دستور تهیه آش بلغور شیر خراسان خوشمزه و مقوی (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه بلغور شیر و آش بلغور شیر
یکی از آشهای معروف خراسان آش بلغور شیر است. این آش بسیار مغذی است و گزینهای عالی برای کودکان و سالمندان و همچنین برای سفره افطار به حساب میآید. «بلغور گندم» یا همان «گندم شکسته»، نوعی از دانه کامل «گندم دوروم» است که کمتر شناخته شده است.
بلغور گندم در مقایسه با کربوهیدراتهایی که از گندمهای فرآوری شده تهیه شدهاند، غنی از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیهاست.
این ماده غذایی چربی کمی دارد و حاوی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن میباشد. همچنین، منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی است. مهمتر از همه این است که بلغور مقدار زیادی فیبر مورد نیاز که برای سلامت قلب و دستگاه گوارش ضروری است را تأمین میکند؛
با مصرف یک پیمانه بلغور، بیشتر از ۲۵ درصد نیاز روزانه شما به فیبر تأمین میشود!
تحقیقات نشان دادهاند که مصرف گندم کامل میتواند به پیشگیری از بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی، اختلالات گوارشی، دیابت و چاقی کمک کند و به همین دلیل، بلغور گندم میتواند جزئی از یک رژیم غذایی مفید باشد.
غلات کامل، منبع خوبی از ریزمغذیهای گیاهی هستند که به کاهش التهاب و جلوگیری از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند. این مواد شامل ترکیباتی مانند استروژنهای گیاهی هستند که در تنظیم هورمونهای زنانه بسیار مؤثرند.
با پخت و مصرف یک پیمانه بلغور که تنها ۱۵۱ کیلوکالری انرژی دارد، میتوانید ۸ گرم فیبر، ۶ گرم پروتئین، نیم گرم چربی، یک میلیگرم منگنز (۵۵ درصد از نیاز روزانه)، ۵۸ میلیگرم منیزیم (۱۵ درصد)، ۷ میلیگرم آهن (۱۰درصد)، ۸ میلیگرم نیاسین (۹درصد) و ۲/۰ میلیگرم ویتامین B6 (۸درصد) دریافت کنید.
یکی از خوبیهای بلغور این است که مانند تمام خوراکیهای حاوی گندم، گلوتن ندارد. گلوتن، پروتئینی است که به طور طبیعی در محصولات گندمی وجود دارد و میتواند برای برخی از افراد مشکلات گوارشی ایجاد کند، به ویژه کسانی که سیستم گوارش حساس یا ضعیفی دارند.
دستور تهیه بلغور شیر
مواد لازم برای تهیه بلغور شیر خشک:
- بلغور گندم دانه ریز
- شیر
- زردچوبه
- زیره (اختیاری)
دستور تهیه بلغور شیر خشک:
ابتدا بلغور شسته شده را با شیر مخلوط میکنیم. شیر را به اندازهای اضافه میکنیم که مخلوط زیاد غلیظ نباشد. سپس زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم میگذاریم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.
سپس مواد را به تکههای کوچک تقسیم کرده و در آفتاب یا روی بخاری میگذاریم تا کاملاً خشک شوند. بعد از آن، با استفاده از خردکن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچهای میگذاریم تا رطوبت آن گرفته شده و کاملاً خشک شوند. در این مرحله، اگر دوست داشتید میتوانید کمی زیره نکوبیده هم به آن اضافه کنید.
این نوع ترخینه (بلغور شیر خشک شده) را میتوان تا چند ماه در یخچال (در ظرف در بسته) نگهداری کرد.
دستور تهیه آش بلغور شیر
مواد لازم برای تهیه آش بلغور شیر:
- بلغور شیر خشک: ۲ پیمانه
- گوشت چرخ شده: ۱۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- شلغم: ۲ عدد (اختیاری)
دستور تهیه آش بلغور شیر:
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم. سپس گوشت را اضافه کرده و وقتی که کمی سرخ شد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه میکنیم (نیازی به ادویه ندارد).
در صورت تمایل…
“““html
در این مرحله میتوانید کمی شیر را با آب مخلوط کرده و به آش اضافه کنید.
اگر دوست دارید، شلغمها را شسته، پوست بگیرید و به تکههای بزرگ تقسیم کرده و به آش بیفزایید.
خواص آش بلغور شیر
1. خواص بلغور گندم در آش بلغور شیر
بلغور گندم غنی از مواد معدنی، ویتامینها و آنتیاکسیدانها است و از گندم تصفیه شده بهتر است. این ویژگیها باعث میشود که برای سلامتی مفید باشد.
بلوغور گندم شامل آهن، منیزیم، پتاسیم، روی، نیاسین، مس، فسفر، منگنز، فیبر و پروتئین است. همچنین کالری و چربی کمتری دارد که برای افرادی که رژیم دارند، بسیار مناسب است.
زمانی که بلغور گندم در بدن هضم میشود، تمام این مواد مغذی به بدن کمک میکنند.
2. خواص شیر در آش بلغور شیر
یکی از مزایای نوشیدن شیر روزانه، کمک به سمزدایی بدن است. سموم میتوانند برای سلامتی مضر باشند، پس با نوشیدن شیر میتوانید آنها را از بین ببرید.
استخوانها و دندانها بسیار مهم هستند. شیر سلامت دندانها را تضمین میکند و همچنین به هضم غذا کمک میکند و باعث جذب بهتر ویتامینها و مواد مغذی میشود.
با افزایش سن، تراکم استخوانها و دندانها کاهش مییابد، زیرا کلسیم مهمترین ماده برای حفظ سلامت آنها از طریق ادرار دفع میشود. بنابراین، نوشیدن روزانه شیر به استحکام استخوانها و دندانها کمک میکند.
این کار نیاز بدن به کلسیم را تامین میکند و از مشکلات مربوط به استخوان و دندان جلوگیری میکند.
کالری شیر: یک لیوان شیر کمچرب و پرچرب چقدر کالری دارد؟
3. خواص پیاز در آش بلغور شیر
پیاز میتواند از پوکی استخوان ناشی از افزایش سن جلوگیری کند. تحقیقات نشان دادهاند که یک ترکیب در پیاز سفید میتواند خطر مشکلات استخوانی را کاهش دهد.
این مطالعه روی موشها انجام شده و امید میرود که در انسانها نیز موثر باشد.
مطالعه دیگری نشان داده که زنانی که به طور منظم پیاز مصرف میکنند، ۵ درصد کمتر دچار مشکلات استخوانی میشوند. مصرف پیاز همچنین بر تراکم استخوان زنان بالای ۵۰ سال تأثیر مثبتی دارد.
بهعلاوه، بر اساس تحقیقات، کورستین موجود در پیاز میتواند التهاب را کاهش دهد و به درمان درد مفاصل کمک کند.
کالری پیاز: 100 گرم پیاز چقدر کالری دارد؟
4. خواص شلغم در آش بلغور شیر
ویتامینها و مواد معدنی به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند. شلغم به دلیل داشتن این مواد میتواند مفید باشد.
ویتامین K و اسیدهای چرب امگا ۳ از جمله مواد موجود در شلغم هستند که به کاهش التهاب کمک میکنند. همچنین، شلغم مقادیر زیادی کلسیم و پتاسیم دارد که برای استخوانها ضروری است.
استفاده منظم از شلغم میتواند به کاهش خطر مشکلات مفصلی، پوکی استخوان و آرتریت کمک کند و بافتهای همبندی بدن را نیز تقویت کند.
سبزی آش نخود: دستور تهیه آش نخود با سادهترین روش
دستور تهیه آش آبادانی، صبحانهای دلپذیر و مقوی
سبزی آش کشک: دستور تهیه آش کشک خوشمزه و ساده
سبزی مخصوص آش میوه اردبیلی
دستور تهیه پخت انواع آش ماش، بهترین داروی سرماخوردگی