رسپی

دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه آش گوجه سبز (آلوچه آشی) مجلسی

آش گوجه سبز یا آلوچه آشی یکی از آش‌های معروف فصل بهار است و درست کردن آن خیلی ساده است.
این آش که به آش بهارانه هم معروف است، یکی از غذاهای خوشمزه این فصل محسوب می‌شود.
آش گوجه سبز در اکثر استان‌های ایران پخته می‌شود و می‌توان آن را به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سرو کرد.
اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، آش گوجه سبز گزینه‌ی خوبی برای شماست. با ما همراه باشید.

طرز تهیه آش آلوچه مرحله به مرحله

1 – طرز تهیه آش آلوچه و لبو

این پست مخصوص دوست‌داران آش‌های ترش و ملس است.

مواد لازم:

  • گندم درسته بدون پوست 1/2 پیمانه
  • جو درسته 1/2 پیمانه
  • عدس 1 پیمانه
  • لوبیا قرمز 1/2 پیمانه
  • جو پرک 1/4 پیمانه
  • لبو خام رنده شده 4 پیمانه
  • آلوچه خشک 2 پیمانه
  • گشنیز و جعفری خرد شده 2 پیمانه
  • پیاز 1 عدد متوسط

دستور تهیه :

  1. شب قبل گندم، جو، آلوچه، عدس و لوبیا قرمز را بخیس کنید. سپس پیاز را سرخ کرده و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  2. سپس همه مواد را به راحتی اضافه کنید. حدود 1 لیتر آب بریزید و وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید تا خوب بپزد. دقت کنید به هسته‌های آلوچه!
  3. اگر حوصله دارید، می‌توانید آلوچه‌ها را جدا بپزید و هسته‌های آن‌ها را بکشید. این آش رنگ بسیار زیبایی دارد، به خصوص در ابتدای کار که لبو را اضافه می‌کنید.

دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس


یادتان باشد که این آش ملس است و ترش نمی‌شود، چون لبو باعث می‌شود آلوچه مزه ترشی نداشته باشد و طعم خوبی پیدا کند.

2 – طرز تهیه آش آلوچه با گوشت چرخ کرده

مواد لازم :

  • گوجه سبز: ۳۰۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز: نصف پیمانه
  • عدس: نصف پیمانه
  • بلغور گندم: ۱ پیمانه
  • سبزی آش خرد شده: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • نعناع داغ: ۴ قاشق غذاخوری
  • سیر داغ: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

دستور تهیه :

  1. ابتدا لوبیا قرمز را در کاسه‌ای آب بریزید و بگذارید حدود ۲۴ ساعت خیس بخورد.
  2. بلغور و عدس را هم به صورت جداگانه به مدت یک ساعت خیس کنید.
  3. لوبیا قرمز را از آب خارج کرده و در قابلمه‌ای مناسب با مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
  4. بعد از جوش آمدن، حرارت را متوسط کنید تا لوبیا پخته شود. سپس عدس را به آن اضافه کنید.
  5. وقتی عدس پخته شد، بلغور را به آش اضافه کنید.
  6. بعد از اینکه بلغور پخته شد، آب بیشتری اضافه کنید و سبزی آش را هم به قابلمه بریزید.
  7. صبر کنید تا سبزی‌ها خوب بپزند.
  8. یک عدد پیاز را پوست کنده و ریز رنده کنید و آن را با گوشت و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید و به شکل قلقلی‌های ریز درآورید.
  9. کوفته قلقلی‌ها را با مقداری روغن تفت دهید و سپس در آش بریزید.
  10. پیاز دیگر را پوست کنده و ریز یا خلالی خرد کنید و آن‌ها را در روغن سرخ کنید تا برشته و طلایی شوند.

“““html

  • وقتی پیاز داغ آماده شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و بلافاصله آن را داخل آش بریزید.
  • در این مرحله، نوبت به اضافه کردن گوجه‌سبز است. می‌توانید نمک و فلفل را هم در همین زمان اضافه کنید.
  • حالا باید بگذارید آش خوب جا بیفتد.
  • در آخر، نعنا داغ و سیر داغ را آماده کنید و بعد از اینکه آش خوب جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
  • نکات مهم در تهیه آش گوجه‌سبز (آلوچه آشی):

    • موادی که برای تهیه این آش ذکر شده، برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
    • دقت کنید که گوجه‌سبز نباید خیلی پخته شود، فقط کافی است کمی نرم شود.
    • بهتر است نیمی از نعنا داغ و سیر داغ را به آش اضافه کنید و نیم دیگر را برای تزیین نگه دارید.
    • سبزی‌های آش شامل تره، شوید، جعفری، گشنیز و اسفناج هستند.
    • می‌توانید از انواع گوجه‌سبز برای این آش استفاده کنید، اما بهترین نوع آن گوجه‌سبز اصفهانی است که تیره، آبدار و ترش است.
    • اگر از بلغور یا برنج در آش استفاده می‌کنید، به هیچ عنوان آش را هم نزنید، چون این کار باعث می‌شود که بلغور یا برنج ته بگیرد و آش بسوزد.

    دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس

    3 – دستور تهیه آش آلوچه با لپه

    مواد لازم :

    • برنج ۲۰۰ گرم
    • سبزی یک کیلوگرم
    • لپه نصف لیوان
    • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
    • آلو تازه یک کیلوگرم
    • پیاز ۲ تا ۳ عدد
    • روغن ۱۵۰ گرم
    • پودر نعناع خشک ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل به میزان لازم

    دستور تهیه :

    1. پیاز را خرد کنید.
    2. سه قاشق غذاخوری از روغن را بردارید و با بقیه روغن پیاز را سرخ کنید تا طلایی شود.
    3. پنج لیوان آب به پیاز سرخ شده اضافه کنید.
    4. لپه‌ای که خیس کرده‌اید را بشویید و به آش اضافه کنید.
    5. وقتی لپه پخت، برنج را بشویید و به آش اضافه کنید.
    6. گوشت را به شکل کوفته‌های کوچک درآورید و کمی در روغن تفت دهید تا در پخت از هم نپاشند.
    7. همزمان با برنج، کوفت‌ها را هم به آش اضافه کنید.
    8. سبزی‌ها را پاک کرده و خوب بشویید. سپس آن‌ها را ریز خرد کنید.
    9. بعد از اینکه برنج پخت، سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید.
    10. آش را هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا خوب جا بیفتد.
    11. هسته‌های آلو را بگیرید و به آش اضافه کنید.
    12. مقداری نمک و فلفل به آش اضافه کنید.
    13. سه قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه داغ کنید و نعناع خشک را به آن اضافه کنید. بعد از ۲۰ ثانیه آن را از روی حرارت بردارید. بگذارید تا نعناع با حرارت روغن آماده شود.
    14. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نعنا داغی که درست کرده‌اید، تزیین کنید.

    دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس

    چند نکته مهم برای تهیه آش آلوچه

    • اگر از آلوی خشک استفاده می‌کنید، دو تا سه ساعت قبل آن را خیس کنید، سپس هسته‌ها را جدا کرده و وقتی برنج کمی پخته شد، به آش اضافه کنید.
    • اگر از مرغ استفاده می‌کنید، پوست آن را بگیرید و تمیز کنید. مرغ را خرد کرده و بشویید. سپس مدتی در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج شود. بعد از نیم‌پز شدن لپه، مرغ را به آش اضافه کنید و سپس برنج را اضافه کنید.
    • توجه داشته باشید، بعد از لعاب انداختن برنج اگر حرارت زیاد باشد، آش ته می‌گیرد.
    • در تهیه آش توجه داشته باشید که این غذا باید خوب جا بیفتد، بنابراین بر روی حرارت ملایم هر از چند گاهی آش را هم بزنید.
    • “““html

    • باید آش را به آرامی بهم بزنید تا خوب مخلوط شود.
    • قبل از پخته شدن گوشت، نباید نمک به آن اضافه کنید، زیرا نمک باعث سفت شدن گوشت می‌شود.
    • در تمام مراحل پخت آش، گاهی آن را هم بزنید.
    • اگر در هر مرحله حس کردید که آب آش کم است، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
    • آش آلو یک غذای کامل است که می‌توانید آن را به عنوان یک وعده غذایی اصلی میل کنید. به خاطر وجود برنج، حبوبات و گوشت، این آش سنگین است و بهتر است به عنوان پیش غذا سرو نشود، چون شما را سیر می‌کند و دیگر نمی‌توانید غذای اصلی را میل کنید.

    خواص درمانی گوجه سبز

    1. گوجه سبز به تعادل اسید معده کمک می‌کند.
    2. این میوه در جلوگیری از بیماری‌هایی مثل سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی تأثیر زیادی دارد و در مقابله با میکروب‌ها و عفونت‌ها موثر است.
    3. فیبر موجود در آن به بهبود سیستم گوارش کمک می‌کند.
    4. گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.
    5. گوجه سبز خشک شده که دارای فیتونوترینت است، برای درمان اعصاب و کم‌خونی مفید می‌باشد.
    6. مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، بیماری‌های نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین مفید است.
    7. این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیه‌ها را تنظیم می‌کند.
    8. گوجه سبز منبع ویتامین‌های گروه B است که به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کند و برای سلامت پوست و اعصاب مفید است.

    بیشتر بخوانید :

    دستور تهیه آش آلوچه خوشمزه با ۳ روش + عکس (مرحله به مرحله)

    دستور تهیه ی آش ترخینه، یک غذای سنتی و خوشمزه

    دستور تهیه پخت آش ترش : ترش و ملس

    دستور تهیه ی آش جو مناسب برای نذری

    سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
    “`

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دکمه بازگشت به بالا