دستور تهیه آب دوغ خیار سنتی و مزه دار مخصوص ظهر های گرم تابستان (مرحله به مرحله)

“`html
فواید آب دوغ خیار + دستور تهیه آن
آب دوغ خیار یک غذای راحت، سالم و سبک است که به راحتی هضم میشود. این غذا به خاطر طبع خنکی که دارد، عطش را خوب برطرف میکند و از خستگی ناشی از گرما میکاهد. با توجه به موادی که در تهیه این غذا استفاده میشود، میتواند انرژی لازم برای وعدههای ناهار یا شام را به شما بدهد.
این غذا از ترکیب ماست یا دوغ، خیار رنده شده، گردو و کشمش، و تعدادی سبزی تازه مانند ریحان، ترخون، نعنا و تربچه به همراه یخ و نان درست میشود. بعضی از خانوادهها ممکن است خامه هم به این غذا اضافه کنند.
به دلیل وجود ماست، این غذا کلسیم و پروتئین بدن را تأمین میکند. همچنین به خاطر منیزیم موجود در آن، خوردن این غذا در وعده شام میتواند به خواب بهتر کمک کند. افرادی که فشار خون بالا دارند یا مزاج گرم و کبد تنبلی دارند، بهتر است در این غذا از ماست یا دوغ ترش استفاده کنند. خیار هم به خاطر خاصیت خنکیاش، عطش را به خوبی برطرف میکند. کشمش و گردو، طعم لذیذی به این غذا میدهند و برای رشد هوش کودکان و تقویت نیروی سالمندان بسیار مفید است.
سبزیهای به کار رفته مثل نعنا برای کاهش باد در معده، تربچه برای ضدعفونی کردن دستگاه گوارش، ریحان برای آرامش، و ترخون برای افزایش اشتها و تقویت اعصاب خیلی مفید هستند. این غذا به خاطر محتوای فیبر بالا، ملین است و میتواند به رفع یبوست و التیام هموروئید کمک کند. بهتر است این غذا را در ظروف سفالی لعابدار تهیه کرده و با نعنا، شوید و گلبرگهای خشک گلمحمدی تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار (ماست و خیار)
شیر 1 پیمانه
خامه نصف پیمانه
تربچه خرد شده 4 الی 5 عدد
گردوی خرد شده نگینی 10 الی 12 عدد کامل
سبزی خشک معطر (نعناع، جعفری، ترخون، مرزه، ریحان) 2 الی 3 قاشق غذا خوری
خیار خرد شده نگینی 4 الی 5 عدد
پیازچه خرد شده نگینی 2 عدد
نمک و فلفل به میزان دلخواه
کشمش پلویی 1 پیمانه
ماست 4 پیمانه
سبزی تازه خرد شده شامل پونه، ریحان و نعناع تازه یا هر سبزی معطر دیگری
دوغ ترش 1 لیتر
دستور تهیه آب دوغ خیار خوشمزه به روش سنتی
در یک ظرف مناسب، مواد را مخلوط میکنیم. ابتدا ماست و خیار خرد شده را با هم ترکیب میکنیم و خوب هم میزنیم. بعد، باقی مواد را به تدریج اضافه کرده و همه را با هم مخلوط میکنیم. بهتر است پیازچه خرد شده را هنگام سرو به غذا اضافه کنید تا از آب رفتن آن جلوگیری شود.
مخلوط آب دوغ خیار را به مدت 1 ساعت در دمای اتاق نگه میداریم تا کمی جا بیفتد. اگر دوست دارید خنکتر باشد، میتوانید به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید، اما هیچ وقت یخ به آن اضافه نکنید چون طعم را خراب میکند.
حتماً برای خوردن آب دوغ خیار از نان خشک استفاده کنید چون نان تازه در مواد نرم میشود و طعم را به هم میزند. هنگامی که نان خشک را اضافه میکنید، میتوانید پیازچههای خرد شده را هم اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه در مواد بماند و بعد میل کنید.
نکات تکمیلی در مورد ماست و خیار
آب دوغ خیار یک غذای محلی است.
زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود 15 دقیقه است.
آب دوغ خیار را میتوانید در وعده ناهار یا میان وعده سرو کنید.
همچنین بخوانید:
خواص خوردن آب دوغ خیار در روزهای گرم تابستان
میدانید آب دوغ خیار چه فایدههایی دارد؟