رسپی

دستور تهیه آش دوغ قزوین به سبک سنتی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه آش دوغ قزوینی

آش دوغ مخصوص قزوینی ها طعم ویژه‌ای دارد و طرز تهیه‌اش با دیگر آش‌ها فرق می‌کند. در این آش از گوشت قلم و حبوبات مختلف استفاده می‌شود. ترکیب سبزیِ آش دوغ هم مخصوص قزوین است و ممکن است در شهرهای دیگر متفاوت باشد.

سبزی مخصوص آش دوغ قزوین شامل:

  • تره
  • اسفناج
  • گشنیز
  • شوید
  • جعفری

چگونه آش دوغ قزوینی درست کنیم ؟

دستور تهیه آش دوغ قزوینی

مواد لازم جهت تهیه آش دوغ قزوین:

  • برنج یک و نیم پیمانه
  • نخود 1 پیمانه
  • سبزی آش 750 گرم
  • پیاز داغ 1 پیمانه
  • سیر داغ یک سوم پیمانه
  • نعنا داغ یک سوم پیمانه
  • پودر آویشن یا کاکوتی 1 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
  • آب گوشت یا قلم 2 لیوان
  • دوغ 1 کیلو

دستور تهیه آش دوغ قزوینی:

ابتدا آب را به جوش می‌آوریم و سپس برنج را که از شب قبل خیس کرده‌ایم، به آن اضافه می‌کنیم. بعد از کمی پختن برنج، آب گوشت یا قلم را به آن می‌ریزیم.

سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه می‌کنیم. وقتی برنج خوب پخته شد و لعاب انداخت، نخود پخته شده را اضافه می‌کنیم (نخود باید ۲۴ ساعت خیس بخورد)

در این مرحله پیازداغ و سیر داغ را به آش اضافه می‌کنیم و بعد سبزی خرد کرده را می‌ریزیم. سپس نعنا داغ را می‌افزاییم. حرارت را کم می‌کنیم تا سبزی کمی بپزد و طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

در نهایت پودر آویشن و کمی پیاز داغ را به آش اضافه می‌کنیم و سپس آن را از روی حرارت برمی‌داریم. دوغ را با کمی آب رقیق می‌کنیم (دوغ قزوین از ماست چکیده با نمک درست می‌شود).

آب را کم‌کم به دوغ اضافه می‌کنیم تا غلظتش مثل ماست شود. حالا مقداری آش را در ظرف می‌ریزیم و آرام آرام دوغ را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم (مقدار دوغ بسته به سلیقه شخصی است، بنابراین دوغ رقیق شده را در کنار آش قرار می‌دهند تا هر کس به اندازه دلخواه ریخت).

دوغ را زمانی که آش داغ است اضافه نمی‌کنیم زیرا حرارت آن را بریده می‌کند. همچنین می‌توانیم از لوبیا چیتی در آش دوغ استفاده کنیم، اما در طرز تهیه سنتی بیشتر از نخود استفاده می‌شود.

آشی که با دوغ مخلوط شده را نباید دوباره گرم کرد زیرا ممکن است خراب شود. نوش جان!

نحوه پخت آش دوغ قزوین

دستور تهیه آش دوغ مخصوص قزوین

آش دوغ قزوین یک غذای محلی مخصوص قزوین است. زمان تهیه مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار تقریباً ۳ ساعت است.

آش دوغ قزوین را می‌توانید در وعده‌های نهار، شام و به عنوان پیش غذا سرو کنید. همچنین می‌توانید در ماه رمضان به عنوان سحری و افطار از آن بهره ببرید. توجه کنید که این مقدار مواد اولیه برای ۴ نفر مناسب است.

دستور تهیه آش دوغ قزوین به سبک سنتی (مرحله به مرحله)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا