دستور تهیه آش سبزی (مرحله به مرحله)

“`html
آیا تا به حال آشی خوردهاید که طعم آن برای مدتها در ذهنتان بماند؟ احتمالاً پاسختان مثبت است، زیرا این ویژگی آشها، بهویژه آشهای خوشمزه ایرانی، است. تنوع آشها در کشور ما بسیار زیاد است و هر منطقه نوع خاصی از این غذا را بهشیوههای مختلف تهیه میکند. اما در این مطلب، به یکی از محبوبترین و مغذیترین آنها یعنی آش سبزی میپردازیم. اگر شما هم به دنبال یک غذای خوش طعم و سرشار از پروتئین هستید، با ما همراه باشید تا با دستور تهیه آش سبزی آشنا شوید:
آش سبزی را بیشتر بشناسید …
قبل از هر چیز بیایید نگاهی به آش سبزی بیندازیم و بدانیم با یکی از قدیمیترین آشهای ایرانی روبرو هستیم.
آش سبزی، از غذاهای محلی شهر شیراز است. به همین خاطر، به آن “آش سبزی شیرازی” نیز گفته میشود.
مردم شیراز معمولاً این آش را برای صبحانه یا در ماه رمضان میل میکنند. همچنین، در ایام محرم و صفر یکی از پرطرفدارترین نذریهاست.
ازآنجاییکه این آش حاوی گوشت و حبوبات زیادی است، شباهت زیادی به آش شله قلمکار دارد و منبع عالی از پروتئین میباشد. ارزش غذایی بالای آش سبزی آن را به گزینهای کامل و عالی برای صبحانه یا افطار تبدیل کرده است.
نکته جالبی که قبل از آشنایی با دستور تهیه آش سبزی شیرازی باید به آن اشاره کرد، این است که شیرازیها برای این غذا ارزش زیادی قائل هستند و معتقدند بهترین طعم را زمانی میتواند داشته باشد که در دیگهای بزرگ با مقدار زیادی گوشت پخته شود. ازاینرو، این آش اغلب برای نذریها انتخاب میشود.
اما این بدان معنا نیست که اگر مقدار کمتری آش بپزید، طعم آن کمتر خواهد شد! با پیروی از مراحل زیر، میتوانید خوشمزهترین آش سبزی را تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه آش سبزی برای 10 نفر
- گوشت گردن گوسفند: 1 کیلو
- پیاز متوسط: 2 عدد
- لوبیا سفید: 2 پیمانه
- برنج: 2 پیمانه
- نخود: 2 پیمانه
- عدس: 2 پیمانه
- تره: 200 تا 300 گرم
- ترخون: 200 گرم
- مرزه خشک: 1 تا 2 قاشق
- نمک، فلفل، زردچوبه و ادویههای دیگر بهدلخواه
دستور تهیه آش سبزی مرحلهبهمرحله
برای ایجاد بهترین طعم و جاافتادگی در آش سبزی، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
قدم اول
ابتدا گوشت گردن گوسفند را که از قبل آماده کردهاید، همراه با پیاز خرد شده، زردچوبه و نمک و فلفل تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
قدم دوم
بعد از تغییر رنگ گوشت، کمی آب به آن اضافه کنید و پس از این که به جوش آمد، حرارت را کم کنید تا گوشتها به آرامی بپزند.
قدم سوم
بعد از پخت گوشتها، آنها را ریشریش کنید. برخی ممکن است بگویند میتوانند گوشت را پوره یا چرخ کنند. اما اگر میخواهید آش طعم اصلی و کشدار خود را داشته باشد، بهتر است از گوشت ریشریش شده استفاده کنید.
قدم چهارم
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چندین بار آب آن را عوض کنید. هرکدام را بهصورت جداگانه بپزید و برای ادامه مراحل آماده کنید.
قدم پنجم
برای پخت عدس و برنج، آنها را سه ساعت قبل بهصورت جداگانه خیس کنید و سپس بپزید.
قدم ششم
از آنجا که نام این غذا آش سبزی است، سبزیها نقش مهمی در طعم آن دارند. تره و ترخون جزو سبزیهای مهمی هستند که طعم فوقالعادهای به آش میدهند. بنابراین، این سه سبزی را با هم ترکیب کنید.
“““html
قدم هفتم
سبزیهای خرد شده و نصف حبوباتی که پختهاید را به همراه برنجها در آب گوشت بریزید تا بهآرامی بپزد. فراموش نکنید که هر چند دقیقه یک بار این مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد.
قدم هشتم
حالا بقیه حبوبات را چه کنیم؟
نصفی که به قابلمه اضافه نکردهاید را چرخ کنید و به گوشتهای ریشریش شده، اضافه کنید. بعد از یک ساعت از مرحله هفتم، گوشتهای ریشریش شده و حبوبات چرخشده را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید. (هم زدن مداوم در این مرحله، باعث کشدار شدن آش میشود و کیفیت آن را بسیار بهبود میدهد.)
قدم نهم
زمانی که آش جا افتاد، میتوانید روی آن را با پیازداغ، فلفل سیاه، کشک یا روغن داغ تزئین کنید.
آش شما آماده است. نوش جان!
رازهایی در پخت آش سبزی
- بهترین نوع گوشت برای آش سبزی، گوشت گردن و سردست هستند.
- برای کشدار شدن آش، هم زدن مداوم و استفاده از گوشت ریشریش شده بسیار مهم است.
- اگر میخواهید آش سبزی بدون گوشت درست کنید، کافی است که این مراحل را به همین صورت ادامه دهید و از گوشت استفاده نکنید.
- در آش سبزی، تره باید کمی درشتتر از سبزی آش باشد.
- استفاده از کشک در این آش سلیقهای است، اما اگر از کشک باکیفیت استفاده کنید، طعم آن را خیلی بهتر میکند.
در آش سبزی، از چه کشکی استفاده کنیم؟
کشک، یکی از چاشنیهای اصلی هر آشی است که تأثیر زیادی روی طعم آن میگذارد. اگر شما هم کشک دوست دارید و میخواهید آش سبزیتان با کشک خوشمزهتر شود، باید به تازگی آن اهمیت دهید.
معمولاً کشکهای شیشهای موجود در بازار تا دو سال ماندگاری دارند و هم تصلحی برای سلامتی ندارند و هم تازه نیستند. بهعلاوه، این کشکها نیاز به جوشاندن دارند و غالباً به خوبی نگهداری نمیشوند.
بنابراین، پیشنهاد میکنیم از کشکهای لیوانی استفاده کنید. این کشکها حدود 75 روز ماندگاری دارند، همیشه تازه هستند و در طول حملونقل هم در یخچال نگهداری میشوند.
پس تا اینجا فهمیدیم که بهترین نوع کشک برای استفاده در کنار هر آشی، کشک لیوانی است. این کشکها نیاز به جوشاندن ندارند و تمام ویژگیهای یک کشک سالم و تازه را دارند.
برند رامک، که اولین تولیدکننده کشک لیوانی در ایران است، کشکهای لیوانیاش را به بازار عرضه کرده است و میتوانید کشک لیوانی رامک را از فروشگاههای آنلاین و سوپرمارکتها خریداری کنید. به علاوه، رامک بهخوبی نشان داده که برای تأمین محصولات غذایی سالم برای همه مردم تلاش میکند، بهویژه در محصولات لبنی. دیگر هیچ نگرانی از بابت سلامتی و تازگی کشک لیوانی رامک وجود ندارد و میتواند همیشه همراه غذای شما باشد.