رسپی

دستور تهیه آش حضرت زهرامواد لازم تهیه آش حضرت زهرا :دستور تهیه آش حضرت زهرا (س)، آش نذری گیلان: (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دستور تهیه آش حضرت زهرا

این آش یکی از مغذی‏ ترین و خوش ‏مزه‏ ترین آش ‏های ایرانی است که یک ظرف از آن به همراه یک تکه ‏نان می ‏تواند یک وعده غذایی کامل باشد. این آش به آش نذری معروف است زیرا معمولاً سالی یک بار تهیه می ‏شود و به مقدار زیاد بین نیازمندان و دوستان تقسیم می ‏شود. مردم این منطقه بر این باورند که این آش باید با حرارت ملایم به مدت ۳ اذان، یعنی از صبح تا شب، بپزد. نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) می‏ باشد.

مواد لازم تهیه آش حضرت زهرا :

  • کشک: ۱ پیمانه
  • لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم ‏بلبلی: ۱۵۰ گرم
  • نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش: ۲۰۰ گرم
  • گندم پوست کنده، برنج: ۲۰۰ گرم
  • گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفندی): ۴۰۰ گرم
  • قیمه ساده: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۳ عدد
  • سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر): ۵۰۰ گرم
  • روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
  • نعنا داغ و سیر داغ: به میزان لازم

دستور تهیه آش حضرت زهرا (س)، آش نذری گیلان:

ابتدا گوشت را با ۱ عدد پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و ۱ لیتر آب روی حرارت می ‏پزیم.

سپس برنج و گندم را اضافه می ‏کنیم.

بعد از پختن گوشت، آن را خارج کرده، استخوان‌ها را جدا کرده و به خوبی میکوبیم. سپس آن را همراه با سبزی و ۲ قاشق پیاز داغ به آش اضافه می ‏کنیم. (مقدار شوید و تره باید دو برابر جعفری و برگ چغندر چهار برابر ترخون و مرزه باشد.) در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس کرده‌ایم با ۱ لیتر آب کاملاً می ‏پزیم و بعد یک سوم آن را با گوشت کوب برقی یا هر وسیله‌ی دیگری میکوبیم (نه همه آش را)، تا آش یکدست شود.

تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه کرده و نمک آن را اندازه می ‏زنیم. اگر آش شل نبود، آماده است.

آش را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می ‏کنیم.

آش حضرت زهرا

در روش سنتی پخت این آش:
همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ بزرگ ریخته و آن قدر هم می ‏زنند تا دانه‏ های حبوبات در آش حل شود و به قول مادربزرگ‌ها تا ۳ اذان روی آتش می ‏ماند. اما از نظر طعم و ظاهر، هر دو روش شبیه هم هستند.

آش حضرت زهرا

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا