دستور تهیه آش حضرت زهرامواد لازم تهیه آش حضرت زهرا :دستور تهیه آش حضرت زهرا (س)، آش نذری گیلان: (مرحله به مرحله)

دستور تهیه آش حضرت زهرا
این آش یکی از مغذی ترین و خوش مزه ترین آش های ایرانی است که یک ظرف از آن به همراه یک تکه نان می تواند یک وعده غذایی کامل باشد. این آش به آش نذری معروف است زیرا معمولاً سالی یک بار تهیه می شود و به مقدار زیاد بین نیازمندان و دوستان تقسیم می شود. مردم این منطقه بر این باورند که این آش باید با حرارت ملایم به مدت ۳ اذان، یعنی از صبح تا شب، بپزد. نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) می باشد.
مواد لازم تهیه آش حضرت زهرا :
- کشک: ۱ پیمانه
- لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی: ۱۵۰ گرم
- نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش: ۲۰۰ گرم
- گندم پوست کنده، برنج: ۲۰۰ گرم
- گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفندی): ۴۰۰ گرم
- قیمه ساده: ۱ پیمانه
- پیاز: ۳ عدد
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر): ۵۰۰ گرم
- روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
- نعنا داغ و سیر داغ: به میزان لازم
دستور تهیه آش حضرت زهرا (س)، آش نذری گیلان:
ابتدا گوشت را با ۱ عدد پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و ۱ لیتر آب روی حرارت می پزیم.
سپس برنج و گندم را اضافه می کنیم.
بعد از پختن گوشت، آن را خارج کرده، استخوانها را جدا کرده و به خوبی میکوبیم. سپس آن را همراه با سبزی و ۲ قاشق پیاز داغ به آش اضافه می کنیم. (مقدار شوید و تره باید دو برابر جعفری و برگ چغندر چهار برابر ترخون و مرزه باشد.) در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس کردهایم با ۱ لیتر آب کاملاً می پزیم و بعد یک سوم آن را با گوشت کوب برقی یا هر وسیلهی دیگری میکوبیم (نه همه آش را)، تا آش یکدست شود.
تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه کرده و نمک آن را اندازه می زنیم. اگر آش شل نبود، آماده است.
آش را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می کنیم.
در روش سنتی پخت این آش:
همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ بزرگ ریخته و آن قدر هم می زنند تا دانه های حبوبات در آش حل شود و به قول مادربزرگها تا ۳ اذان روی آتش می ماند. اما از نظر طعم و ظاهر، هر دو روش شبیه هم هستند.