رسپی

دستور تهیه آش میوه اردبیلی غذای سنتی و اصیل (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

طرز تهیه آش میوه اردبیلی و سبزی مخصوص آن

آش میوه اردبیلی یکی از غذاهای معروف مناطق آذربایجان، به خصوص استان اردبیل است. این آش با داشتن میوه‌های خشک گوناگون مانند: زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی، هم خوشمزه و هم برای دستگاه گوارش مفید است.

سبزی مخصوص آش میوه اردبیل چیست؟

برای تهیه آش میوه اردبیلی نیازی به سبزی نیست، اما اگر دوست داشته باشید می‌توانید تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر به آن اضافه کنید. در غیر این صورت، این آش بدون سبزی درست می‌شود.

1. سبزی مخصوص آش میوه اردبیل: تره

یکی از مواد اولیه سبزی آش میوه اردبیلی تره است. تره دارای خواص مفیدی است که به بهبود عملکرد کبد کمک کرده و به رفع مشکلات گوارشی و دردهای مفصلی کمک می‌کند. خوردن تره بعد از غذا می‌تواند از ترش شدن معده جلوگیری کند.

اگر تره را با عسل مصرف کنید، در درمان عوارض ناشی از سردی غذا مؤثر است و به بهبود درد قفسه سینه کمک می‌کند. همچنین تره به افزایش شیر مادران شیرده کمک می‌کند و برای افرادی که دچار سوء هاضمه یا نقرس هستند، توصیه می‌شود.

2. سبزی مخصوص آش میوه اردبیل: جعفری

جعفری در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و حتی دیابت بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سبزی به خاطر داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های فراوانی که دارد، به سلامتی کمک می‌کند.

کالری جعفری: 100 گرم جعفری پخته و خام چقدر کالری دارد؟

3. سبزی مخصوص آش میوه اردبیل: گشنیز

گشنیز دارای موادی است که باعث کاهش التهابات و دردها می‌شود. این سبزی به بهبود مشکلات ناشی از نارسایی کلیه و کم خونی نیز کمک می‌کند. گشنیز در بهبود وضعیت پوست و کاهش ناراحتی‌های پوستی نیز مؤثر است.

کالری تخم گشنیز: 100 گرم گشنیز خام و پخته چقدر کالری دارد؟

4. سبزی مخصوص آش میوه اردبیل: برگ چغندر

برگ چغندر منبع خوبی از کربوهیدرات‌ها است که انرژی بدن را تأمین می‌کند و برای سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش مفید است. همچنین این برگ‌ها حاوی آهن و کلسیم هستند که به سلامت خون و استخوان‌ها کمک می‌کند.

آش میوه زنجان/آش میوه اردبیل

دستور تهیه آش میوه اردبیل

مواد لازم برای تهیه آش میوه اردبیلی:

  • لوبیا قرمز یک پیمانه
  • نخود یک پیمانه
  • عدس ۲ پیمانه
  • برنج نیم پیمانه
  • گندم پوست کرده یک پیمانه
  • رشته آش ۳۵۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
  • آلوی خورشتی ۲۰۰ گرم
  • برگه آلو زرد ۲۰۰ گرم
  • قیسی زردآلو ۲۰۰ گرم
  • آلبالو خشک ۲۰۰ گرم
  • گوجه برقالی ۲۰۰ گرم
  • نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر (در صورت تمایل) یک کیلو گرم

“““html

روش تهیه آش میوه اردبیلی:

روش تهیه آش میوه اردبیلی اینگونه است که لوبیا قرمز و نخود را که از شب قبل خیس کرده‌ایم، در یک قابلمه می‌ریزیم تا بپزند. بعد از اینکه حبوبات کمی نرم شدند، عدس و گندم را هم به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا با هم بپزند.

در قابلمه‌ی دیگری پیاز خرد شده را با کمی روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود. سپس نمک، فلفل، ادویه و رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

دستور تهیه آش میوه اردبیلی غذای سنتی و اصیل (مرحله به مرحله)

بعد برنج را با مقداری آب به پیاز داغ اضافه می‌کنیم. گوشت چرخ‌ کرده که قبلاً با پیاز و ادویه‌ها مخلوط و به صورت کوفته ریزه درآورده‌ایم، داخل قابلمه می‌ریزیم و سپس سبزی آش را هم اضافه می‌کنیم.

سپس حبوباتی که پخته‌اند را هم اضافه کرده و آش را هم می‌زنیم. وقتی که مواد آش خوب پخت، میوه‌های خشک را به همراه رشته آش اضافه کرده و کمی منتظر می‌مانیم تا آش خوب جا بیفتد.

پس از اینکه آش میوه اردبیلی آماده شد، می‌توانیم برای تزیین آن از نعنا داغ، پیاز داغ و میوه‌های خشک استفاده کنیم.

آش میوه/دستور تهیه آش میوه

خیس کردن حبوبات از شب قبل خیلی مهم است. این کار نه تنها باعث می‌شود که سریع‌تر بپزند، بلکه از نفخ شکم هم جلوگیری می‌کند. نیم ساعت قبل از اضافه کردن میوه‌های خشک به آش، آن‌ها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورند. در حین پخت باید مرتب آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

سبزی آش کشک : روش تهیه آش کشک خوشمزه و ساده

روش تهیه آش دندونی خوشمزه و مغذی + تزیین آش دندونی

روش تهیه آش آبادانی، صبحانه‌ای خوشمزه و مغذی

روش تهیه انواع آش ماش، بهترین داروی سرماخوردگی

سبزیِ آش دوغ : روش تهیه انواع آش دوغ از شهرهای مختلف ایران

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا