دستور تهیه آجیل عسلی (سوهان عسلی) خوشمزه و خاص (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه سوهان با آجیل و عسل
“سوهان عسلی” یکی از شیرینیهای سنتی و سوغاتیهای خوشمزه و معروف اصفهان است. برای درست کردن این سوهان معمولاً از بادام، شکر، زعفران، عسل و روغن استفاده میشود. با رضیم همراه شوید.
دستور تهیه سوهان عسلی کنجدی مرحله به مرحله
برای تزیین روی سوهان عسلی میتوانید بسته به سلیقهتان از پسته یا بادام هندی استفاده کنید.
سوهان عسلی مخصوصاً در ایام عید بسیار مورد توجه قرار میگیرد و در مهمانیهای نوروزی، معمولاً این شیرینی خوشمزه را در کنار گز و آجیل روی میز پذیرایی مردم اصفهان میبینید.
برخلاف آنچه فکر میشود، دستور تهیه سوهان عسلی خیلی ساده است و نیازی به مواد اولیه خاص و زیادی ندارد.
مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی با بادام
عسل | 2 ق مرباخوری |
روغن جامد | 2 ق مرباخوری |
شکر | نصف پیمانه |
خلال بادام | نصف پیمانه |
آب | 2 ق مرباخوری |
پسته | برای تزیین |
زعفران | به میزان دلخواه |
دستور تهیه سوهان عسلی با بادام
-
برای شروع، یک کاسه روحی یا استیل بردارید و شکر را داخل آن بریزید.
-
اگر دوست دارید زعفران اضافه کنید، زعفران ساییده را به آب اضافه کنید. البته این مورد سلیقهای است و میتوانید آن را نزنید، چون رنگ سوهان بدون زعفران هم زیبا میشود.
-
حالا آب، روغن جامد و عسل را به مخلوط اضافه کنید و کاسه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
-
بعد از چند دقیقه میبینید که مواد شروع به حل شدن میکنند و رنگ آن تغییر میکند.
-
با یک قاشق دسته بلند (که باعث نمیشود دستتان بسوزد) آرام آرام مخلوط را هم بزنید.
-
وقتی سوهان عسلی تغییر رنگ داده و طلایی شد، خلال بادام را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
-
کم کم مواد به یکدیگر میچسبند، اما نگران نباشید، چون بادامها در حرارت نرم میشوند.
-
آرام آرام هم بزنید که بادامها خرد نشوند.
-
با گذشت زمان، بادامها رنگشان تغییر میکند و ابتدا قهوهای روشن و سپس تیره میشوند.
-
وقتی رنگ بادامها به سلیقهتان رسید، شعله را کم کنید.
-
یک سینی استیل یا ظرف پیرکس بردارید و آن را چرب کنید.
-
با قاشق مرباخوری، سوهان را به سرعت داخل سینی یا ظرف بفشارید. مواظب باشید که خیلی داغ است و ممکن است دستتان را بسوزاند.
-
پستهها را روی سوهانها بریزید و اجازه دهید سرد شوند.
-
وقتی سوهانها سرد شدند، آنها را از ظرف جدا کنید و در ظرف سرو بریزید.
چند نکته درباره تهیه سوهان عسلی
- اگر از ابتدا حرارت زیاد باشد، عسل به سرعت با شکر مخلوط میشود و میسوزد.
- یک سوهان عسلی خوب نباید به دندان بچسبد. برای مطمئن شدن، مقداری از آن را داخل آب سرد بیندازید و با دندان تست کنید. اگر شکننده بود، آماده است و اگر نرم بود باید کمی صبر کنید.
- شیرینی سوهان عسلی باید کم باشد و خوشمزه باشد.
- سوهان عسلی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید، چون در جای مرطوب نرم میشود و کیفیتش را از دست میدهد.
گردآوری شده مجله ی رضیم
مریم امینی