دستور تهیه آش قره قروت (مرحله به مرحله)

دستور تهیه آش قره قروت
قره قروت یک ماده غذایی بسیار ترش است که انواع مختلف دارد و در غذاها به کار میرود. این ماده لبنی به رنگهای قهوهای، سیاه، سفید و زرد وجود دارد و بیشتر طعم ترشی دارد. قره قروت در بسیاری از شهرهای ایران تهیه میشود و کاربردهای زیادی دارد.
میتوانید قره قروت را بهتنهایی مصرف کنید، اما باید به میزان مصرف دقت کنید. نام این ماده در هر شهر متفاوت است؛ در کرمان به آن تلف، در یزد تَرَف، در مازندران تَفره، در اصفهان و آباده قارا و در شیراز و شمال خراسان قره قوروت (به معنای کشک سیاه) نامیده میشود. استان چهارمحال و بختیاری با شهرکرد یکی از مهمترین مراکز تهیه قره قروت در کشور است و این محصول از سوغاتیهای این شهر محسوب میشود.
در فردوس (جنوب خراسان) قره قروت را به رنگ کرم درست میکنند و به آن آق قروت (به معنای کشک سفید) میگویند. قره قروت سرشار از کلسیم است و یکی از خواص مهم آن جلوگیری از پوکی استخوان در بزرگسالان، نرمی استخوان در کودکان، خراب شدن دندانها و دردهای استخوانی است. همچنین، درصد چربی پایین آن باعث میشود که برای افرادی که دچار اضافه وزن یا چربی خون بالا هستند، مناسب باشد.
از عوارض قره قروت این است که مصرف آن برای افراد با فشار خون بالا میتواند مضر باشد. همچنین، اسیدیته بالای قره قروت ممکن است به مینای دندان آسیب بزند و باعث پوسیدگی دندانها شود. بنابراین بهتر است از آن به مقدار کم و با فاصله زمانی معین استفاده کنید. دیگر انواع آش شامل آش آلو، آش کدو حلوایی، آش ترخینه و آش عدس هستند.
مواد لازم :
قره قروت : 200 گرم
پیاز متوسط : 1 عدد
نخود : 1 پیمانه
بلغور جو : 1 پیمانه
لوبیا سفید : 1 پیمانه
عدس : 1 پیمانه
برگ چغندر خرد شده : 3 پیمانه
نعناع : 1 قاشق غذاخوری
پونه : 1 قاشق غذاخوری
مرزه : 1 قاشق غذاخوری
ترخون : 1 قاشق غذاخوری
شنبلیله : 1 قاشق غذاخوری
شوید خشک : 1 قاشق غذاخوری
رشته آشی(خرد شده) : 2 پیمانه
نمک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت آش قره قروت در منزل
گام 1: ابتدا پیاز را خرد کرده و کمی تفت میدهیم.
گام 2: سپس حبوبات را به پیاز اضافه کرده و مقداری آب روی آنها میریزیم و اجازه میدهیم حدود 2 ساعت خوب بپزند.
گام 3: بعد از آن سبزیهای ذکر شده را به حبوبات اضافه کرده تا بپزند.
گام 4: بعد از پخت کامل حبوبات و سبزیها، ادویهها و رشته آشی را اضافه میکنیم.
گام 5: وقتی که تمام مواد خوب پخته شدند، به آرامی قره قروت را به آش اضافه میکنیم تا به ترشی دلخواه برسیم.
گام 6: در نهایت همهچی را هم زده و منتظر میمانیم تا آش جا بیفتد، سپس سرو میکنیم.
منبع : غذالند