دستور تهیه آش بلغور گندم با ۳ روش پرطرفدار (مرحله به مرحله)

“`html
روش دستور تهیه آش بلغور گندم؛ با گوشت و بدون گوشت
در بخشهای شمالی کشور بیشتر از روش دوم استفاده میکنند و با نام آش بلغور شمالی شناخته میشود. درحالی که نوع با گوشت آن به آش بلغور هندی معروف است.
بلغور گندم یا گندم شکسته منبعی سرشار از مواد معدنی، فیبر، ویتامینها و آنتی اکسیدانها است، که استفاده از آن در آش نه تنها بر طعم میافزاید بلکه به سلامتی قلب و سیستم گوارش نیز کمک میکند.
در ادامه این مقاله از رضیم با دستور تهیه آش بلغور گندم در سه روش با گوشت و بدون گوشت و با قلم آشنا میشویم.
دستور تهیه آش بلغور گندم مرحله به مرحله
روش اول : آش بلغور گندم بدون گوشت
مواد لازم:
- بلغور گندم: 3 پیمانه
- نخود: 1 پیمانه
- لوبیا چیتی: 1 پیمانه
- عدس: 1 پیمانه
- اسفناج: 1 کیلوگرم
- پیاز: 1 عدد
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور تهیه آش بلغور گندم بدون گوشت:
در مرحله اول پیش از شروع آشپزی؛ بلغور گندم، لوبیا چیتی، عدس و نخود را در ظرفهای جداگانه بریزید و بگذارید تا خیس بخورند. خیس خوردن حبوبات باعث میشود که هم نفخ آنها از بین برود و هم زودتر پخته شوند.
برای شروع آشپزی، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و بلغور گندم را به همراه 10 تا 12 پیمانه آب به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و به مدت دو ساعت به آن وقت دهید تا بلغور نرم شود و لعاب دهد.
در حین پخته شدن، هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
نخود و لوبیا را از کاسه آب خارج کرده و شستشو دهید و سپس در یک قابلمه بریزید و به آن 4 پیمانه آب اضافه کنید، و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.
همچنین عدس را جداگانه شسته و سپس در یک قابلمه دیگر بریزید و به آن 3 پیمانه آب اضافه کنید و به مدت 1 ساعت بر روی حرارت ملایم بپزید.
پس از یک ساعت، کمی نمک به مخلوط حبوبات و بلغور اضافه کنید.
در مرحله بعد، پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کرده و در تابهای با کمی روغن بر روی حرارت ملایم سرخ کنید.
در این مرحله، یک قابلمه که فضایی مناسب داشته باشد را بردارید و مقداری از پیاز داغ را به آن اضافه کنید. سپس بلغور گندم و حبوبات پخته شده را نیز به آن اضافه کنید.
اسفناج را پاک کنید و بشویید، سپس آنها را بر روی تخته خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
حرارت اجاق را ملایم کنید و به مدت 45 دقیقه به آش اجازه دهید تا پخته و جا بیفتد. اگر آب آش کم بود، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و آش را هم بزنید.
پس از اینکه آش بلغور گندم آماده شد، آن را در یک کاسه زیبا سرو کرده و با پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزئین کنید.
روش دوم : دستور تهیه آش بلغور گندم با گوشت
مواد لازم برای تهیه آش بلغور گندم با گوشت:
- بلغور گندم: 3 پیمانه
- پیاز: 2 عدد
- گوشت با استخوان: 500 گرم
- گشنیز: 2 پیمانه
- سیر: 3 حبه
- ادویه ساییده شده: 2 قاشق غذا خوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
دستور تهیه آش بلغور گندم با گوشت:
بلغور گندم را از شب قبل در یک کاسه آب بریزید و بگذارید تا خیس بخورد.
در مرحله اول بلغور گندم را به همراه 8 تا 10 پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته و نرم شود و مقداری لعاب بگیرد.
“““html
در هنگام پخته شدن بلغور، در قابلمه را نیمه باز بگذارید و هر چند وقت یک بار با یک ملاقه هم بزنید تا ته نگیرد.
یکی از پیازها را پوست کنده و بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس پیاز خرد شده را همراه گوشت در یک قابلمه بریزید و ۶ پیمانه آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق با حرارت بالا بگذارید تا آب به جوش بیاید.
در این مرحله، ممکن است روی آب کف کند، کف آن را بگیرید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید.
اجازه دهید گوشت بپزد و آب آن تا حد زیاد تبخیر شود. اگر گوشت شما پخته شده بود و آب زیادی در قابلمه باقی مانده بود، میتوانید آن را با یک ملاقه خارج کنید.
پیاز دیگر را پوست کرده و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سیر را نیز پوست کرده، بشویید و له کنید.
حال یک تابه را که کمی روغن مایع در آن ریختهاید، روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
سپس سیر له شده و زردچوبه و فلفل را به تابه اضافه کنید و مقداری با هم تفت دهید.
وقتی کمی گوشت نیمپز شد، پیاز داغ را به آن اضافه کنید. همچنین ادویههای ساییده شده شامل تخم گشنیز، دارچین، هل، زیره و فلفل سیاه را با کمی نمک به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه گوشت خوب پخته شد، استخوان آن را جدا کنید و گوشت را با یک گوشتکوب بکوبید تا ریش ریش شود.
حالا گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت به قابلمه بلغور گندم پخته شده اضافه کنید و خوب هم بزنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
گشنیز را پاک کرده و بشویید، سپس روی تخته آشپزخانه ساطوری کنید و به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و بگذارید آش به آرامی به مدت ۲۰ دقیقه بپزد تا کاملا جا بیفتد.
در پایان کمی از آش را بچشید و مقدار نمک آن را تنظیم کرده، سپس آن را در یک کاسه بریزید و با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
روش سوم: آش بلغور گندم با آب قلم
البته نوع دیگری از این آش هم وجود دارد که به جای گوشت از آب قلم یا عصاره گوشت استفاده میشود.
این غذا بیشتر برای نذری به کار میرود. اگر تمایل دارید این نوع آش بلغور را امتحان کنید یا در صورت کمبود گوشت، میتوانید از همان مواد اولیه ذکر شده برای پخت آش بلغور با گوشت و همان دستور تهیه استفاده کنید و عصاره گوشت را به جای گوشت اصلی اضافه کنید.
نکاتی در تهیه آش بلغور گندم
گوشت مصرفی در تهیه آش باید از قلوهگاه یا دنده گوسفند باشد.
در صورت تمایل میتوانید در انتها کمی آبلیمو تازه به آش اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
دستور تهیه آش بلغور گندم که ارائه شد مناسب برای ۵ تا ۷ نفر است. در صورت کم یا زیاد بودن تعداد افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.
امیدواریم که بتوانید هر ۳ مدل آش بلغور ارائه شده را در خانه و در مناسبتهای مختلف درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.
دستور تهیه ی آش ترخینه یک غذای سنتی و خوشمزه
آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان (بروجرد)
دستور تهیه ۶ مدل آش شلغم مقوی و پرخاصیت + عکس
آش انار | دستور تهیه ۶ مدل آش انار ترش و خوشمزه + عکس