دستور تهیه آش خیار چنبر غذای محلی خوشمزه (مرحله به مرحله)

“`html
دستور تهیه آش خیار چنبر
آش خیار چنبر یکی از غذاهای محلی استان مرکزی است. برای آمادهسازی مواد اولیه، تقریباً ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید و پخت و انتظار آن حدود ۳ ساعت طول میکشد.
آش خیار چنبر را میتوانید در وعدههای ناهار یا شام سرو کنید و همچنین در ماه رمضان به عنوان افطار مصرف کنید. توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است.
دستور تهیه آش خیار چنبر
مواد لازم برای تهیه آش خیار چنبر:
- خیار چنبر: ۱ کیلو
- گوشت: ۲۰۰ گرم
- نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- سیر: ۱۰ حبه
- پیاز: ۳ عدد
- گندم: ۱ لیوان
- عدس: ۱ لیوان
- نان خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- کشک: ۱ لیوان
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
دستور تهیه آش خیار چنبر:
عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس عدس و گندم را با ۳ لیوان آب در قابلمه بپزید. گوشت را به تکههای کوچک تقسیم کنید و با یک عدد پیاز خرد شده تفت دهید. سپس ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید گوشت پخته شود.
زمانی که آب گوشت به یکسوم کاهش یافت، عدس و گندم پخته شده را به آن اضافه کنید. خیار چنبرها را پوست بکنید و از وسط نصف کنید و تخمها را خارج نمایید.
خیارها را مثل کرفس به شکل حلقهای خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند، اما له نشوند.
دو عدد پیاز و سیرها را خرد کرده و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند. نعنا خشک را هم در مقدار کمی روغن برای حدود یک دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید.
خیارهای تفت داده، نان خشک و نصف سیر داغ و پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید. پس از پخته شدن مواد و جا افتادن آش، نمک، فلفل و کشک را اضافه کنید.
۵ دقیقه صبر کنید و سپس آش را از روی حرارت بردارید. آن را در ظرف بکشید و روی آن را با باقی مانده سیر داغ، پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.
نحوه پخت آش خیار چنبر
خواص خیار چنبر
خیار چنبر یا خیار زه، نوعی خیار دراز و باریک است که در بعضی مناطق طول آن به حدود یک متر میرسد. این خیار سریعتر هضم میشود و خواص مشابهی دارد و مصرف آن میتواند در دفع بعضی از انواع سنگ کلیه و مثانه مفید باشد.
خیار چنبر به خاطر اشعه رادیو اکتیواش ممکن است بیماریهای پنهان را آشکار کند. بنابراین، برخی افراد آن را عامل تب نوبه میدانند، در حالی که این میوه فقط تب های پنهانی را نمایان میکند.
در طب سنتی از تخم خیار چنبر برای درمان سوزاک استفاده میشود.
یکی از خواص خیار چنبر، کاهش فشار خون و چربی خون است. لذا مصرف آن برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا و مشکلات قلبی هستند، مفید میباشد.
این خیار میتواند اورات و اسید اوریک را حل کند و در درمان نقرس موثر است. با توجه به طبع سرد خیار چنبر، برای افرادی که مزاج صفراوی دارند نیز توصیه میشود و خاصیت ضد صفرا دارد.
یکی از خواص دیگر خیار چنبر کمک به دفع سموم بدن است، بنابراین مصرف آن برای درمان یرقان بسیار مؤثر است. به افراد مبتلا به این بیماری توصیه میشود که بعد از غذا خیار چنبر مصرف کنند.
خواص آش شیر : دستور تهیه آش شیر غذای محلی تبریز
دستور تهیه آش غلور غذای محلی بیرجند + ترفندهای پخت غلور