رسپی

دستور تهیه آش گندم زنجان (بوغدا آشی) (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

دستور تهیه آش گندم زنجان (بوغدا آشی)

بوغدا آشی یک غذای بسیار خوشمزه و مخصوص استان زنجان است. در فصل‌های سرد سال، آش‌های خوشمزه محلی مهمترین بخش سفره‌های ایرانی می‌شوند. حتماً یادتان باشد که حبوبات و گندم را از شب قبل بخیسانید. برای پختن آن‌ها، باید روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب بپزند.

اگر حرارت زیاد باشد، آب ظرف تبخیر می‌شود در حالی که حبوبات هنوز خوب نپخته‌اند. سبزی اصلی این آش، اسفناج است. اسفناج پر از ویتامین‌های A و E و B، آهن، پتاسیم، ید و کلسیم است و مصرف آن در غذاها بسیار مفید است. همچنین، اسفناج ضد سرطان بوده و به رفع یبوست کمک می‌کند.

یبوست یک مشکل رایج گوارشی است که به ویژه در پاییز بیشتر اتفاق می‌افتد و می‌تواند ناراحتی‌هایی برای فرد ایجاد کند. مصرف اسفناج می‌تواند به شما در بهبود گوارش کمک کند و باعث کاهش یبوست شود. همچنین، اسفناج بخاطر ویتامین A برای بینایی بسیار مفید است و به خاطر کلسیمش برای استخوان‌ها و دندان‌ها نیز کمک کننده است.

دستور تهیه بوغدا آشی؛ غذای محلی و سرشار از خواص استان زنجان

این آش مقوی علاوه بر داشتن اسفناج، شامل حبوبات سودمند مثل عدس، لوبیا و نخود است. عدس علاوه بر سبک و مقوی بودن، حاوی کلسیم، ویتامین B و آهن نیز هست.

نخود نیز سرشار از آهن و ویتامین‌های A، B و C است و به سادگی هضم می‌شود و به پاکسازی روده‌ها کمک می‌کند. از انواع دیگر آش‌ها می‌توان به آش بلغور، آش شلغم، آش کارده و ترخینه اشاره کرد.

مواد لازم :

اسفناج : 2 کیلو
حبوبات (نخود، لوبیا قرمز، عدس) : 500 گرم
پیاز بزرگ : 4 یا 5 عدد
گندم : 250 گرم
روغن : 200 گرم
آرد : 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
نمک : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم

مراحل پخت :

گام 1: حبوبات و گندم را بخیسانید.
گام 2: روغن را روی حرارت گرم کنید و پیازها را خرد کرده و تفت دهید.
گام 3: زردچوبه را اضافه کنید و سپس پیاز داغ را به حبوبات و گندم اضافه کنید.
گام 4: کمی آب به حبوبات اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
گام 5: آش را مرتب هم بزنید.

دستور تهیه آش گندم زنجان (بوغدا آشی)

گام 6: وقتی حبوبات کاملاً پخته شدند، اسفناج را به صورت درشت خرد کرده و در آش بریزید.
گام 7: پس از پخت کامل مواد، کمی روغن روی حرارت قرار دهید و دو قاشق سوپ‌خوری آرد را در آن تفت دهید و به آش اضافه کنید (این مرحله اختیاری است).
گام 8: پس از ده دقیقه، آش آماده سرو است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم

دستور تهیه آش گندم زنجان (بوغدا آشی) (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا