دستور تهیه آش آبکش قوچانی خوشمزه و دلچسب (مرحله به مرحله)

آش آبکش قوچانی چگونه درست میشود؟
آش آبکش یکی از آشهای خوشمزه و ساده در خراسان رضوی، مخصوصاً در شهر قوچان است و به آن آش سوزمه هم میگویند. این غذا به خاطر اینکه ارزان، ساده و سریع تهیه میشود، بسیار مغذی هم هست و میتوان به عنوان یک وعده اصلی میل کرد.
همانطور که از اسمش پیداست، برای درست کردن این غذا فقط به آبکش نیاز دارید. اگر دنبال یک غذای سریع و مغذی هستید، آش آبکش گزینه مناسبی است.
دستور تهیه آش آبکش قوچانی
مواد لازم برای تهیه آش آبکش:
- 1/8 بسته رشته آش
- 1 کاسه بزرگ ماست یا دوغ غلیظ
- 1 حبه سیر تازه
- 3 قاشق غذاخوری نعنای خشک
- به میزان لازم روغن
- به میزان لازم نمک، زردچوبه و ادویههای دلخواه
مراحل تهیه آش آبکش:
ابتدا در یک قابلمه، رشتهٔ آش را با آب جوش و مقداری نمک به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید.
در همین حین، یک ماهیتابه روی حرارت داغ کنید و روغن بریزید. سپس نعنا را اضافه کنید و کمی تفت بدهید تا عطر خوش نعنا در فضا پخش شود. وقتی که رنگ نعنا کمی تغییر کرد، آن را از روی حرارت بردارید.
سیر را ریز رنده کنید و با ماست مخلوط کنید. بعد از اینکه رشتهها پختند، آنها را آبکش کنید. سپس رشتهها را به نعنا اضافه کرده و دوباره روی حرارت قرار دهید. با زردچوبه و ادویههای دلخواه تفت دهید. وقتی بویی خوش از مواد بلند شد و رشتهها طعم نعنا را به خود گرفتند، از روی حرارت بردارید.
حالا رشتههای تفت داده شده را با ماست سیر دار مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. سپس در ظرف سرو کرده و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش آبکش
- آش آبکش یکی از غذاهای محلی خراسان است.
- زمان آمادهسازی مواد اولیه حدود ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن نزدیک به ۳۰ دقیقه میباشد.
- آش آبکش را میتوانید در وعدههای نهار، شام و پیشغذا سرو کنید.
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد.
- توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۲ نفر مناسب است.