رسپی

دستور تهیه آش قوروت قیله خوشمزه و مخصوص به روش اصیل تبریزی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

دستور تهیه سریع و آسان آش قوروت قیله

آش قوروت قیله یکی از غذاهای خوشمزه و محلی استان آذربایجان شرقی است. این آش به عنوان پیش‌غذا یا میان‌وعده سرو می‌شود و طعمی خاص و دلپذیر دارد که طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. با ما در رضیم همراه باشید تا طرز تهیه آن را با هم مرور کنیم.

مواد لازم برای تهیه آش قوروت قیله

  • برنج (نیم دونه): ۲۵ گرم (نصف پیمونه پلوپز)
  • بلغور: ۵۰ گرم (یه پیمانه پلوپز)
  • پیاز: ۱ عدد متوسط، خرد شده
  • گوجه فرنگی: ۴۰۰ گرم (۲ عدد متوسط، خرد شده)
  • لوبیا سبز: ۲۰۰ گرم (تقریباً دو پیمانه پلوپزی، خرد شده)
  • بادمجان: ۲۰۰ گرم (۱ عدد بزرگ، خرد شده)
  • لوبیا چشم بلبلی: ۶۰ گرم (تقریباً یک و نیم پیمانه پلوپز، خیس شده)
  • تره: ۱۰۰ گرم، خرد شده
  • جعفری: ۱۰۰ گرم، خرد شده
  • ریحان: ۲۰۰ گرم، خرد شده
  • سیر: ۸ حبه متوسط
  • نمک، فلفل، زردچوبه
  • فلفل سبز تند
  • آب گوشت یا قلم
  • عصاره گوشت: در صورت عدم دسترسی به آب گوشت

دستور تهیه ی آش قوروت قیله

برای تهیه این آش، ابتدا برنج و بلغور را با هم خیس کردم و لوبیا چشم بلبلی را هم جدا خیس دادم. سپس گوجه‌فرنگی و بادمجان را خرد کرده و بادمجان را با نمک گذاشتم تا تلخی‌اش گرفته شود. در ادامه، پیاز خرد شده را در روغن تفت دادم تا کمی نرم شود و سپس زردچوبه اضافه کردم. بعد بادمجان را هم به مخلوط اضافه کردم و کمی تفت دادم. لوبیا سبز و گوجه‌فرنگی خرد شده را هم به مخلوط اضافه کردم و هرکدام را کمی تفت دادم.

سپس لوبیا چشم بلبلی، برنج و بلغور خیس خورده را اضافه کردم. چون نمی‌خواستم از عصاره گوشت استفاده کنم، همین‌جا فلفل و کمی زیره (در صورت دلخواه) به مخلوط اضافه کردم و بعد آب قلم صاف شده که داشتم را به آن اضافه کردم. این مخلوط را با حرارت متوسط می‌گذاریم تا بپزد. بلغور و برنج آب زیادی می‌کشند، بنابراین برای تهیه این آش به حدود ۳ لیتر آب نیاز داریم. در این فاصله، سبزی‌ها را خرد کردم؛ توجه داشته باشید که مقدار ریحان باید دو برابر جعفری و تره باشد.

بعد از اینکه حبوبات پخته شدند، سبزی‌ها را به مخلوط اضافه می‌کنیم. نیم ساعت بعد، کشک و فلفل سبز تند را اضافه می‌کنیم (اگر دوست ندارید فلفل نزنید) و بعد از یک جوش ملایم، سیر له شده را به مخلوط می‌زنیم و طعم آن را می‌چشیم تا در صورت نیاز ادویه‌جات را تنظیم کنیم. در انتها، حرارت را خاموش می‌کنیم. این آش خوشمزه را از دست ندهید، بسیار دلچسب است. به‌خصوص اینکه، “قیله” به تکه‌های کوچک گوشت گفته می‌شود که در گذشته در خمره‌های پر روغن نگهداری می‌کردند. بنابراین می‌توانید تکه‌های گوشت اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد.

فواید لوبیا چشم بلبلی

خواص لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی سرشار از پروتئین‌های گیاهی است و به دلیل وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی، یکی از مفیدترین حبوبات به حساب می‌آید. متخصصان تغذیه به همه گروه‌های سنی، به‌خصوص کودکان، نوجوانان، زنان باردار و سالمندان توصیه می‌کنند که انواع لوبیا را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

گیاه‌شناسی لوبیا چشم بلبلی

در فارسی، این نوع لوبیا به نام چشم بلبلی یا لوبیا گل شناخته می‌شود و در کتاب‌های طب سنتی از آن به عنوان “لوبیای بلدی” یاد شده است. این لوبیا گیاهی یک‌ساله است که مختص مناطق گرمسیر می‌باشد. ساقه‌اش راست و افراشته است و برگ‌هایش مرکب، به طول حدود ۱۵ سانتی‌متر با برگچه‌های نازک، بیضی و نوک‌تیز است. گل‌های این گیاه زرد یا زرد مایل به قرمز هستند که در کنار برگ‌ها ظاهر می‌شوند. میوه لوبیا چشم بلبلی، نیام مانند و در درون غلافی دراز قرار دارد.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا