رسپی

دستور تهیه آش کارده غذای محلی شیراز (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چگونه آش کارده شیرازی درست کنیم ؟

آش کاردین، آش کارده یا آش حُره یکی از آش‌های معروف ایرانی است که در نواحی جنوب غربی زاگرس درست می‌شود. در تهیه این آش از گیاه خاصی به نام کاردین استفاده می‌کنند.

این آش بسته به منطقه، طرز پخت متفاوتی دارد؛ به عنوان مثال، در بعضی مناطق از روش‌های تخمیری و در جاهای دیگر با گوشت پخته می‌شود.

در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان این آش به نام کاردین یا کاردیم معروف است، در اقلید و استان فارس به نام کارده و در بهبهان و هندیجان به عنوان حُره شناخته می‌شود. این گیاه همچنین به نام علف خرس معروف است.

دستور تهیه آش کارده شیراز

دستور تهیه آش کارده شیرازی

مواد لازم برای تهیه آش کارده:

  • سبزی کارده: نیم کیلو
  • آرد گندم: ۱۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه: ۳۰۰ گرم
  • دوغ ترش: یک لیتر
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • آب: به مقدار لازم

دستور تهیه آش کارده:

برای پخت آش کارده ابتدا کارده‌ها را تمیز کرده و بعد از شستن، آن‌ها را برای یک شب در آب بخیسانید. سپس سبزی‌ها را خرد کرده، آرد گندم، نمک و فلفل و دوغ را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. این ترکیب را در یک مکان گرم به مدت ۲۴ ساعت بگذارید.

سپس این مخلوط را با یکی دو لیوان آب روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

بعد از اینکه سبزی‌ها پخته شد و آش کمی غلیظ شد، برنج نیم دانه را اضافه کرده و بگذارید تا برنج هم کاملاً پخته و نرم شود. سپس آش را سرو کنید.

در انتها می‌توانید از پیاز داغ و شنبلیله خشک برای تزئین استفاده کنید. همچنین می‌توانید گوشت هم در این غذا بریزید و بعد از پختن گوشت‌ها، آن‌ها را ریش‌ریش کرده و به آش اضافه کنید.

نکاتی درمورد آش کارده:

آش کارده به کاهش چربی خون کمک کرده و از مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند. البته افرادی که ناراحتی معده دارند باید حتماً قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند و از آنتی‌اسیدهای تجویزی استفاده نمایند.

برای تهیه‌ی آش کارده به سبزی خاصی به نام کارده نیاز دارید که یک گیاه گرمسیری با برگ‌های بزرگ است. این سبزی را خرد کرده و در آب و گندم و برنج نیمکوب خیس می‌کنند تا کمی ترش شود.

بعد از یکی دو روز آب اضافه کرده و گندم و برنج نیم‌دانه را به آن می‌زنند و روی حرارت می‌گذارند تا بجوشد. این آش کارده یکی از غذاهای مخصوص نوروز در شیراز است و مزه‌ای ترش دارد.

دستور تهیه آش کارده غذای محلی شیراز (مرحله به مرحله)

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا