در سیزده به در ۱۴۰۳ چه غذاهایی بخوریم؟

“`html
سیزده به در یکی از زیباترین و پرهیجانترین روزهای سال و روز آخر تعطیلات نوروز است. در این روز، خانوادهها و فامیلها دور هم جمع میشوند و به دل طبیعت میروند تا روزی خاطرهانگیز برای خود و عزیزانشان بسازند.
به جز تفریحات و سرگرمیهای جذاب مانند گره زدن سبزهها و بازیهای گروهی در طبیعت، غذاهای مخصوص سیزده به در هم هیجان این روز را بیشتر میکند. اگر به دنبال غذاهای ویژه برای این روز هستید، این مطلب از رضیم بلاگ را از دست ندهید.
در سیزده به در چه غذاهایی بخوریم؟
در ادامه شما را با لیستی کامل از غذاهای سیزده به در و طرز تهیه آنها آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
۱- کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از مهمترین غذاهای ایرانیهاست که به نوعی نماد ایران نیز شناخته میشود. این غذای خوشمزه در دنیا شهرت دارد و به جرات میتوان گفت همهی ایرانیها در طبیعت از خوردن آن لذت میبرند.
کباب کوبیده را میتوان با گوشتهای مختلف مثل گوشت گوسفند، گوشت گاو یا مرغ (کوبیده مرغ) تهیه کرد و همراه با پیاز، گوجه و فلفل کبابی سرو نمود.
مراحل تهیه کباب کوبیده
مراحل تهیه کباب کوبیده به شرح زیر است:
- اولین و مهمترین قدم انتخاب گوشت و آمادهسازی آن است. برای تهیه یک کباب کوبیده خوشمزه بهتر است از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید و میتوانید کمی چربی هم به آن اضافه کنید.
- ادویهها را قبل از چرخ کردن گوشت به آن اضافه کنید تا به خوبی با گوشت مخلوط شوند. همچنین سعی کنید کباب کوبیده کمی نمکدار باشد.
- پیازها را پوست بگیرید و ریز رنده کنید. اگر ممکن باشد، از بلندر استفاده کنید تا پیاز به صورت پوره درآید. اندازه و ریز بودن پیاز در کیفیت کباب بسیار مؤثر است.
- پس از ریز کردن پیاز، آن را در آبکش بریزید و با دست فشار دهید تا آب آن خارج شود. آب پیاز را کنار بگذارید و باقیمانده را در یک ظرف مناسب بریزید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه ایرانی روی لینک رسپی کباب کوبیده کلیک کنید.
۲- جوجه کباب زعفرانی
جوجه کباب، یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و بسیار محبوب ایرانی است که معمولاً در پیک نیکها و به ویژه در سیزده به در با دستورها و طعمهای مختلف تهیه میشود و به همراه برنج یا نان سرو میگردد.
این غذا همچنین یکی از مرسومترین کبابهای ایرانی است که در مهمانیها هم حاضر است و تهیه آن خیلی سریع انجام میشود.
مراحل تهیه جوجه کباب
مراحل تهیه جوجه کباب زعفرانی به شرح زیر است:
- ابتدا سینهی مرغ را به قطعات هم اندازه برش بزنید و سپس زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
- پیاز را ریز خرد کنید. پیاز به از بین بردن بوی زهم مرغ و مزهدار کردن آن کمک میکند. سپس آویشن و پیاز خرد شده را به مرغ اضافه کنید.
- سیر را به قطعات بزرگ خرد کرده و به مرغها اضافه کنید. اضافه کردن سیر بستگی به سلیقه شما دارد.
- فلفل دلمه را خرد کرده و به مواد اضافه کنید. میتوانید فلفل قرمز، فلفل سیاه و سس خردل را هم به مخلوط اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای محبوب روی لینک رسپی جوجه کباب زعفرانی کلیک کنید.
۳- آش رشته
آش رشته یکی از غذاهای سنتی ما ایرانیهاست…
“““html
که در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی تهیه میشود. اما به طور کلی اصول درست کردن آش رشته تقریباً یکسان است. فراموش نکنید که خوشمزگی آش رشته به کشک فراوان به همراه رشته آشی و پیاز داغ زیاد بستگی دارد.
ناگفته نماند که اگر در روز سیزده به در روزه هستید نیز آش رشته گزینه مناسبی برای وعده افطاری است. زیرا بعد از تحمل مدتی گرسنگی و خالی بودن طولانی مدت معده، بهتر است که ابتدا غذایی سبک همچون آش رشته وارد معده شود و سپس سراغ غذای اصلی بروید.
مراحل تهیه آش رشته
مراحل تهیه آش رشته به شرح زیر است:
- حبوبات را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل از پخت آش با آب ولرم خیس میکنیم. (چند مرتبه آب آنها را عوض میکنیم).
- بعد از اتمام زمان گفته شده، هرکدام را جداگانه میپزیم؛ بعد از پخت همهی حبوبات را آبکش میکنیم، به جز عدس که به همراه آب به آش اضافه میشود.
- قابلمهای بزرگ که بیشتر از حجم مواد جا داشته باشد انتخاب میکنیم و نصف آن را آب میریزیم و روی شعله قرار میدهیم. اجازه میدهیم که آب به جوش بیاید.
- تا زمانی که آب جوش بیاید، ۲ سوم پیازهایی که خلالی خرد کردهایم را سرخ میکنیم. زمانی که پیازها سبک شدند، چند برش سیر و ادویهها را به جز نمک به آن اضافه میکنیم و به همراه پیاز تا زمان آزاد شدن عطر ادویه، تفت میدهیم.
برای ادامه رسپی این پیش غذای خوشمزه و پرطرفدار روی لینک رسپی آش رشته کلیک کنید.
۴- سالاد الویه
اگر حوصله آشپزی در طبیعت را ندارید، بهترین گزینه برای غذای روز سیزده به در، سالاد الویه است. این غذای ساده و خوشمزه را میتوانید با چند قلم مواد اولیه ساده و در دسترس در مدت زمان کوتاهی در خانه به صورت ساندویچی آماده کنید و در دل طبیعت نوش جان کنید.
مراحل تهیه سالاد الویه
مراحل تهیه سالاد الویه به شرح زیر است:
- ابتدا سینه مرغ را با یک پیاز متوسط، یک استکان آب و نمک بپزید. بعد از پخته شدن، آن را به صورت نازک و ریز ریز کنید.
- در مرحله دوم، سیبزمینی را بپزید، پوست بکنید و به قطعات کوچک خرد کنید. (میتوانید از رنده درشت هم استفاده کنید که کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد).
- بعد از اینکه سیبزمینیها پخته و ریز شد، تخممرغها را به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. بعد از پختن، پوست آنها را بکنید و ریز کنید و به سیبزمینیها اضافه نمایید.
برای ادامه رسپی این غذای راحت و لذیذ برای سیزده به در روی لینک رسپی سالاد الویه کلیک کنید.
۵- لوبیا پلو مجلسی
لوبیا پلو یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که از مهمترین مواد اصلی آن میتوان به لوبیا سبز، گوشت چرخ کرده یا خورشتی، رب گوجهفرنگی و ادویهجات اشاره کرد.
لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده در سیزده به در طرفداران زیادی دارد، اما میتوان آن را با گوشت خورشتی، گوشت مرغ و حتی بدون گوشت نیز تهیه کرد. بنا به نوع ذائقه و سلیقه خود، میتوانید هر یک از این گزینهها را انتخاب کنید.
مراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکهای
مراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت تکهای به شرح زیر است:
- در مرحله اول، برنج را تمیز کرده و بشویید. با مقداری آب بخیسانید و سپس به مرحله بعد بروید.
- در مرحله بعدی پیاز و سیر را آماده کنید. آنها را شسته و پوست بکنید و سپس با میکسر یا خردکن به شکل پوره تبدیل کنید.
- رنده یا چاقو به صورت ریزی خرد کنید.
- حال درون قابلمهای که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. پیازها و سیر پوره شده را به قابلمه بیفزایید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
- اکنون به سراغ گوجه فرنگی روید. گوجه فرنگی را بشویید و کلاهک سبز آن را جدا سازید. حال با کمک رنده، میکسر یا خردکن آن را به شکل پوره تبدیل کنید. پوره گوجه فرنگی را کنار گذارید و به سراغ مرحله بعدی روید.
“““html
برای ادامه رسپی این غذای خوشعطر و لذیذ، روی لینک رسپی لوبیا پلو کلیک کنید.
۶- شوید پلو با مرغ
شوید پلو، یکی از غذاهای خوشمزه و عالی برای سیزده به در است و شما میتوانید آن را بدون مرغ نیز درست کنید و به همراه ماست میل کنید.
این غذا طرفداران زیادی دارد و طرز تهیهاش سخت نیست. فقط با چند ماده ساده مانند برنج، سینه مرغ، شوید تازه یا خشک، زعفران دم کرده، و پیاز قابل تهیه است.
مراحل تهیه شوید پلو با مرغ
مراحل تهیه شوید پلو با مرغ به شرح زیر است:
- ابتدا پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت خلالی برش بزنید. سپس داخل قابلمه مناسبی کمی روغن بریزید و شعله گاز را روشن کنید. زمانی که روغن کمی داغ شد، پیازها را اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- زمانی که پیاز کمی تغییر رنگ داد، نمک، زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و مجدداً هم بزنید تا ادویه با پیاز کمی تفت زده شود. سپس رب را اضافه کنید و آن را در روغن خوب هم بزنید و سرخ کنید.
- در این مرحله در ظرفی جدا مقدار کمی روغن بریزید و بعد از داغ شدن، تکههای مرغی که از قبل خوب شستهاید (بدون پوست) را داخل روغن داغ کمی سرخ کنید تا بوی زشتی مرغ گرفته شود.
- مرغ سرخ شده را به مخلوط پیاز، ادویه و رب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به هم مخلوط شوند. در این زمان هویج را که از قبل شسته و پوست گرفتهاید را چهار قاچ کرده و به مرغ اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی شوید پلو با مرغ کلیک کنید.
۷- ساندویچ مرغ تنوری
ساندویچ مرغ تنوری با دیگر ساندویچهای مرغ متفاوت است. این ساندویچ به شکل اسلایدر تهیه میشود و میتوانید آن را با مواد مختلفی مثل پنیر پیتزا، قارچ، سینه مرغ، فلفل دلمه، نان اسلایدر، و پنیر ورقهای گودا درست کنید و نوش جان کنید.
مراحل تهیه ساندویچ مرغ تنوری
مراحل تهیه ساندویچ مرغ تنوری به شرح زیر است:
- ابتدا قارچهای ورقهای شده را در مقداری روغن داخل ماهیتابه با حرارت بالا تفت میدهیم. بعد از اینکه قارچها کمی سرخ شدند، آنها را به ظرفی دیگر منتقل میکنیم. سپس پیاز نگینی شده را داخل همان ماهیتابه تفت میدهیم تا کمی سبکتر شود.
- وقتی پیاز کمی سبک شد و عطرش بلند شد، سینه مرغ را که به شکل مکعبی خرد کردهایم به آن اضافه میکنیم و هر دو را تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد و کمی بپزد.
- در این مرحله، سیر رنده شده و ادویهها مانند پودر جوز هندی، پاپریکا، آویشن، نمک و فلفل را به ترکیب مرغ و پیاز اضافه میکنیم و مواد را کمی هم میزنیم.
- پس از کمی هم زدن، مواد را به کنار ماهیتابه منتقل کرده و فلفل دلمهای نگینی شده را در گوشهی ماهیتابه میریزیم تا بهتر تفت بخورد. بعد از تفت خوردن فلفلها، قارچهای سرخ شده را به آن اضافه کنیم و مجدداً کمی تفت میدهیم.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و پرطرفدار، روی لینک رسپی ساندویچ مرغ تنوری کلیک کنید.
۸- آش ترش
با اینکه آش رشته محبوبترین و پرطرفدارترین آش ایرانی برای سیزده بدر است، ولی
“““html
نباید از آش ترش غافل شوید. اگر به طعمهای ترش علاقه دارید، این آش انتخاب خوبی برای شماست. آش ترش میتواند به عنوان یک میانوعده خوشمزه در سیزدهبدر باشد که میتوانید آن را با نان سرو کنید.
مراحل تهیه آش ترش
مراحل تهیه آش ترش به صورت زیر است:
- ابتدا حبوبات را خیسانده و تمیز کنید. لوبیا چیتی، نخود، باقالی و برنج را با آب سرد بشویید و هرکدام را جداگانه با آب بخیسانید. برای کاهش نفخ حبوبات، هر چند ساعت یک بار آب آنها را عوض کنید.
- سپس به سبزیجات بپردازید. برگهای زرد و پلاسیده را جدا کرده و برگهای تازه را در ظرفی بریزید. آب سرد به آن اضافه کنید و ۵-۱۰ دقیقه صبر کنید. بعد از این زمان، سبزیها را آبکش کنید.
- ab Al-A asd و درون آبکش بگذارید. سپس با یک چاقوی تیز یا خردکن، سبزیها را خرد کنید. سبزیهای مورد نیاز شامل تره، جعفری، گشنیز، نعنا و اسفناج است که به اندازه مساوی باشند.
- در یک قابلمه مناسب، لوبیا چیتی، نخود و باقالی را با آب کافی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید ۳۰-۴۰ دقیقه بپزند.
برای ادامه طرز تهیه این آش خوشمزه، روی لینک رسپی آش ترش کلیک کنید.
۹- باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با ماهیچه در گذشته غذای محبوب پادشاهان بوده و به مرور به سفرههای مردم عادی نیز آمده است. این غذا برای مهمانیها و دورهمیها مناسب است و گزینه خوبی برای ناهار سیزدهبدر به حساب میآید. طرز تهیه آن پیچیده نیست، اما نکات ریز آن را در ادامه توضیح خواهیم داد.
مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه
مراحل تهیه باقالی پلو با ماهیچه به صورت زیر است:
- ابتدا در ظرفی مناسب ۳ پیمانه برنج و آب بگذارید تا خیس بخورد. سپس در یک قابلمه دیگر، ۱۰ عدد پیاز بزرگ خلال شده را با ماهیچه تفت دهید.
- سپس ۴ حبه سیر، ۶ تکه چوب دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط پیاز و ماهیچه اضافه کرده و آب کافی بریزید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید ۳ ساعت و نیم با حرارت کم پخته شود.
- در همین حین، در قابلمهای دیگر آب ریخته و روی حرارت قرار دهید. وقتی آب به جوش آمد، مقداری نمک، ۲ پیمانه باقالی و بعد از ۵ دقیقه، شوید و سپس ۳ پیمانه برنج را اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد آماده شوند و سپس برنج را آبکش کنید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای لذیذ، روی لینک رسپی باقالی پلو با ماهیچه کلیک کنید.
۱۰- استانبولی پلو (دمی گوجه)
استانبولی یا دمی گوجه فرنگی یک غذای سنتی با برنج است که از ترکیه به فرهنگ ایرانیها وارد شده است. این غذا معمولاً با ماست و سالاد شیرازی سرو میشود و ترکیب بینظیری برای ناهار خانوادگی سیزدهبدر است.
برای تهیه این غذا به مواد اصلی مانند گوشت چرخ کرده یا بدون استخوان، برنج، گوجه فرنگی و پیاز نیاز دارید. درست کردن آن زمان زیادی نمیبرد و کار سختی هم نیست.
مراحل تهیه
“““html
استانبولی پلو
مراحل تهیه استانبولی پلو به شرح زیر است:
- در مرحله اول برنج را به خوبی از هرگونه ناخالصی پاک کنید و با آب ولرم بشویید.
- سپس گوجهفرنگیها را بشویید و آنها را رنده کنید یا آب آنها را بگیرید. گوجههای رنده شده را با آبشان به برنجها در یک قابلمه مناسب اضافه کنید. مقدار آب باید به اندازه نصف بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد.
- اکنون نوبت اضافه کردن نمک است. بعد از اضافه کردن نمک، آب برنج را بچشید و مواظب باشید که برنج خیلی شور نشود. چون برنج به صورت کتهای درست میشود، دقت در مقدار نمک ضروری است. بهتر است کمی کمی نمک اضافه کنید تا به مقدار مناسب برسید.
- سپس ۳ تا ۴ قاشق روغن به قابلمه برنج اضافه کنید و بگذارید تا برنج به مدت یک تا دو ساعت خیس بخورد.
- حالا نوبت به آماده کردن گوشت میرسد. ابتدا گوشت را تمیز کرده و بشویید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص، روی لینک رسپی استانبولی پلو کلیک کنید.
۱۱- آش دوغ لری
غذاهای سنتی هر منطقه، نمایانگر فرهنگ و سلیقه آنجا هستند. امتحان کردن این غذاها، فرصتی برای شناخت فرهنگ آن منطقه به ما میدهد. آش دوغ لری که به نام آش دوغ بختیاری هم شناخته میشود، از غذاهای مخصوص سیزده به در لرستان است و طرفداران زیادی دارد.
مراحل تهیه آش دوغ لری
مراحل تهیه آش دوغ لری به شرح زیر است:
- ابتدا نخود و لوبیا را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب خیس کنید. این کار کمک میکند تا نفخ حبوبات گرفته شود و آش شما خوشمزهتر شود. صبح روز بعد، آب ظرفهای نخود و لوبیا را خالی کرده و حبوبات را در دو قابلمه جداگانه با آب سرد بریزید.
- قابلمهها را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید حبوبات به مدت ۲ الی ۳ ساعت بپزند تا نرم شوند. وقتی حبوبات پخته شدند، آنها را از قابلمه خارج کرده و آبکش کنید.
- در این مرحله، سبزی آش را که از قبل آماده کردهاید با آب سرد خوب بشویید تا تمیز شود. سپس آنها را با چاقو خرد کنید.
- پس از پختن حبوبات، آنها را به همراه سبزی آش به آب جوش داخل قابلمه اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید. سبزیها را هم بزنید تا از هم جدا شوند و رنگ آنها تغییر کند. اجازه دهید سبزیها با حرارت ملایم بپزند تا کاملاً نرم شوند.
- هنگامی که سبزی آش در حال پختن است، میتوانید گوشت چرخ کرده را آماده کنید. برای این کار، پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملاً بگیرید. سپس، پیاز رنده شده را با زردچوبه، نمک و فلفل به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و خوب ورز دهید تا گوشت در آش از هم جدا نشود.
برای ادامه رسپی این غذای اصیل و محبوب، روی لینک رسپی آش دوغ لری کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم، فهرستی متنوع از غذاهای مخصوص سیزده به در را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتماً یکی از این غذاهای خوشعطر و لذیذ را تهیه کنید و لذت این روز پرهیجان و به یاد ماندنی را چندین برابر کنید.