به حساب میآید. یک پیمانه نخود فرنگی شامل 115 کالری و بیش از 7 گرم فیبر، به ویژه فیبرهای قابل حل که به کاهش کلسترول کمک میکند، است.
در واقع، تحقیقات نشان دادهاند که مصرف روزانه 5 تا 10 گرم بیشتر از فیبرهای قابل حل میتواند کلسترول بد (LDL) را بین 3 تا 5 درصد کاهش دهد.
نخود فرنگی پخته میتواند به عنوان یک ماده دلپذیر در سالاد ماکارونی یا در کنار روغن زیتون با برگهای نعنا و لیمو ترش سرو شود.
منبع:همشهری آنلاین