رسپی

دستور تهیه آش سیرابی با طعمی عالی و بی نظیر (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه آش سیرابی و نکاتی برای خوشمزه‌تر کردن آن

برای درست کردن آش سیرابی، باید زمان زیادی برای پخت آن صرف شود تا هم خوب جا بیفتد و هم مزه‌اش دلپذیر باشد. این آش به دلیل مواد مشابهی که دارد، بسیار شبیه به آش گندم است.

با این حال، تفاوت اصلی این دو آش سیرابی است که بخشی از معده گوسفند یا گاو یا به عبارتی دیگر، حیوانات نشخوار کننده می‌باشد.

سیرابی منبع غنی از پروتئین‌های حیوانی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است و می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مثل کم‌خونی موثر باشد. در ادامه این مقاله از رضیم شما را با طرز تهیه آش سیرابی آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه آش سیرابی مرحله به مرحله

سیرابی برای سلامتی کلی بدن، تقویت بینایی، رشد کودکان، سلامتی پوست و مو و بهبود کارکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است.

گفته می‌شود سیرابی برای زنان باردار که دچار تهوع شده‌اند، بسیار مناسب است. با دستور تهیه آش سیرابی همراه شما هستیم.

مواد لازم برای تهیه آش سیرابی

  • سیرابی: 1 عدد
  • سبزی آش: 250 گرم
  • ماش: 1 پیمانه
  • نخود: نصف پیمانه
  • لوبیا: نصف پیمانه
  • جو پوست کنده: 1 پیمانه
  • گندم: 1 پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • روغن: به مقدار لازم
  • نمک و ادویه: به مقدار لازم

طرز تهیه آش سیرابی

از شب قبل، حبوبات را در ظرف‌های جداگانه با آب خیس کنید و آب آن‌ها را سه بار عوض کنید. این کار برای کاهش نفخ حبوبات و سریع‌تر پخته شدن آنها انجام می‌شود.

برای شروع پختن آش سیرابی، در مرحله اول سیرابی را با دقت بشویید و سپس با چاقوی تیز آن را قطعه قطعه کنید.

یکی از پیازها و سیر را هم پوست بکنید، بشویید و به چهار قسمت تقسیم کنید و با سیرابی و مقداری آب در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سیرابی به آرامی پخته شود. این کار حدود 4 تا 5 ساعت طول می‌کشد.

در همین حین که سیرابی در حال پخت است، نخود و لوبیا را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید. سپس، گندم و جو پوست کنده را نیز آبکش کرده و اضافه کنید. در قابلمه را برای سه ساعت بگذارید.

برنج را که از قبل در آب خیس کرده‌اید، آبکش کنید و پس از سه ساعت به همراه ماش آبکش شده به قابلمه اضافه کنید.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی آش است. سبزی شامل: تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله می‌باشد. سبزی‌ها را پاک کرده و بشویید و سپس آنها را به صورت ساطوری خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.

پیاز دیگری را پوست کنده، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. بعد از داغ شدن، پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.

بعد از اینکه پیاز نرم شد، زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا پیازها کاملاً سرخ شوند.

پیازهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا طعم‌ها ترکیب شوند. پس از چند قل زدن، مقداری از آش را بچشید تا در صورت نیاز نمک و فلفل خود را تنظیم کنید.

دستور تهیه آش سیرابی با طعمی عالی و بی نظیر (مرحله به مرحله)

زمانی که آش سیرابی آماده شد، آن را در یک کاسه زیبا سرو کنید و آن را با نان سنگک نوش جان کنید.

طرز تهیه آش سیرابی با طعمی عالی و بی نظیر

نکاتی در تهیه آش سیرابی

“““html

برای خوشمزه‌تر شدن آش سیرابی می‌توانید در پایان پخت، یک پیمانه کشک ساییده شده سفت را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید تا آش کمی قل بزند.

برای تزیین آش سیرابی می‌توانید از سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ استفاده کنید.

اگر می‌خواهید سیرابی سریع‌تر بپزد، می‌توانید از زودپز استفاده کنید.

برای خوشمزه‌تر شدن آش سیرابی، در میانه پخت مقداری روغن کنجد یا روغن زیتون به آن اضافه کنید.

برای تمیز کردن سیرابی، اگر دیدید که به راحتی تمیز نمی‌شود، آن را به مدت ۲ دقیقه در آب جوش بگذارید و بعد تمیز کنید. برای شستشوی بهتر سیرابی می‌توانید از کمی نمک نیز استفاده کنید.

دستور تهیه آش سیرابی که معرفی کردیم برای ۴ نفر مناسب است. اگر تعداد افراد تغییر کند، نسبت مواد را هم تغییر دهید.

خواص و مضرات سیرابی

این غذا در درمان کم‌خونی مفید است و به همین دلیل برای خانم‌هایی که مشکل کم‌خونی دارند، توصیه می‌شود که این غذا را در رژیم غذایی خود بگنجانند. این غذا در دوران بارداری هم با مشورت پزشک می‌تواند ویتامین‌های لازم برای جنین و مادر را تأمین کند.

به دلیل وجود ویتامین A، این غذا در تقویت قدرت بینایی نیز مؤثر است. ویتامین A برای سلامت پوست و مو هم مفید است.

این غذا برای افرادی که کلسترول بالایی دارند یا به بیماری‌های قلبی مبتلا هستند، پیشنهاد نمی‌شود.

امیدواریم که شما هم این غذا را درست کنید و از آن لذت ببرید. اگر به خوردن کله‌پاچه هم علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم که آن را در خانه تهیه کنید. برای این کار می‌توانید دستور تهیه کله‌پاچه در خانه را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید :

کوفته سیرابی | دستور تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)

دلمه سیرابی | دستور تهیه دلمه‌ای عجیب و پرخاصیت

دستور تهیه سیرابی شیردان مخصوص صبحانه + خواص آن

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا